Hungexpo: Cisco IP telefónia a kiállítóknak is

forrás Prim Online, 2007. április 21. 10:27
Egységes Cisco vezetékes hálózatot (LAN), a vásárváros egészét lefedő vezeték nélküli (wifi) hálózatot és a Cisco IP telefóniás rendszerét vezeti be a Hungexpo Zrt. A vállalat tevékenységéből adódóan e rendszereket nem csupán belső folyamatainak hatékonyabbá tételére hozza létre: az IP-telefóniával a kiállítók számára egyszerűen és gyorsan kiépíthető vezetékes telefonkapcsolat létesíthető, a Budapest legnagyobb hotspotjaként működő vezeték nélküli hálózat pedig mind a látogatók, mind a kiállítók részére szélessávú internet-elérést nyújt.
A Hungexpo 2005. évi privatizációját követően a francia tulajdonú GL Events a vásárváros új tulajdonosaként olyan komplex fejlesztési programot indított el, amelynek minden eleme a kiállítók és a látogatók számára nyújtott szolgáltatások színvonalának emelését és a szolgáltatások bővítését célozza. Ennek keretében vezetik be a Cisco egységes konvergens hálózatát és IP telefóniás megoldását, amellyel nem csak a cég telephelyén található irodák hang-, kép- és adatforgalmát (azaz a telefonhívásokat, a videokonferenciát és a számítógépes rendszer adatforgalmát) terelik egyetlen jól átlátható, könnyen kezelhető és alacsony költségekkel üzemeltethető hálózatra, hanem a kiállítók számára is elérhetővé teszik a vezetékes telefonkapcsolatot.

A kiállítók így már jóval az esemény ideje előtt megtudhatják, hogy milyen vezetékes számon lesznek elérhetők a rendezvény ideje alatt, így üzleti partnereiknek és vendégeiknek is előre megadhatják e számot, vagy akár feltüntethetik a szórólapokon, prospektusokon. Ha időközben egy kiállító másik standot bérel, a telefonszám néhány gombnyomással az új helyre kerül át. A Hungexpo tetszőleges számú – egyszerre akár 700 – vonalat és készüléket tud majd működtetni, így egy kiállító akár több vonalat is használhat egy időben a rendezvényre felépített standján vagy irodájában.

A Hungexpo korábban hasonlóan újszerű internetes szolgáltatásokat is létrehozott a kiállítók és a vendégek számára. A Wiera Kft. 2006 őszén építette ki az ország legnagyobb területi lefedettségű hotspotját a vásárváros területén, amelyben többek között 40 darab Cisco Access Pointot telepítettek. A szolgáltatás segítségével a felhasználók igen nagy (összesen 8 mbps) sávszélességen, vezetékek nélkül, alacsony költségekkel internetezhetnek. Ennek köszönhetően a kiállítók például nem csak üzleti ügyeiket intézhetik a rendezvény ideje alatt is, hanem a látogatók számára is vonzó lehetőségeket – például az Utazás kiállításon azonnali internetes szállás- vagy repülőjegy-foglalást – kínálhatnak.

A közel 120 alkalmazottat foglalkoztató Hungexpo saját irodáiban is él az IP telefónia nyújtotta előnyökkel, így az üzemeltetési költségek csökkentése és a rugalmas bővíthetőség mellett az újszerű funkciók – hangposta szolgáltatás, üzenetkezelés stb. – is a hatékonyság növelését szolgálják. A megoldás támogatja a felhasználói mobilitást is, így az alkalmazottak jelszavukkal bármelyik telefonkészülékre bejelentkezhetnek, és a saját telefonszámukat, illetve a hozzá tartozó szolgáltatásokat használhatják. Mindemellett a rendszer egyik legfontosabb tulajdonsága a Hungexpo számára, hogy az alapinfrastruktúra változtatása nélkül alkalmas további fejlesztések és szolgáltatások bevezetésére.

A „G” pavilon április 11-i alapkőletételével egy időben megállapodás született arról is, hogy a fejlesztés egy későbbi ütemében kiépítésre kerül a vezeték nélküli IP telefonrendszer is, amely még egyszerűbben kezelhetővé és rugalmasabbá teszi a szolgáltatást. A Cisco Call Manager segítségével a telefonköltségeket a végpontokra le lehet bontani, így a bérbeadási összeg kiszámítása és számlázasa is még egyszerűbbé válik.
Kulcsszavak: Wi-Fi VoIP IP LAN Cisco

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gigabit sebességű internetet ad a Vodafone a kisebb díjcsomag áráért

Nagyobb sebességű internetet ad a Vodafone Magyarország a kisebb díjcsomag árért minden új, legalább 1 éves határozott idejű vezetékes internet és TV előfizetésre kötött szerződés esetén 2024. február 15. és április 15. között. Az ajánlat keretében így most TV előfizetéssel együttesen vásárolt Net M csomag áráért Net L csomagot, a Net L csomag áráért pedig Gigabit Net* csomagot ad a szolgáltató. A kedvezmény mindaddig érvényes, amíg az előfizető csomagot nem vált, vagy le nem mondja a szerződését.

2024. február 19. 11:29

Yettel: 89%-kal nőtt az adatforgalom az előző évi ünnepekhez képest

A korlátlan adatcsomagok és az otthoni internetmegoldások térnyerése is hozzájárul, hogy előző évhez képest idén jelentősen, 89%-kal nőtt a mobilinternet-forgalom a Yettel hálózatán a december 24. és január 1. közötti ünnepi időszakot vizsgálva. A szolgáltató ügyfelei szilveszterkor 8%-kal több SMS-t küldtek, mint tavaly ugyanekkor.

2024. január 3. 11:50

Újabb településeken válik elérhetővé a Vodafone gigabites internete

A közelmúltban 8 vármegye 71 településén végzett hálózatfejlesztési munkálatokat a Vodafone Magyarország, melynek köszönhetően november végétől újabb közel 180 ezer háztartásban lesz elérhető a szolgáltató 1 gigabit* sebességű vezetékes internetszolgáltatása. A fejlesztéssel a szolgáltató üzemeltetésében lévő vezetékes hálózatának 81%-án tapasztalhatják meg a Vodafone-ügyfelek az otthoni szórakozás élményét a nagykapacitású, szupergyors internettel és TV élménnyel.

2023. december 1. 09:57

Sikeresen zárult Magyarország szélessávú fejlesztési projektje

Sikeresen zárult Magyarország szélessávú fejlesztési projektje, a fejlesztés eredményeként az ország csaknem teljes területén megvalósult a szupergyors internet kiépítése, így ma már a háztartások közel 97 százaléka hozzáférhet a legmodernebb hálózati kapcsolathoz. A projekt a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szakmai irányításával több mint 3 milliárd forint vissza nem térítendő uniós forrásból valósult meg – közölte a KIFÜ az MTI-vel csütörtökön.

2023. november 24. 17:31

Az 5G-hálózat jelenleg legfejlettebb változatát indítja ügyfelei számára a Yettel

Magyarországon elsőként – és világviszonylatban is az élmezőnyben – nyilvános ajánlatban tette elérhetővé ügyfelei számára a „standalone” azaz önálló 5G technológiát a Yettel. Az újdonság lényege, hogy míg a jelenleg elterjedt 5G-hálózatok a kapcsolat felépítésében még a 4G-re is támaszkodnak, addig a most bevezetett önálló 5G esetében már a mobil kapcsolat minden eleme 5G-n zajlik és kizárólag az 5G számára kijelölt frekvenciákat használja.

2023. november 20. 19:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07