Jobb minőségű fotók Németországról a Google Earth-ön

Genda Csongor Zoltán, 2006. március 25. 18:52
Az amerikai Google konszern a szerdáról csütörtökre virradó éjjel frissítette a Google Earth adatbázisának egy részét, így mostantól már sokkalta jobb minőségű fotókat tartalmaz az oldal szinte egész Németország területéről.
Az Amerikai Egyesült Államokról és Nagy-Britanniáról már ezelőtt is nagyfelbontású képeket tekinthettek meg a szolgáltatást igénybe vevők, azonban a héten a Google eleget tett a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) követeléseinek, miszerint jó lenne, ha a kereső-szolgáltató kicserélné a Németországról készített, inkább gyenge minőségűnek mondható fotókat valami jobbakra, hogy az idei futball világbajnokságra ellátogatók könnyebben tájékozódhassanak az országban. Az Update-et követően immár az eddig csupán elmosódott foltokban elénk táruló régiók is tisztán kivehetőek az új képeken, és az olyan nagyvárosokról pedig mint Berlin, Düsseldorf illetve Frankfurt most még nagyobb felbontású felvételeket tekinthetnek meg a felhasználók.

Ugyan a Google 2006-os dátummal jelöli az új térképanyagokat, a fotókon látható zöldellő környezetből és az építkezési állapotokból arra lehet következtetni, hogy a képek leghamarabb is csak tavaly nyáron készülhettek.
Kulcsszavak: onlineszolg Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50