Nem megfelelő megoldás az EU-nak a Microsoft feldarabolása

Kiss Ádám Zoltán, 2007. május 8. 21:06
Jóllehet az Európai Unió versenyügyi tanácsosa felvetette a vállalat feldarabolásának kérdését, a szakértők szerint ez nem hozna igazi megoldást.
Az EU és a Microsoft máig sem felhőtlen viszonyában felmerült a cég feldarabolásának lehetősége. Ezt Neelie Kroes versenyügyi biztos vetette fel, miután úgy látja, hogy a cég kibújik a törvények betartása alól. Az elkeseredett kijelentés azonban nem jelent indítványt, és ezt ma már a Microsoft több részére osztásáért küzdők sem tanácsolják. Érdekes módon ugyanis az amerikai vizsgálat során idáig jutó tisztviselők is lebeszélnének egy ilyen megoldásról. A Clinton kormányzat alatt tényleges lépéseket tettek a vállalat több részre bontása érdekében, hogy a piaci túlsúlyt megbontsák. A 2001-ben George W. Bush elnökmegválasztása után nagyon gyorsan lezáruló vizsgálatot vezető tisztviselők szerint ez nem járható út. Az EU gyakorlata sem emellett szól, még soha egyetlen vállalatot sem daraboltak fel uniós követelésre. A jelek szerint nem marad más eszköze az EU-nak, mint a jogi aprómunka, ha saját szabályzóit érvényesítené szeretné.
Kulcsszavak: EU jog Microsoft

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Microsoft 2030-ra karbon-negatívvá válik

Ambiciózus célt jelentett be a Microsoft, amelynek értelmében előbb csökkentik majd teljesen eltüntetik ökológiai lábnyomukat. Így 2030-ra a Microsoft karbon-negatív lesz, és 2050-re annyi szén-dioxidot fog eltávolítani a környezetből, mint amennyit az 1975-ös alapítása óta közvetlenül vagy közvetve az elektromos fogyasztása által kibocsátott. A vállalat redmondi központjában Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója, Brad Smith elnök, Amy Hood, pénzügyi igazgató, és Lucas Joppa, környezetvédelmi igazgató együtt jelentették be a vállalat új céljait és azt a részletes tervet, ami a vállalatot karbon-negatívvá fogja tenni.

2020. január 18. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás