Megkétszereződtek az online zeneeladások

Kiss Ádám Zoltán, 2007. január 17. 19:41
Egy friss tanulmány szerint a tavalyi év igazi áttörést jelentett az online zenekereskedelemben, mivel a korábbi forgalom kétszeresét regisztrálták.
A nemzetközi zeneipart összefogó International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) szerint a megduplázódott forgalom az összes eladás 10 százalékát teszi ki, ami már nem nevezhető marginálisnak a teljes piaci átlagot tekintve sem. A 100 százalékos növekedési ütem arra utal, hogy az online zeneértékesítés elérte azt a kritikus tömeget, ahonnan már nem stagnáló, hanem minden eddiginél lendületesebb bővülésre számíthatunk. A szervezethez beérkezett adatok szerint a felhasználók 795 millió számot töltöttek le, és ez csak a 40 országban figyelemmel kísért legális letöltési helyekről szóló minta. A valós forgalom természetesen ennek többszöröse, tehát nem az a feladat, hogy hogyan lehet rávenni az embereket az online zeneletöltésre, hanem, hogy hogyan lehet ezt a forgalmat legális csatornákba terelni. A bővülés azért is figyelemreméltó, mert 2006 első negyedévéről már rendelkeznek adatokkal a hagyományos hordozókat illetően, és abban az időszakban nem kevesebb mint 4 százalékkal csökkentek az eladások. Szomorú azonban, hogy az IFPI a forgalom élénkítésével kapcsolatban nem igazán nagy ívű terveket emlegetett, hanem az illegális fájlcserélők elleni 30 ezer eljárást.
Kulcsszavak: onlineszolg zene

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szolgáltatófüggetlen 5G-s tesztprojekt indul

A tesztek célja annak vizsgálata, hogyan lehet különböző környezetben – például sűrűn lakott belvárosban, vagy agrárterületen – gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni, majd ezt a jövőben, amikor az 5G-alapú alkalmazások elterjedése és az adatforgalom növekedése szükségessé teszi, nagy volumenben is környezettudatos módon széles körben megvalósítani. A tapasztalatok alapján a hálózaton később különféle okos szolgáltatások is elérhetővé válnak.

2022. május 24. 09:55

Az új Internet Pro díjcsomagban a vezetékes internet mobilinternettel egészül ki

A Vodafone frissen bevezetett Internet Pro csomagjával az alap vezetékes internetszolgáltatás mellé egy kiegészítő mobiladatot tartalmazó SIM kártyát és opcionálisan Wi-Fi hotspot eszközt is vásárolhatnak az előfizetők. A korlátlan mobil adatot az ügyfelek havonta egyszer tetszőleges időpontban aktiválhatják 72 órára a My Vodafone applikáción keresztül, így, ha esetleg valami megzavarja a vezetékes szolgáltatást, az internetelérés így akkor is folyamatos marad, ha például az utcában zajló építkezés, csatornázás, áramszünet vagy a rossz időjárás miatt elmegy az otthoni internet.

2022. május 5. 12:43

5G-s otthoni internetszolgáltatást indít a Yettel

A Yettel a vezetékes internetet kiváltani képes új technológia, az 5G eddigi egyik legígéretesebb üzleti modelljét és érdemi felhasználási lehetőségét hozta el a hazai lakossági piacra.

2022. május 3. 19:55

A Huawei a föld alá is elvitte az 5G-t az iparágak digitális igényei miatt

A Huawei több mint tízszeresére növelné a jelenlegi sávszélességet a hálózatok evolúciójának következő állomását jelentő 5.5G technológiával, ami másodpercenként 10 gigabit sebességű, bárhol elérhető hálózati kapcsolatot tesz majd lehetővé – mondta a vállalat elnöke a 19. Huawei Global Analyst Summit csúcstalálkozón. 

2022. április 29. 09:59

Kisvállalkozóknak segít a Telekom szolgáltatása

A kisvállalkozók többsége ritkán szakít időt a munkán kívül másra, mert úgy vélekedik, hogy személyes jelenléte nélkül megáll az üzlet – derül ki a Telekom kutatásából. A vállalat digitális megoldásokkal kívánja csökkenteni a vállalkozókra nehezedő terhelést, hogy jusson idejük más fontos dolgokra is, így például feltöltődésre, miközben az üzlet zavartalanul és hatékonyan megy tovább. 

2022. március 22. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20