EU per: együttműködésre készül a Microsoft

Kiss Ádám Zoltán, 2007. április 24. 07:20
Az Európai Unió Microsoft elleni eljárásában új fordulatot hozhat, hogy a vállalat nem kíván élni azzal a jogával, hogy meghallgatást kérjen, helyette egyeztetési folyamatra hívja az EU-t.
A Microsoft üzletpolitikáját vizsgáló eljárás során az egyik legfontosabb kérdés a szoftverek szerverekkel történő teljes kompatibilitását biztosító adatok kezelése. A Microsoft ezt a Work Group Server technológiával biztosítja, melyért fizetniük kell a szoftvercégeknek. Az EU nulla és egy százalék közötti jogdíjat javasol, míg a Microsoft 5,95 százalékkal számol. Elsőre akár a tárgyalási folyamat megakadásának is tűnhet a meghallgatás lemondása, hiszen ennek kérése jogában állna a Microsoftnak. A vállalat közleménye szerint azonban ennek ellenkezőjéről van szó. Kijelentik, hogy szeretnék pontosabban megismerni az EU elképzeléseit, és erre megfelelőbb informális találkozók sora, mint egy hivatalos meghallgatás. Az EU mindenesetre értető okokból szeretné a nulla és 1 százalék közötti jogdíjat, mivel más cégek hasonló esetben nem kérnek semmilyen jogdíjat riválisaiktól.
Kulcsszavak: EU jog Microsoft

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone telefonos és online ügyintézésre kéri az ügyfeleket

A Vodafone Magyarország a koronavírus miatt kialakult helyzetben igyekszik olyan szolgáltatásokat és digitális megoldásokat nyújtani, amelyek segítik a lakosságot, a vállalkozásokat és a hatóságot ebben a nehéz időszakban.

2020. március 27. 18:39

Arcpajzsokkal védi az egészségügyi dolgozókat a reklámügynökség

A koronavírus-járvány idején a Foto Reklámügynökség is szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a frontvonalban helytálló hazai egészségügyi dolgozók a lehető legnagyobb biztonságban legyenek, ezért a cég arcpajzsok gyártásába kezdett. A védőfelszerelések ára éppen annyi, amivel meg tudják tartani a munkaerőjüket, de így is jóval a nemzetközi konkurencia alatt vannak. Első körben 12 ezer arcpajzsot készítenek, de ha a kereslet megkívánja, növelni fogják a darabszámot.

2020. március 27. 12:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás