Mégis lesz Samsung hibrid kéklézeres lejátszó

Milkovits Gábor, 2007. április 15. 09:32
Azután, hogy tavaly sok gyártót, így a Samsungot is hírbe hozták hibrid Blu-ray/HD DVD készülékek gyártásával, majd ezeket cáfolták, most az LG után ők is valóban piacra dobnak egy kombó asztali lejátszót.
Az első fecske az LG BH100-as volt, amely azonban nem támogatja a HD DVD összes kiegészítő funkcióját, ami miatt a DVD Forum nem is ismerte el HD DVD lejátszónak, csupán az ilyen lemezek lejátszására alkalmas készüléknek. A most bejelentett Samsung BD-UP5000 viszont a BD-Java mellett a HDi protokollt is teljes mértékben támogatni fogja a gyártó ígérete szerint. A Samsung által Duo HD lejátszónak keresztelt eszköz valamikor az év vége felé kerül csak az üzletekbe, egyelőre ismeretlen áron.

Az ár pedig fontos kérdés, ugyanis az LG készüléke például 1600 euróba kerül majd az öreg kontinensen, amiből már kijön egy-egy Blu-ray és HD DVD lejátszó, vagyis a magas ár értelmetlenné teszi a hibrid lejátszót. A hosszas hezitálás után a Samsung mostani lépése mindenesetre azt jelenti, hogy a Blu-ray előretörése a hollywoodi filmeket tartalmazó DVD-k eladásában egyáltalán nem jelenti a játszma végét, azaz a kéklézeres formátumok sorsa valószínűleg az idén sem fog eldőlni.
Kulcsszavak: DVD HD DVD Blu-ray Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás