FastMac Blu-ray optikai meghajtó Mac gépekhez

Milkovits Gábor, 2007. április 8. 19:53
A FastMac olyan Blu-ray optikai meghajtót dobott piacra Amerikában, amelyet kimondottan az Apple Macintosh számítógépekhez terveztek.
A FastMac eszköz akár 50 GB-os, kétrétegű BD-R/RW Blu-ray lemezeket is tud írni egyszeres sebességgel, míg a hagyományos DVDąRW médiumokat nyolcszoros sebességgel írja. A Blu-ray író/olvasó meghajtó kompatibilis a legtöbb Mac masinával, például a 17”-es MacBook Pro-val, a Mac Mini-vel, az iMac-kel és a negyedik generációs iBook noteszgéppel is.

A FastMac kéklézeres optikai meghajtója 800 dolláros induló áron kapható az amerikai Macintosh-felhasználók számára, míg európai forgalmazásáról egyelőre nincs hír.
Kulcsszavak: Blu-ray DVD

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Nagyobb hatékonyság, gyorsabb problémamegoldás – ezt kínálja a Schneider Electric

A működési hatékonyság akár 5 százalékos javítása, a műszakváltással kapcsolatos feladatok mennyiségének harmadával történő csökkentése, gyorsabb problémamegoldás – többek között ezeket az előnyöket kínálja az ipari felhasználók számára a Schneider Electric EcoStruxure Plant Lean Management megoldása. A nyílt platform integrálható az AVEVA Data Hub rendszerrel, amely gyűjti és tárolja a hálózati kapcsolattal rendelkező ipari eszközök által létrehozott hatalmas mennyiségű, valós idejű adatot.

2024. március 17. 11:29

Vállalati tech az AI-on túl: az optimalizálás és a kockázatkezelés kerülnek előtérbe idén

Miközben világszerte a nagyvállalatok közel 90%-a jelenleg is a digitális átállás útján halad, a (költség)hatékonyság növeléséhez fűzött remények nem feltétlenül válnak teljes mértékben valóra. Az érintett cégek saját bevallásuk szerint a várt bevételnövekedés 31%-át, míg a becsült költségmegtakarítás mindössze 25%-át érték el. 

2024. március 13. 12:58

Új lendületet ad a „zöld” IT törekvéseknek a Schneider Electric innovációja

Modell-alapú, automatizált fenntarthatósági jelentéstételi funkcióval bővül a Schneider Electric EcoStruxure IT adatközponti infrastruktúra menedzsment szoftvere. A fejlesztés lehetővé teszi az adatközpontok energiaigényének pontosabb felmérését, ennek alapján cselekvési tervek összeállítását, illetve a naprakész adatok révén támogatja a jogszabályi elvárásoknak való megfelelést is.

2024. március 13. 10:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15