Hetedszer is Internethajó

MTI Sajtóadatbank, 2006. április 10. 10:00
Az infokommunikációs ipar és piac hagyományos nagyrendezvénye egy lezáródó és egy induló kormányzati ciklus mérlegét és feladatait mutatja be.
Az Internethajó a magyar információs társadalom építését monitorozó rendezvény, egy helyzetjelentéseket és szándékokat, programokat és célokat bemutató fórum, amely a szélesebb közvéleményt is tájékoztatni kívánja eredményeinkről és gondjainkról.

A program hat csomópontot, gondolatkört határoz meg, ezek köré szerveződnek a fórumok és a panelviták. Ezek a következők:

  • A magyar információs társadalom helyzete és jövője
  • Infokommunikációs helyzetkép (távközlés, hírközlés,
  • internetszolgáltatás)
  • Elektronikus infoszabadság
  • Internetboom a hazai elektronikus kereskedelemben
  • Magyar innováció és tudásexport az informatikában
  • Üzleti, közszolgálati és kulturális tartalomszolgáltatás az
  • interneten

Talán a választások és kapmányidőszak is szerepet játszik abban, hogy az év első nyolc hónapjában más országos jelentőségű szakmai konferenciára nem kerül sor. Ezért az Internethajó egyedüli lehetőséget kínál a számvetésre és a kormányzati, szabályozási feladatok újrafogalmazására.

A lebonyolítás kialakult formái mellett új színt jelenthet idén az Internethajó Tisztikarának szereplése és a rendezvény előtt kibocsátandó átfogó jelentés a magyarországi infokommunikáció helyzetéről.

A rendezvény helyszíne ismét az Európa hajó. A résztvevők száma várhatóan 4-500 fő, a magyar információs társadalom építését meghatározó piaci, társadalmi, tudományos, kormányzati és nemzetközi szervezetek képviselői.

Tartalmában és formájában is újszerű kezdeményezés lesz a délutáni program, amelyben az önkormányzatok internetes működése és az online média meghatározó szerkesztőségei kapnak külön-külön kitüntetett figyelmet.

A tanácskozás szervezőiként azt reméljük, hogy az addigra megalakuló új kormány programját képviselve a kormányzat vezetői élnek a személyes találkozás lehetőségével, a négyéves ciklust indító szakmapolitikai fórummal.

A formálódó programról, az előkészítés részleteiről információkat nyújt és az utaslistára jelentkezésre módot ad a www.internethajo.hu honlap.
Kulcsszavak: Internethajó

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Szeptember 4-én érkezik az HBO GO-ra Ridley Scott sci-fi sorozata

Az HBO GO-ra érkező Ridley Scott sci-fi sorozat a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Az emberiség kezdi uralma alá hajtani a világegyetemet. A gyarmatosítás korai szakaszában két android történetét követhetjük nyomon, akiknek az a feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek az egyik ismeretlen bolygón. A két androidnak – Apának és Anyának – komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a növekvő kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. Az emberek hitének ellenőrzésre nehéz és hálátlan feladat.

2020. augusztus 19. 12:20

STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND lesz Zamárdiban

Ma már tudjuk, hogy egyetlen zenei fesztivál se valósulhat meg 2020-ban itthon úgy, ahogyan megszoktuk, ahogyan vártuk. Ez alól a MOL Nagyon Balaton keretében tervezett zamárdi STRAND Fesztivál sem kivétel, amely augusztus 18-tól várta volna a közönséget. A szervezők SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen, augusztus 19-22. között várják programokkal a közönséget. 

2020. augusztus 18. 20:13

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52
online sportfogadás