Egymilliárd dolláros Google-nyereség

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 20. 20:05
A Google fennállásának legnagyobb profitját könyvelhette el az év első három hónapjában, azaz valamivel több mint egymilliárd dollár profitot jelentett a vállalat az első negyedévre.
A tegnapi tőzsdezárás után közzétett adatok szerint az amerikai keresőóriás nyeresége a tavaly év eleji 592 millióról egymilliárd dollárra emelkedett. Ez 69%-os növekedést jelent. A cég azonban a bevételt illetően sem panaszkodhat, ugyanis az egy évvel ezelőtti 2,25 milliárd után most 3,66 milliárdos forgalmat bonyolítottak, ami 63%-os növekedésnek felel meg, és a marketingpartnereknek kifizetendő összeg nélkül is meghaladja a bevétel a 2,5 milliárdot. George Reyes, a Google pénzügyi igazgatója elmondta, hogy a forgalom 47%-a a nemzetközi üzleteikből származik. A keresőóriás képviselői szerint az óriási bevétel leginkább az európai és ázsiai növekedésnek köszönhető.

Az első negyedévre vonatkozó pénzügyi eredmények bejelentése után a cég részvényeinek az árfolyama mintegy 3%-kal, 487 dollárra ugrott.
Kulcsszavak: +céginfo Google

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Milliókra szabva – a fizikai és a digitális élmény találkozása

A COVID-19 miatt megjelenő online megoldások használatával a lakosság digitális érettsége hatalmasat fejlődött. Azonban az emberek továbblépnének: szeretnék, ha az online interakciók sokkal emberközpontúbbak lennének. Megszületett az emberi érzelem központú design tudománya, amely hozzájárulhat a fizikai és a digitális világ közti fal lebontásához - hívja fel a figyelmet a Deloitte Tech Trends 2021 jelentése.

2021. február 26. 19:50

A Fujitsu különleges módon támogatja az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

A Fujitsu bevonja világszerte több mint 17 ezer munkavállalóját és velük együtt, közösen segítik az ENSZ fenntartható fejlődési céljait (SDG). A program SDG Tribes néven fut és lényege, hogy a dolgozók kiválasztanak az ENSZ 17 fenntartható fejlődési céljai (SDG) közül egyet vagy többet, amely(ek) iránt személyesen a leginkább lelkesednek, csatlakoznak egy SDG Tribe névre keresztelt virtuális globális közösséghez, és elkezdenek együttműködni kollégáikkal a világ minden tájáról a közös ügy előmozdításán.

2021. február 26. 18:09

Közösségi irodateret nyitott a Westend

A hazai bevásárlóközpontok közül elsőként nyitott ingyenes közösségi irodateret Budapest kedvenc plázája, a Westend február 25-én. Az ötlet az éttermek zárvatartása miatt felszabadult terek biztonságos hasznosítását szem előtt tartva született. A Westend Workplace mindenkit vár, aki távmunkára kényszerült, de hiányolja a munkavégzés közösségi élményét, és néhány órára kiszabadulna a négy fal közül.

2021. február 26. 16:17

Osztalékjavaslatot tett a Magyar Telekom

A Magyar Telekom bejelenti az Igazgatóság javaslatát a 2020. üzleti év utáni részvényesi javadalmazásról, amely osztalékkifizetést és részvényvisszavásárlást foglal magában.

2021. február 26. 11:31

A Magyar Telekom 2020. negyedik negyedéves eredményei

A Magyar Telekom közzétette 2020. negyedik negyedévre és egész évre vonatkozó EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A negyedéves pénzügyi jelentés nem auditált értékeket tartalmaz az összes pénzügyi időszakra. 

2021. február 26. 11:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén 20 éves az Adverticum

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55