Saját gyártású videókat kínáló hazai portál

Kovács Attila, 2007. május 21. 15:11
Bemutatkozó sajtótájékoztatóját tartotta ma Budapesten a fél éve indult webcsatorna.hu médiavállalkozás és webportálja.
Rutai Gábor ügyvezető-tulajdonos elmondta, a WebCsatorna Magyarországon az első, kifejezetten internetre készített műsorokat kínáló videoportál. A WebCsatorna nézői nem fizetnek a műsorok megtekintéséért, de a filmek előtti reklámot bizony ki kell bírni (max. 10 mp). A megtekintéshez kb. 1 Mbit/s-os sávszélesség ajánlott, de kis türelemmel 512 kbit/s-on is élvezhetők a videók. A nézelődésen kívül lehet a portálon hirdetni és saját műsorokkal jelentkezni (jelenleg meglévő 631 adás 95%-a a saját stáb videói). Major Gábor tulajdonos-tanácsadó szerint a stabil anyagi háttérrel (100 millió forint  nagyságrendű befektetéssel) működő "nemlineáris kreatív médiumon" rétegműsorok is kialakulhatnak. A nemliearitás azt jelenti, hogy az összes műsor bármelyike bármikor megnézhető, számos szempont szerint kereshető, az érdekesebb részek igény szerint visszatekerhetők, s mindeközben a nézők kapcsolatba is kerülhetnek a többi nézővel, vagy akár a műsor készítőivel. Hegyi György a 30 fős szerkesztőség vezetéséért felelős  főszerkesztő (és tulajdonos) szerint idővel a nézők által beküldött tartalmak elérhetik a 30%-ot.
Kulcsszavak: web2

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szolgáltatófüggetlen 5G-s tesztprojekt indul

A tesztek célja annak vizsgálata, hogyan lehet különböző környezetben – például sűrűn lakott belvárosban, vagy agrárterületen – gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni, majd ezt a jövőben, amikor az 5G-alapú alkalmazások elterjedése és az adatforgalom növekedése szükségessé teszi, nagy volumenben is környezettudatos módon széles körben megvalósítani. A tapasztalatok alapján a hálózaton később különféle okos szolgáltatások is elérhetővé válnak.

2022. május 24. 09:55

Az új Internet Pro díjcsomagban a vezetékes internet mobilinternettel egészül ki

A Vodafone frissen bevezetett Internet Pro csomagjával az alap vezetékes internetszolgáltatás mellé egy kiegészítő mobiladatot tartalmazó SIM kártyát és opcionálisan Wi-Fi hotspot eszközt is vásárolhatnak az előfizetők. A korlátlan mobil adatot az ügyfelek havonta egyszer tetszőleges időpontban aktiválhatják 72 órára a My Vodafone applikáción keresztül, így, ha esetleg valami megzavarja a vezetékes szolgáltatást, az internetelérés így akkor is folyamatos marad, ha például az utcában zajló építkezés, csatornázás, áramszünet vagy a rossz időjárás miatt elmegy az otthoni internet.

2022. május 5. 12:43

5G-s otthoni internetszolgáltatást indít a Yettel

A Yettel a vezetékes internetet kiváltani képes új technológia, az 5G eddigi egyik legígéretesebb üzleti modelljét és érdemi felhasználási lehetőségét hozta el a hazai lakossági piacra.

2022. május 3. 19:55

A Huawei a föld alá is elvitte az 5G-t az iparágak digitális igényei miatt

A Huawei több mint tízszeresére növelné a jelenlegi sávszélességet a hálózatok evolúciójának következő állomását jelentő 5.5G technológiával, ami másodpercenként 10 gigabit sebességű, bárhol elérhető hálózati kapcsolatot tesz majd lehetővé – mondta a vállalat elnöke a 19. Huawei Global Analyst Summit csúcstalálkozón. 

2022. április 29. 09:59

Kisvállalkozóknak segít a Telekom szolgáltatása

A kisvállalkozók többsége ritkán szakít időt a munkán kívül másra, mert úgy vélekedik, hogy személyes jelenléte nélkül megáll az üzlet – derül ki a Telekom kutatásából. A vállalat digitális megoldásokkal kívánja csökkenteni a vállalkozókra nehezedő terhelést, hogy jusson idejük más fontos dolgokra is, így például feltöltődésre, miközben az üzlet zavartalanul és hatékonyan megy tovább. 

2022. március 22. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40