5 biztonsági és kényelmi funkció a maximális vezetési élményért

forrás: Prím Online, 2023. november 23. 19:00

Az új autóktól ma már nemcsak kiváló teljesítményt és hatékonyságot várunk el, hanem azt szeretnénk, ha kényelmünket és biztonságunkat is maximálisan szolgálnák. A legújabb modellek éppen ezért számos fejlett technológiai funkcióval rendelkeznek, amelyek amellett, hogy magasabb szintre emelik a vezetés élményét, az utazást is biztonságosabbá teszik. A Mio, a menetrögzítő kamerák vezető gyártója összegyűjtött 5 olyan funkciót és eszközt, amelyek ezt a célt szolgálják.

 

 

1. Memória: kényelem érintésre

 

Más vezette előtted az autót? Csak egy gombnyomás és az ülés máris beáll abba a helyzetbe, amibe korábban beprogramoztad! Nincs szükség gombtekergetésre, karhúzogatásra, pár másodperc alatt automatikusan úgy áll az ülés, ahogy neked a legkényelmesebb. Sőt, bizonyos modellekben arra is van lehetőség, hogy a kormányt, a tükröt, a klímát és a hangrendszert is a saját preferenciáid szerint mentsd el az autó memóriájába.

 

2. Vezetéstámogató funkciók: biztonság felsőfokon

 

Kamerák és szenzorok tucatjai figyelik folyamatosan az utat és az autó környezetét vezetés közben, hogy a begyűjtött információk alapján az autó biztonsági rendszere ott és akkor tudjon beavatkozni, amikor éppen szükséges. A holttérfigyelő-rendszer, a sávtartó asszisztens, az adaptív tempomat, a ráfutásos ütközésre figyelmeztetés, az automatikus vészfékezés, a parkolási asszisztens csak néhány példa arra, hogy milyen vezetéstámogató és biztonsági asszisztenciák segíthetenek neked vezetés közben.

 

3. Infotainment rendszer: szórakozás és információ egy helyen

 

Az érintőképernyőn keresztül egyszerűen és könnyen navigálhatsz a különböző információs és szórakoztató funkciók között. Legyen szó például a zene, a navigáció, a telefon, a klíma, a Bluetooth-kapcsolat irányításáról, az autó műszaki állapotának megismeréséről, az infotainment rendszerek sok mindenre képesek. Ha pedig vezetés közben nem szereted a képernyőt figyelni, számos modellben hangutasítással is vezérelheted a kereséseket és beállításokat.

 

4. Mobilapplikáció: távoli irányítás

 

Szeretnéd előre felfűteni az autót? Ellenőriznéd az elektromos töltöttségi szintet? Meg akarod találni a parkoló kocsidat? Az adott márka saját mobilapplikációját használva mindezt néhány kattintással, gyorsan megteheted. A távoli autóirányító rendszerrel vezérelheted például az ajtókat, az ablakokat, a riasztórendszert, bekapcsolhatod a klímát és a szélvédőfűtést is.

 

5. Menetrögzítő kamera: szemtanú az utakon

 

Hiába a sok biztonsági és kényelmi funkció, bármikor kerülhetsz olyan szituációba vezetés közben, amikor jól jönne egy kiváló minőségű fedélzeti kamera. Az eszköz az utazás minden pillanatát rögzíti, duál kamera esetén az autó mögötti történésekről is készül felvétel. A megfelelő minőségű felvételek pedig segíthetnek neked egy esetleges baleset körülményeinek tisztázásában, valamint bizonyítékként is használhatod őket a hatósági, bírósági vagy biztosítói bizonyítási eljárás során.

 

5 érv a Mio menetrögzítő kamerái mellett 

 

  •  Akár 35% kedvezmény a partnereknél* a Black Friday keretében.
  •  Plusz egy év garancia ajándékba! A 2023.12.31-ig vásárolt készülékekre 3 év gyártói garancia jár.**
  •  Beépített Wi-Fi, Super Cap, Smart Parking, 4K 3840x2160p felbontás bizonyos modellekben.
  •  Élesebb képek HDR felvétellel egyes modellekben.
  •  Éjszaka is kiváló minőségű felvételek a Mio Night Vision technológiájával.
  •  Duál kamerák széles választéka.

__________________ 

* Best Byte, eMAG.hu, Euronics, iPON, Media Markt, Pepita

** C540/541, C545, C560, C570, C580, C380Dual, C588T, J30, J60, J85, 731, 732, 733, 792, 795, 798/Pro, 798Dual/Pro, 812, 818, 848, 886, 955W, 955 WD, M760D, M700, M40, A30, A50

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elképesztő! Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

2024. március 1. 10:10

A Galaxy Buds széria legújabb frissítése magával ragadó, intelligens hangzást kínál

A Samsung közelmúltban megjelent Galaxy S24 termékcsaládja a Galaxy AI erejével új lehetőségeket teremtett a kultúrák közötti kapcsolatteremtésre. A biztonságos, készülékeken elérhető mesterséges intelligenciával a felhasználók jelenleg 13 nyelven hidalhatják át a kommunikáció során felmerülő nyelvi akadályokat. A Galaxy Buds fülhallgatókat érintő legújabb frissítések még zökkenőmentesebbé tehetik ezen okosfunkciók használatát.

2024. február 29. 14:28

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

A Samsung a Galaxy AI jövőképét mutatja be legújabb készülékein az MWC-n

A Samsung a Galaxy AI-jal új mobilélményeket mutat be a 2024-es Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) Barcelonában. A Samsung kiállítóterének látogatói a Galaxy AI funkciókat a Galaxy készülékeken kipróbálhatják, köztük a Galaxy S24 szérián, amelyek az AI mobilok új korszakába vezetnek. Az új ökoszisztéma magában foglalja a Galaxy Watch6 széria egészséget szolgáló okosfunkcióit is, valamint a Galaxy Ring okosgyűrűt, amelyet ezen a kiállításon mutatnak be először a nagyközönségnek.

2024. február 27. 12:53

Maradj motivált és hozz ki magadból még többet az új Samsung Galaxy Fit3 aktivitásmérővel!

A Samsung bemutatja a legújabb, széles körben elérhető Galaxy Fit3 aktivitásmérőjét, amely a vállalat továbbfejlesztett egészségmegőrző technológiájával mindenkit arra ösztönöz, hogy jobban érezze magát és egészségesebb életmódot folytasson. Az alumíniumvázzal és szélesebb kijelzővel érkező Galaxy Fit3 okoskarkötőkön a felhasználók éjjel-nappal, közvetlenül csuklójukról követhetik nyomon az alvás vagy edzés során mért, egészségüket és jóllétüket érintő információkat.

2024. február 25. 13:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30