IDC: Adattár-virtualizációs és adatközpont konferencia 2007

forrás Prim Online, 2007. május 15. 19:34
Sikeresen lezajlott a hatodik „IDC Storage & Datacenters Roadshow 2007” CEMA régiós konferenciasorozat budapesti rendezvénye, mely május 10-én érkezett Magyarországra.
Az információs robbanás hihetetlen nyomást gyakorol a már amúgy is túlterhelt informatikai erőforrásokra, így mind nagyobb az igény a jobb hardverek és felügyeleti eszközök bevezetése iránt. Új fogalmak jelennek meg: automatizáció, információ-életciklus kezelés (ILM), virtualizáció és adatközpont-konszolidáció. Ezek az új megoldások nemcsak az adatkezelést egyszerűsítik, hanem a költségcsökkentéshez, a beruházás megtérülésének felgyorsításához és a TCO optimalizálásához is hozzájárulnak.

A hazánkban immár hatodik egymást követő évben megrendezett eseményen a résztvevők Arun Chanrdamohantól, az IDC CEMA vertikális piaci vezető elemzőjétől hallhattak a magyarországi és európai tárolóbeszerzéseket meghatározó elsődleges tényezőkről, a főbb megoldástípusokról, illetve ezeket közelebbről megvizsgálva a tárolómegoldás kiválasztását vezérlő irányelvekről és a tárolószállítókkal folytatott együttműködésekről.

Jens Leischner, a SANBoard végfelhasználói szervezetet alapítója, előadásában beszélt a tárolóinfrastruktúra leggyakoribb problémás pontjairól, a költségeket, a növekedést és a komplexitást középpontba állítva felvázolta azt a proaktív adattárolási stratégiát, amely rugalmasan képes igazodni a cég növekedéséhez, a hatósági követelményekhez és a technológiai fejlődéshez

A gyártók oldaláról több cégtől is hallhattak a résztvevők előadásokat:

Zeisel Tamás a Cisco mérnök tanácsadója előadásában a hálózat új szerepéről az adatközponti architektúrában beszélt. Az infrastruktúrát konszolidációval és virtualizációval egyszerűsítő és az üzletmenet folytonosságát is növelő intelligens hálózati környezet az új adatközpont valamennyi komponensét összekapcsolja egymással. Ez a hálózat koherens, felügyelhető architektúra alapján kapcsolatot teremt a szerverek, a tárolótömbök és a szolgáltatások között, és segít elérni a rugalmasság, az automatikus működés kívánt szintjét.

Nagy Barnabás a HP adattárolási üzletágának vezetője bemutatta az adatközponti sebességváltást, hangsúlyozva az automatizálás és biztonság fontosságát, a robbanásszerűen növekvő adatmennyiség keletkezését a világon, valamint az információk megfelelő tárolását és szükség esetén sikeres, gyors visszaállításának jelentőségét.

Pulai András (Symantec) és Módly Zoltán (SUN) közös előadásában bemutatta, hogyan üzemeltethető egy konzolról különböző diszk-alrendszerek és operációs rendszerek diszkmenedzsmentje,, hogyan valósítható meg a pillanatokon belüli helyreállítás fájlrendszeren belüli pillanatfelvételek segítségével, hogyan hozhatunk létre allokációs és relokációs szabályokat fájlrendszereken belül, illetve hogyan mozgathatunk adatokat pillanatok alatt akár különböző operációs rendszerek között.

Szarka Attila az APC rendszermérnöke a adatközpontokba tervezett jövő hűtési megoldásait mutatta be előadásában. Részletezte, milyen trendek és feltételek befolyásolják a hűtést az adatközpontokban, milyen problémák merülhetnek fel a tradicionális hűtési rendszereknél, milyen kihívásokat támasztanak az új eszközök/ szerverek, illetve milyen választ kell ezekre adnia az adatközpontok vezetőinek.

Marek Sweriad, a VMware Global Inc. Channel Manager-e előadásában a fő hangsúlyt a virtualizációra, annak hatalmas előnyeire illetve hasznosságára helyezte.

Molnár Zoltán, a Delta Elektronik vezető rendszermérnöke előadásában a tároló és adatközpontok nyújtotta megoldásokról beszélt, mint a konszolidált adattárolás, magas rendelkezésre-állású-, és katasztrófatűrő rendszerek, illetve a virtuális kiszolgáló farmok alapkövéről. Bemutatta előadásában, a felhasználóknál e területen szerzett tapasztalatait, fejlesztési irányokat, valamint számos esetben megfogalmazott és teljesített igényeket.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Friss kutatással jelentkezik a Dell

A Dell Technologies új felmérése szerint, két évnyi gyors digitális átalakulás tapasztalatai alapján, az informatikai vezetők fele úgy gondolja, a cége tisztában van azzal, hogy mire van szükség a munkaerő digitális átalakításához. Azonban sok alkalmazottnak nehezére esik lépést tartani a gyors változással. A kutatás több mint 40 országban zajlott 10 500 válaszadó bevonásával. A megkérdezettek több mint kétharmada úgy gondolja, hogy a cégek az átalakulásra irányuló projektek megtervezésekor nem vonják be kellően az alkalmazottakat. 

2022. november 26. 15:29

A Schneider Electric megoldásaival takarékoskodik a CLAAS

A Schneider Electric által szállított hálózatfelügyeleti rendszerrel tette hatékonyabbá energiafelhasználását a CLAAS Hungária Kft. A megoldás a költségek csökkentése mellett a karbantartást is támogatja, és a vártnál jóval gyorsabb megtérülést hozott: egy év, vagy még rövidebb idő alatt visszahozták a befektetett összeget a rendszerek, a fűtésvezérlés például mindössze egy szezon alatt.

2022. november 26. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

2022. október 26. 11:20