Átfogó Nokia-felmérés a mobiltárolási szokásokról

Milkovits Gábor, 2007. május 8. 09:38
A Nokia egy 4 évet felölelő felmérést készített arról, hogy a mobiltulajdonosok hol tartják legszívesebben készüléküket.
A világ számtalan nagyvárosát, köztük New York-ot, Milánót, Kampalát, Tokiót, valamint Pekinget is felölelő vizsgálatból kiderült, hogy a férfiak 60%-a nadrágja jobb első zsebében tartja mobilját, ahol mindig gyorsan elérhető. Ugyanakkor az életkor előrehaladtával, illetve a has növekedésével párhuzamosan egyre népszerűbbek a mobiltartó övtokok, hiszen a nadrágzseb tartalmának elérése komolyabb derék-körméret esetén nyilvánvalóan bonyolultabbá válik. A nők a férfiakkal ellentétben túlnyomó, 61%-os többségben táskájukban hordják telefonjukat, ami szoros összefüggésben áll azzal, hogy mintegy felük rendszeresen lemarad hívásokról, mivel így nem hallja a csöngést, vagy nem találja meg időben mobilját. Érdekesség, hogy a Távol-Keleten a nők körében hódít a telefonok feltűnő színű, díszes szalagokkal és egyéb mütyürökkel való díszítése, ami másutt gyakorlatilag teljesen ismeretlen. Ennek lehet olyan praktikus motívuma, hogy így könnyebb legyen megtalálni a készüléket a táskában, legtöbb esetben azonban egyszerűen csak esztétikai szerepet tölt be.

Általában elmondható, hogy a gazdaságilag kevésbé szerencsés földrajzi régiókban jobban vigyáznak a mobiltelefonokra, így Kampalában például 32% valamilyen védőtokban tartja mobilját, míg Tokióban mindössze 3% tesz valamit annak érdekében, hogy elkerülje az esetleges karcolódásokat és egyéb sérüléseket.
Kulcsszavak: Nokia mobiltelefon trend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38