5 biztonsági és kényelmi funkció a maximális vezetési élményért

forrás: Prím Online, 2023. november 23. 19:00

Az új autóktól ma már nemcsak kiváló teljesítményt és hatékonyságot várunk el, hanem azt szeretnénk, ha kényelmünket és biztonságunkat is maximálisan szolgálnák. A legújabb modellek éppen ezért számos fejlett technológiai funkcióval rendelkeznek, amelyek amellett, hogy magasabb szintre emelik a vezetés élményét, az utazást is biztonságosabbá teszik. A Mio, a menetrögzítő kamerák vezető gyártója összegyűjtött 5 olyan funkciót és eszközt, amelyek ezt a célt szolgálják.

 

 

1. Memória: kényelem érintésre

 

Más vezette előtted az autót? Csak egy gombnyomás és az ülés máris beáll abba a helyzetbe, amibe korábban beprogramoztad! Nincs szükség gombtekergetésre, karhúzogatásra, pár másodperc alatt automatikusan úgy áll az ülés, ahogy neked a legkényelmesebb. Sőt, bizonyos modellekben arra is van lehetőség, hogy a kormányt, a tükröt, a klímát és a hangrendszert is a saját preferenciáid szerint mentsd el az autó memóriájába.

 

2. Vezetéstámogató funkciók: biztonság felsőfokon

 

Kamerák és szenzorok tucatjai figyelik folyamatosan az utat és az autó környezetét vezetés közben, hogy a begyűjtött információk alapján az autó biztonsági rendszere ott és akkor tudjon beavatkozni, amikor éppen szükséges. A holttérfigyelő-rendszer, a sávtartó asszisztens, az adaptív tempomat, a ráfutásos ütközésre figyelmeztetés, az automatikus vészfékezés, a parkolási asszisztens csak néhány példa arra, hogy milyen vezetéstámogató és biztonsági asszisztenciák segíthetenek neked vezetés közben.

 

3. Infotainment rendszer: szórakozás és információ egy helyen

 

Az érintőképernyőn keresztül egyszerűen és könnyen navigálhatsz a különböző információs és szórakoztató funkciók között. Legyen szó például a zene, a navigáció, a telefon, a klíma, a Bluetooth-kapcsolat irányításáról, az autó műszaki állapotának megismeréséről, az infotainment rendszerek sok mindenre képesek. Ha pedig vezetés közben nem szereted a képernyőt figyelni, számos modellben hangutasítással is vezérelheted a kereséseket és beállításokat.

 

4. Mobilapplikáció: távoli irányítás

 

Szeretnéd előre felfűteni az autót? Ellenőriznéd az elektromos töltöttségi szintet? Meg akarod találni a parkoló kocsidat? Az adott márka saját mobilapplikációját használva mindezt néhány kattintással, gyorsan megteheted. A távoli autóirányító rendszerrel vezérelheted például az ajtókat, az ablakokat, a riasztórendszert, bekapcsolhatod a klímát és a szélvédőfűtést is.

 

5. Menetrögzítő kamera: szemtanú az utakon

 

Hiába a sok biztonsági és kényelmi funkció, bármikor kerülhetsz olyan szituációba vezetés közben, amikor jól jönne egy kiváló minőségű fedélzeti kamera. Az eszköz az utazás minden pillanatát rögzíti, duál kamera esetén az autó mögötti történésekről is készül felvétel. A megfelelő minőségű felvételek pedig segíthetnek neked egy esetleges baleset körülményeinek tisztázásában, valamint bizonyítékként is használhatod őket a hatósági, bírósági vagy biztosítói bizonyítási eljárás során.

 

5 érv a Mio menetrögzítő kamerái mellett 

 

  •  Akár 35% kedvezmény a partnereknél* a Black Friday keretében.
  •  Plusz egy év garancia ajándékba! A 2023.12.31-ig vásárolt készülékekre 3 év gyártói garancia jár.**
  •  Beépített Wi-Fi, Super Cap, Smart Parking, 4K 3840x2160p felbontás bizonyos modellekben.
  •  Élesebb képek HDR felvétellel egyes modellekben.
  •  Éjszaka is kiváló minőségű felvételek a Mio Night Vision technológiájával.
  •  Duál kamerák széles választéka.

__________________ 

* Best Byte, eMAG.hu, Euronics, iPON, Media Markt, Pepita

** C540/541, C545, C560, C570, C580, C380Dual, C588T, J30, J60, J85, 731, 732, 733, 792, 795, 798/Pro, 798Dual/Pro, 812, 818, 848, 886, 955W, 955 WD, M760D, M700, M40, A30, A50

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az utazások elengedhetetlen kelléke – BOOX Palma!

A BOOX tavaly szeptemberben mutatta be legújabb mobil e-papír készülékét, amely a csúcsteljesítményt az E-Ink kijelzővel és a telefon méretű dizájnnal ötvözi, így tökéletes választást jelent útközben is.

2024. február 22. 12:56

Retro időmérővel ünneplik a Casio karóra részlegének 50 éves fennállását

A CASIO újra kiadta legendássá vált Casiotron QW02 karórát, amely a világ első automatikus naptárfunkcióval ellátott időmérő szerkezete volt. Az újdonság a TRN-50-es típusszámot viseli, utalva arra, hogy a Casio karóra részlege idén ünnepli 50 éves fennállását. A modell limitált, négyezer darabos példányszámban került forgalomba.

2024. február 21. 14:40

A Sandberg bemutatta legújabb töltőit

A Sandberg, az elektronikai készülékek egyik vezető innovátora bemutatta legújabb töltőit: a MagSafe-kompatibilis ScreenMount Magnet Charger 15W mágneses töltőt, valamint 2 az 1-ben 1xUSB-C 1xUSB 35 W-os gyorstöltőt.

2024. február 21. 11:31

A kiberbűnözők célpontjainak közel 43 százalékát kkv-k teszik ki

A Statista adatai szerint a vállalkozások több mint 72 százalékát érte zsarolóvírus-támadás 2023-ban, ami messze a legmagasabb szám az elmúlt 5 évben. Azonban az Eurostat statisztikái alapján míg a hazai nagyvállalatok kiemelt figyelmet fordítanak az IT-biztonságra, addig a kkv-szektorról már nem mondható el ugyanez, mivel az erre költött összegek alapján az utolsó harmadban szerepel az európai országok rangsorában.* 

2024. február 20. 12:59

Jó hír a vásárlóknak: elindult az árcsökkenés a műszaki piacon

A magyarországi kiskereskedelmi forgalom apadásával párhuzamosan 2023-ban az Euronics szerint is csökkent az árbevétel és a vásárlások száma, az utolsó negyedév azonban ismét szép eredményeket, online kiszállítással rendelt termékek esetén pedig rekord növekedést hozott a vállalatnak. Az Euronics idén az infláció további mérséklődésére és a vásárlási kedv visszatérésére számít, amit új üzletnyitásokkal támogat.

2024. február 19. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07