Mission: Impossible III DVD mindhárom formátumban

Milkovits Gábor, 2006. augusztus 13. 09:10
A Paramount Home Entertainment október 30-án Blu-ray, HD DVD és normál DVD lemezen egyaránt kiadja a „Mission: Impossible III” DVD filmváltozatát.
Habár a Paramount és a Warner már korábban jelezte, hogy a bizonytalan átmeneti időszakban mindkét kéklézeres, következő generációs formátumban megjelenteti filmjeit, ez az első konkrét eset, amikor erre valóban sor kerül. A rengeteg extrával ellátott film normál DVD-n két lemezen fog megjelenni, míg mind a HD DVD, mind pedig a Blu-ray verzió 1080p HD nagyfelbontású képpel és 5.1 Dolby Digital Plus hanggal próbálja visszaadni a mozi-élményt. Emellett elérhető lesz egy egylemezes hagyományos DVD változat is, szikárabb extrákkal.

A két versengő formátum okozta dilemma elemzők szerint katasztrofális hatással lehet az új technológia elterjedésére nézve. A Screen Digest kutatása szerint 2010-re a DVD-kre költött 39 milliárd dollárnak még mindig csak alig több mint negyedét fordítják majd a vásárlók kéklézeres lemezekre. A helyzet a HD DVD és a Blu-ray versengése nélkül is éppen elég nehéz lenne, hiszen a kéklézeres formátumok előnyei korántsem olyan nyilvánvalóak a DVD-vel szemben, mint utóbbié a VHS technológiával összehasonlítva. Vagyis formátum-háború ide vagy oda, a kéklézeres technológia csak akkor terjedhet el igazán széles körben, ha a fogyasztók többsége nagyképernyős, HD felbontású tv-vel rendelkezik majd, a legtöbb fejlett ország teljesen átáll a digitális adások sugárzására, és persze elérhetőek lesznek a megfelelő árú felvevő-készülékek is. És még ekkor is kérdéses, hogy valóban mindenki számára megéri-e a még jobb képminőség a komoly anyagi ráfordítást igénylő váltást.
Kulcsszavak: Blu-ray HD DVD DVD film

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46