A román vidéki települések egy tizedét informatizálják

forrás Prim Online, 2006. október 5. 19:24
A román Távközlési és Informatikai Minisztérium szétküldte az alapdokumentációs csomagot a vidéki települések önkormányzatainak, amely alapján részt vehetnek a Tudásalapú Gazdaság elnevezésű minisztériumi programban, amely a legnagyobb ilyen jellegű projektje a tárcának.
1436 település vezetése kapja meg a dokumentációt, ez alapján pályázhatnak. „Az űrlapokat a minisztérium juttatta el a polgármesteri hivatalokba, a visszaküldött dokumentumból pedig jól láthatóan körvonalazódik a település jelenlegi helyzete illetve az is, hogy mennyire tudnak jövőképet rajzolni és ebben, hogyan segíthet a Tudásalapú Gazdaság programunk” – nyilatkozta Nagy Zsolt, távközlési és informatikai miniszter. „Szorgalmazzuk, hogy a kistelepülések is dolgozzanak ki helyi fejlesztési tervet a helységre és az oktatásra vonatkozóan is” – mondta a miniszter.

November 15-ig a polgármesteri hivataloknak vissza kell küldeniük a dokumentációt, majd a minisztérium ez alapján elbírálja a pályázatokat, végül mintegy 200 település vehet részt a programban.

„Az űrlapok kitöltésében a minisztérium folyamatos segítséget nyújt. Célunk az, hogy minden pályázó település egy valós, gyakorlatba ültethető projektet dolgozzon ki, amelyet a későbbiekben hasznosítani tud” – ígérte Nagy Zsolt miniszter.

Várhatóan decemberre befejeződik a pályázatok elbírálása. Ez azt jelenti, hogy a Távközlési és Informatikai Minisztérium a vidéki települések egy tizedét informatizálja.
A Világbank által támogatott Tudásalapú Gazdaság program célja mintegy kétszáz kommunikációs hátránnyal küszködő település önkormányzatának, oktatási és kulturális intézményeinek, vállalkozásainak távközlési infrastruktúra-fejlesztése. Ezeken a településeken kialakítanak egy-egy nyilvános információs központot, ahol a lakosság megismerkedhet és kipróbálhatja a korszerű távközlési és információs technológia által nyújtott lehetőségeket. Ezen kívül számítógép hálózattal lesz felszerelve a polgármesteri hivatal és az iskola.
A Tudásalapú Gazdaság programról a minisztérium 021.407.80.78-as telefonszámán lehet érdeklődni, e-mailben a iulian.manea@mcti.ro címen. Az alapdokumentációs csomag letölthető a www.ecomunitate.ro honlapról.

RMDSZ sajtóanyag

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Szeptember 4-én érkezik az HBO GO-ra Ridley Scott sci-fi sorozata

Az HBO GO-ra érkező Ridley Scott sci-fi sorozat a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Az emberiség kezdi uralma alá hajtani a világegyetemet. A gyarmatosítás korai szakaszában két android történetét követhetjük nyomon, akiknek az a feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek az egyik ismeretlen bolygón. A két androidnak – Apának és Anyának – komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a növekvő kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. Az emberek hitének ellenőrzésre nehéz és hálátlan feladat.

2020. augusztus 19. 12:20

STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND lesz Zamárdiban

Ma már tudjuk, hogy egyetlen zenei fesztivál se valósulhat meg 2020-ban itthon úgy, ahogyan megszoktuk, ahogyan vártuk. Ez alól a MOL Nagyon Balaton keretében tervezett zamárdi STRAND Fesztivál sem kivétel, amely augusztus 18-tól várta volna a közönséget. A szervezők SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen, augusztus 19-22. között várják programokkal a közönséget. 

2020. augusztus 18. 20:13

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás