A Gyűrűk Ura rendezője két új Xbox-játékot készít

Milkovits Gábor, 2007. március 11. 09:11
Sajtóértesülések szerint Peter Jackson, a Gyűrűk Ura és a legutóbbi King Kong film rendezője két interaktív játékot is készít a Microsoft Xbox 360 játékkonzolhoz.
A hír a San Francisco-i Játékfejleszői Konferencián (GDC) kapott ismét szárnyra és ezúttal Shane Kim, a Microsoft Game Studios vezetője meg is erősítette, ám további részletekkel egyelőre nemigen szolgált, arra hivatkozva, hogy a projektek egyelőre igencsak kezdeti stádiumban vannak. Annyit mindenesetre elárult, hogy két játékról van szó, amelyek epizódos formában fognak megvalósulni, és egyikük emellett a sikeres Halo világában fog játszódni. Fontosnak tartotta még megjegyezni, hogy ez utóbbi korántsem egyszerű folytatás, nem egyfajta Halo 3 lesz.

Jackson részvétele az Xbox-játékfejlesztésben egy ideje már gyakorlatilag kész tény, az azonban eddig nem volt egyértelmű, hogy az új játékok epizodikus formában készülnek. Ez egyben azt is jelenti, hogy a két új program mintaként szolgál majd a Microsoft Xbox-on futó későbbi játékok fejlesztéséhez.
Kulcsszavak: Xbox játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás