Még mindig toronymagasan a MySpace a legnépszerűbb közösségi oldal

Milkovits Gábor, 2007. május 28. 14:26

A Hitwise piackutató adatai szerint idén is komoly előnnyel a MySpace vezeti a nemzetközi közösségi weboldalak népszerűségi listáját, a látogatások 79,9%-ával.

A második helyezett FaceBook részesedése 11,47, a jócskán lemaradt harmadik Bebóé pedig 1,28%. A más közösségi oldalakat látogatók 24,9%-a érkezik a MySpace-ről, 2,85%-a pedig a Facebook oldalairól. A világ ötödik leglátogatottabb weboldalának számtó MySpace igen vonzóvá tette az ilyen portálokat a befektetők előtt: a Yahoo például tavaly 1 milliárd dollárt ajánlott a Facebookért, ám elutasították, mostanában pedig arról keltek szárnyra hírek, hogy a Bebót készül megvenni. A MySpace a News Corporation amerikai sajtóvállalat tulajdonában van.

A sikerek ellenére szakemberek arra is figyelmeztetnek, hogy nem feltétlenül előnyös, ha mindenki gyorsan igyekszik közösségi, úgynevezett ’web 2.0’ funkciókkal felruházni weboldalát, anélkül hogy az alapvető igényekre, így például a gyors információátadásra kellő figyelmet fordítanának. A közösségi oldalak elsősorban a tizenévesek és a fiatalok körében népszerűek, ám a divathullám tetőzése, illetve az életkorral a szokások megváltozása hamar máshová terelheti a felhasználókat.

Kulcsszavak: web2 MySpace

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szolgáltatófüggetlen 5G-s tesztprojekt indul

A tesztek célja annak vizsgálata, hogyan lehet különböző környezetben – például sűrűn lakott belvárosban, vagy agrárterületen – gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni, majd ezt a jövőben, amikor az 5G-alapú alkalmazások elterjedése és az adatforgalom növekedése szükségessé teszi, nagy volumenben is környezettudatos módon széles körben megvalósítani. A tapasztalatok alapján a hálózaton később különféle okos szolgáltatások is elérhetővé válnak.

2022. május 24. 09:55

Az új Internet Pro díjcsomagban a vezetékes internet mobilinternettel egészül ki

A Vodafone frissen bevezetett Internet Pro csomagjával az alap vezetékes internetszolgáltatás mellé egy kiegészítő mobiladatot tartalmazó SIM kártyát és opcionálisan Wi-Fi hotspot eszközt is vásárolhatnak az előfizetők. A korlátlan mobil adatot az ügyfelek havonta egyszer tetszőleges időpontban aktiválhatják 72 órára a My Vodafone applikáción keresztül, így, ha esetleg valami megzavarja a vezetékes szolgáltatást, az internetelérés így akkor is folyamatos marad, ha például az utcában zajló építkezés, csatornázás, áramszünet vagy a rossz időjárás miatt elmegy az otthoni internet.

2022. május 5. 12:43

5G-s otthoni internetszolgáltatást indít a Yettel

A Yettel a vezetékes internetet kiváltani képes új technológia, az 5G eddigi egyik legígéretesebb üzleti modelljét és érdemi felhasználási lehetőségét hozta el a hazai lakossági piacra.

2022. május 3. 19:55

A Huawei a föld alá is elvitte az 5G-t az iparágak digitális igényei miatt

A Huawei több mint tízszeresére növelné a jelenlegi sávszélességet a hálózatok evolúciójának következő állomását jelentő 5.5G technológiával, ami másodpercenként 10 gigabit sebességű, bárhol elérhető hálózati kapcsolatot tesz majd lehetővé – mondta a vállalat elnöke a 19. Huawei Global Analyst Summit csúcstalálkozón. 

2022. április 29. 09:59

Kisvállalkozóknak segít a Telekom szolgáltatása

A kisvállalkozók többsége ritkán szakít időt a munkán kívül másra, mert úgy vélekedik, hogy személyes jelenléte nélkül megáll az üzlet – derül ki a Telekom kutatásából. A vállalat digitális megoldásokkal kívánja csökkenteni a vállalkozókra nehezedő terhelést, hogy jusson idejük más fontos dolgokra is, így például feltöltődésre, miközben az üzlet zavartalanul és hatékonyan megy tovább. 

2022. március 22. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38