Nyári szemeszterrel folytatódik az ingyenes Internet Oktatási Program

Civil szervezetek jelentkezését várják

forrás Prim Online, 2007. május 8. 19:08
2007. május 31-ig lehet pályázni a T-Online és a T-Com által szervezett ingyenes Internet Oktatási Program nyári szemeszterére. A programra non-profit szervezetek jelentkezését várják, amelyek biztosítják az oktatásra alkalmas termet és internet-hozzáférést, valamint legalább tíz jelentkezőt. Az oktatási sorozat töretlen népszerűségét bizonyítja, hogy idén eddig már több mint 300 fő vett részt a jórészt kistelepüléseken tartott képzéseken.
Május végéig pályázhatnak non-profit szervezetek a T-Online és a T-Com szervezésében induló díjmentes Internet Oktatási Program júniustól augusztusig tartó nyári szemeszterére. A jelentkezés feltétele az, hogy a pályázó non-profit szervezet rendelkezzen internet kapcsolattal ellátott teremmel, és legalább tíz jelentkezővel. A szervezők biztosítják a nagy tapasztalattal rendelkező oktatókat, sőt igény esetén a számítógépeket is. Az ötnapos tanfolyam célja, az internetes alapismeretek készség szintű elsajátítása, illetve az internet adta lehetőségek megismertetése és megkedveltetése a résztvevőkkel, akik a képzés végén oklevelet és az oktatási anyagot tartalmazó cd-t, valamint idén először MindenkiNet című oktatókönyvet kapnak.

Az eddigi jelentkezések alapján látható, hogy a tanfolyamot rendkívül nagy érdeklődés kíséri. A pályázók köre is nagyon tág, jelentkeztek már iskolák, gyerekotthonok, önkormányzatok, kisebbségi önkormányzatok, de ugyanígy megtalálható a pályázók között például a Tüdőátültetettek Szövetsége.

Az ingyenes internet-oktatás iránt már tavaly is óriási érdeklődés mutatkozott: 2006-ban olyan mértékű túljelentkezés volt, hogy idén májusig azoknak a képzése folytatódott, akik még tavaly nyújtották be pályázatukat. Idén az internetes alkalmazásokkal eddig 30 településen mintegy 300-an ismerkedtek meg. Tompa és Sajólád településeken pedig annyira sikeres volt a program, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel egymás után kétszer is pályáztak.

Hasonlóan sikeresen működik az idősebb korosztály számára idén is meghirdetett, korábban T-Nagyi néven ismert, Tanulj, Nagyi! program. Budapesten eddig kilenc, Dombóváron tíz tanfolyamot töltöttek meg a jelentkezők. Az idei Tanulj, Nagyi! programból kimaradt jelentkezőket összefogva azonban pályázhatnak akár nyugdíjas otthonok, művelődési házak, vagy önkormányzatok is az Internet Oktatási Programra.

Az Internet Oktatási Programról és a pályázás feltételeiről bővebb információt a www.oktatas.magyartelekom.hu oldal Rólunk menüpont Pályázatok almenüjében olvasható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38