A Google ráduplázott a Yahoora

Kiss Ádám Zoltán, 2007. április 23. 22:15
A két fontos keresőcég, a Google és a Yahoo között alapvetően megváltozott a helyzet az elmúlt két évben, az azonos piacrésszel rendelkező vállalatok közül a Google ma már kétszer akkora, mint a Yahoo.
A könyörtelen tények szerint a Yahoo első negyedévi bevétele 1,67 milliárd dollár volt, míg a Google több mint kétszer ekkora összeget, 3,66 milliárd dollárt mondhat magáénak. Az adatok igen beszédesek a két évvel ezelőtti számok tükrében. Akkor a két vállalat nagyjából ugyanakkora bevételt könyvelhetett el, ami a stratégiai változást jelez a piacon. Az eddig is világosnak tűnt, hogy a Google beelőzött, de még a Wall Street-i elemzőket is meglepte a vállalat átütő eredménye. A forgalmi adatok is lesújtóak a Yahoora nézve. Az USA-ban csak februárban 6,9 milliárd keresést kezdeményeztek a felhasználók, ezek majd fele, 48,3 százalék a Google segítségével történt. A Yahoo mindössze 27,5 százalékot tudott megszerezni a ComScore adatai szerint, ám a Mielsen/NetRatings még sötétebben látja a helyzetet, ők 55,8 és 20,7 százalékról beszélnek. Mindez együttesen a szakértők szerint azt jelenti, hogy jelentős változásra készülhetünk fel a Yahoot illetően, vélhetően teljes átszervezés vár a vállalatra a közeljövőben, és ezt a folyamatot valószínűleg a vezérigazgató lecserélésével kezdik majd.
Kulcsszavak: Google +céginfo Yahoo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

Negyedével nőtt a Huawei árbevétele a harmadik negyedévben

A Huawei Technologies közzétette az idei év harmadik negyedévére vonatkozó üzleti eredményeit. A vállalat nem auditált adatok alapján 610,8 milliárd kínai jüan*  árbevételt ért el 2019 első három negyedévében, amely 24,4**  százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. A vállalat nettó nyereségrátája 8,7 százalék volt.

2019. október 18. 14:18

Orosz termékekkel nyitnak a piac felé

Újabb mérföldkőhöz ért a Sanatmetal oroszországi leányvállalata, a térd után a trauma és a csípő termékek regisztrációja is megtörtént. Ez azt jelenti, hogy a Sanatmetal CIS termékei orosz gyártmánynak minősülnek, így előnyt élveznek az orosz piacon a külföldi termékekkel szemben, és az eurázsiai piacon is nagyobb kereslet várható rájuk.

2019. október 18. 09:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás