Hungexpo: Cisco IP telefónia a kiállítóknak is

forrás Prim Online, 2007. április 21. 10:27
Egységes Cisco vezetékes hálózatot (LAN), a vásárváros egészét lefedő vezeték nélküli (wifi) hálózatot és a Cisco IP telefóniás rendszerét vezeti be a Hungexpo Zrt. A vállalat tevékenységéből adódóan e rendszereket nem csupán belső folyamatainak hatékonyabbá tételére hozza létre: az IP-telefóniával a kiállítók számára egyszerűen és gyorsan kiépíthető vezetékes telefonkapcsolat létesíthető, a Budapest legnagyobb hotspotjaként működő vezeték nélküli hálózat pedig mind a látogatók, mind a kiállítók részére szélessávú internet-elérést nyújt.
A Hungexpo 2005. évi privatizációját követően a francia tulajdonú GL Events a vásárváros új tulajdonosaként olyan komplex fejlesztési programot indított el, amelynek minden eleme a kiállítók és a látogatók számára nyújtott szolgáltatások színvonalának emelését és a szolgáltatások bővítését célozza. Ennek keretében vezetik be a Cisco egységes konvergens hálózatát és IP telefóniás megoldását, amellyel nem csak a cég telephelyén található irodák hang-, kép- és adatforgalmát (azaz a telefonhívásokat, a videokonferenciát és a számítógépes rendszer adatforgalmát) terelik egyetlen jól átlátható, könnyen kezelhető és alacsony költségekkel üzemeltethető hálózatra, hanem a kiállítók számára is elérhetővé teszik a vezetékes telefonkapcsolatot.

A kiállítók így már jóval az esemény ideje előtt megtudhatják, hogy milyen vezetékes számon lesznek elérhetők a rendezvény ideje alatt, így üzleti partnereiknek és vendégeiknek is előre megadhatják e számot, vagy akár feltüntethetik a szórólapokon, prospektusokon. Ha időközben egy kiállító másik standot bérel, a telefonszám néhány gombnyomással az új helyre kerül át. A Hungexpo tetszőleges számú – egyszerre akár 700 – vonalat és készüléket tud majd működtetni, így egy kiállító akár több vonalat is használhat egy időben a rendezvényre felépített standján vagy irodájában.

A Hungexpo korábban hasonlóan újszerű internetes szolgáltatásokat is létrehozott a kiállítók és a vendégek számára. A Wiera Kft. 2006 őszén építette ki az ország legnagyobb területi lefedettségű hotspotját a vásárváros területén, amelyben többek között 40 darab Cisco Access Pointot telepítettek. A szolgáltatás segítségével a felhasználók igen nagy (összesen 8 mbps) sávszélességen, vezetékek nélkül, alacsony költségekkel internetezhetnek. Ennek köszönhetően a kiállítók például nem csak üzleti ügyeiket intézhetik a rendezvény ideje alatt is, hanem a látogatók számára is vonzó lehetőségeket – például az Utazás kiállításon azonnali internetes szállás- vagy repülőjegy-foglalást – kínálhatnak.

A közel 120 alkalmazottat foglalkoztató Hungexpo saját irodáiban is él az IP telefónia nyújtotta előnyökkel, így az üzemeltetési költségek csökkentése és a rugalmas bővíthetőség mellett az újszerű funkciók – hangposta szolgáltatás, üzenetkezelés stb. – is a hatékonyság növelését szolgálják. A megoldás támogatja a felhasználói mobilitást is, így az alkalmazottak jelszavukkal bármelyik telefonkészülékre bejelentkezhetnek, és a saját telefonszámukat, illetve a hozzá tartozó szolgáltatásokat használhatják. Mindemellett a rendszer egyik legfontosabb tulajdonsága a Hungexpo számára, hogy az alapinfrastruktúra változtatása nélkül alkalmas további fejlesztések és szolgáltatások bevezetésére.

A „G” pavilon április 11-i alapkőletételével egy időben megállapodás született arról is, hogy a fejlesztés egy későbbi ütemében kiépítésre kerül a vezeték nélküli IP telefonrendszer is, amely még egyszerűbben kezelhetővé és rugalmasabbá teszi a szolgáltatást. A Cisco Call Manager segítségével a telefonköltségeket a végpontokra le lehet bontani, így a bérbeadási összeg kiszámítása és számlázasa is még egyszerűbbé válik.
Kulcsszavak: Wi-Fi VoIP IP LAN Cisco

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szolgáltatófüggetlen 5G-s tesztprojekt indul

A tesztek célja annak vizsgálata, hogyan lehet különböző környezetben – például sűrűn lakott belvárosban, vagy agrárterületen – gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni, majd ezt a jövőben, amikor az 5G-alapú alkalmazások elterjedése és az adatforgalom növekedése szükségessé teszi, nagy volumenben is környezettudatos módon széles körben megvalósítani. A tapasztalatok alapján a hálózaton később különféle okos szolgáltatások is elérhetővé válnak.

2022. május 24. 09:55

Az új Internet Pro díjcsomagban a vezetékes internet mobilinternettel egészül ki

A Vodafone frissen bevezetett Internet Pro csomagjával az alap vezetékes internetszolgáltatás mellé egy kiegészítő mobiladatot tartalmazó SIM kártyát és opcionálisan Wi-Fi hotspot eszközt is vásárolhatnak az előfizetők. A korlátlan mobil adatot az ügyfelek havonta egyszer tetszőleges időpontban aktiválhatják 72 órára a My Vodafone applikáción keresztül, így, ha esetleg valami megzavarja a vezetékes szolgáltatást, az internetelérés így akkor is folyamatos marad, ha például az utcában zajló építkezés, csatornázás, áramszünet vagy a rossz időjárás miatt elmegy az otthoni internet.

2022. május 5. 12:43

5G-s otthoni internetszolgáltatást indít a Yettel

A Yettel a vezetékes internetet kiváltani képes új technológia, az 5G eddigi egyik legígéretesebb üzleti modelljét és érdemi felhasználási lehetőségét hozta el a hazai lakossági piacra.

2022. május 3. 19:55

A Huawei a föld alá is elvitte az 5G-t az iparágak digitális igényei miatt

A Huawei több mint tízszeresére növelné a jelenlegi sávszélességet a hálózatok evolúciójának következő állomását jelentő 5.5G technológiával, ami másodpercenként 10 gigabit sebességű, bárhol elérhető hálózati kapcsolatot tesz majd lehetővé – mondta a vállalat elnöke a 19. Huawei Global Analyst Summit csúcstalálkozón. 

2022. április 29. 09:59

Kisvállalkozóknak segít a Telekom szolgáltatása

A kisvállalkozók többsége ritkán szakít időt a munkán kívül másra, mert úgy vélekedik, hogy személyes jelenléte nélkül megáll az üzlet – derül ki a Telekom kutatásából. A vállalat digitális megoldásokkal kívánja csökkenteni a vállalkozókra nehezedő terhelést, hogy jusson idejük más fontos dolgokra is, így például feltöltődésre, miközben az üzlet zavartalanul és hatékonyan megy tovább. 

2022. március 22. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56