Saját gyártású videókat kínáló hazai portál

Kovács Attila, 2007. május 21. 15:11
Bemutatkozó sajtótájékoztatóját tartotta ma Budapesten a fél éve indult webcsatorna.hu médiavállalkozás és webportálja.
Rutai Gábor ügyvezető-tulajdonos elmondta, a WebCsatorna Magyarországon az első, kifejezetten internetre készített műsorokat kínáló videoportál. A WebCsatorna nézői nem fizetnek a műsorok megtekintéséért, de a filmek előtti reklámot bizony ki kell bírni (max. 10 mp). A megtekintéshez kb. 1 Mbit/s-os sávszélesség ajánlott, de kis türelemmel 512 kbit/s-on is élvezhetők a videók. A nézelődésen kívül lehet a portálon hirdetni és saját műsorokkal jelentkezni (jelenleg meglévő 631 adás 95%-a a saját stáb videói). Major Gábor tulajdonos-tanácsadó szerint a stabil anyagi háttérrel (100 millió forint  nagyságrendű befektetéssel) működő "nemlineáris kreatív médiumon" rétegműsorok is kialakulhatnak. A nemliearitás azt jelenti, hogy az összes műsor bármelyike bármikor megnézhető, számos szempont szerint kereshető, az érdekesebb részek igény szerint visszatekerhetők, s mindeközben a nézők kapcsolatba is kerülhetnek a többi nézővel, vagy akár a műsor készítőivel. Hegyi György a 30 fős szerkesztőség vezetéséért felelős  főszerkesztő (és tulajdonos) szerint idővel a nézők által beküldött tartalmak elérhetik a 30%-ot.
Kulcsszavak: web2

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gigabit sebességű internetet ad a Vodafone a kisebb díjcsomag áráért

Nagyobb sebességű internetet ad a Vodafone Magyarország a kisebb díjcsomag árért minden új, legalább 1 éves határozott idejű vezetékes internet és TV előfizetésre kötött szerződés esetén 2024. február 15. és április 15. között. Az ajánlat keretében így most TV előfizetéssel együttesen vásárolt Net M csomag áráért Net L csomagot, a Net L csomag áráért pedig Gigabit Net* csomagot ad a szolgáltató. A kedvezmény mindaddig érvényes, amíg az előfizető csomagot nem vált, vagy le nem mondja a szerződését.

2024. február 19. 11:29

Yettel: 89%-kal nőtt az adatforgalom az előző évi ünnepekhez képest

A korlátlan adatcsomagok és az otthoni internetmegoldások térnyerése is hozzájárul, hogy előző évhez képest idén jelentősen, 89%-kal nőtt a mobilinternet-forgalom a Yettel hálózatán a december 24. és január 1. közötti ünnepi időszakot vizsgálva. A szolgáltató ügyfelei szilveszterkor 8%-kal több SMS-t küldtek, mint tavaly ugyanekkor.

2024. január 3. 11:50

Újabb településeken válik elérhetővé a Vodafone gigabites internete

A közelmúltban 8 vármegye 71 településén végzett hálózatfejlesztési munkálatokat a Vodafone Magyarország, melynek köszönhetően november végétől újabb közel 180 ezer háztartásban lesz elérhető a szolgáltató 1 gigabit* sebességű vezetékes internetszolgáltatása. A fejlesztéssel a szolgáltató üzemeltetésében lévő vezetékes hálózatának 81%-án tapasztalhatják meg a Vodafone-ügyfelek az otthoni szórakozás élményét a nagykapacitású, szupergyors internettel és TV élménnyel.

2023. december 1. 09:57

Sikeresen zárult Magyarország szélessávú fejlesztési projektje

Sikeresen zárult Magyarország szélessávú fejlesztési projektje, a fejlesztés eredményeként az ország csaknem teljes területén megvalósult a szupergyors internet kiépítése, így ma már a háztartások közel 97 százaléka hozzáférhet a legmodernebb hálózati kapcsolathoz. A projekt a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szakmai irányításával több mint 3 milliárd forint vissza nem térítendő uniós forrásból valósult meg – közölte a KIFÜ az MTI-vel csütörtökön.

2023. november 24. 17:31

Az 5G-hálózat jelenleg legfejlettebb változatát indítja ügyfelei számára a Yettel

Magyarországon elsőként – és világviszonylatban is az élmezőnyben – nyilvános ajánlatban tette elérhetővé ügyfelei számára a „standalone” azaz önálló 5G technológiát a Yettel. Az újdonság lényege, hogy míg a jelenleg elterjedt 5G-hálózatok a kapcsolat felépítésében még a 4G-re is támaszkodnak, addig a most bevezetett önálló 5G esetében már a mobil kapcsolat minden eleme 5G-n zajlik és kizárólag az 5G számára kijelölt frekvenciákat használja.

2023. november 20. 19:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07