Mobilszolgáltatók szövetkeznek a Google ellen

Genda Csongor Zoltán, 2007. február 6. 19:32
A Sunday Telegraph értesülései szerint Európa legnagyobb mobilszolgáltatói olyan mobil keresőprogram kifejlesztését fontolgatják, amely méltó konkurenciája lehetne a piacvezető Google-nak.
A brit lap hírül adta, hogy a Google-ellenes megaszövetséghez csatlakozna a Vodafone, France Telecom, Telefónica, Deutsche Telekom, Hutchison Whampoa, Telecom Italia valamint az amerikai Cingular is, amely konszernek képviselői a jövő heti 3GSM nemzetközi hírközlési szakkiállításon ülnek majd tárgyalóasztalhoz, hogy megvitassák egy saját kereső kifejlesztésének a lehetőségeit. A szolgáltatók között dúló árháború miatt egyre nagyobb bevételkieséseket kell elkönyvelniük a telekommunikációs vállalatoknak, ezért úgy döntöttek, hogy ezt a veszteséget a mobilkereső-piacra való betöréssel próbálják meg ellensúlyozni.

A mobil internetben rejlő lehetőségeket csak most kezdik felfedezni mind a reklámozók, mind pedig a szolgáltatók is, azonban a tendencia igenis azt mutatja, hogy egyre több felhasználó csatlakozik a világhálóra maroktelefonjáról, így például Angliában már az ügyfeleknek hozzávetőlegesen a 20%-a netezik rendszeresen mobiljáról.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30