Informatikai és információs szolgáltató központ Debrecenben

MTI Sajtóadatbank, 2007. május 29. 09:04

Ennek az épületnek templomnak kell lenni, de ugyanakkor meg kell találni azokat a közösségi funkciókat is, ami kötődik a mindennapi élethez - mondta Bölcskei Gusztáv református püspök pénteken Debrecenben, amikor felavatta a Tiszántúli Református Egyházkerületnek az egyetemi templom épületében kialakított informatikai és információs szolgáltató központját.

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke emlékeztetett rá, hogy hosszú küzdelem után a közelmúltban kapták vissza az egyetemi templomot, amely sok éven át "kívülről templomnak nézett ki, de belülről nem volt az".

A református egyház megkezdte a templom visszaállítását, amelynek első ütemében az alagsorban informatikai központot, internetkávézót és könyvesboltot alakítottak ki.

Itt kapott helyet a Magyarországi Református Egyház informatikai központja is - tette hozzá a tiszántúli református püspök.

Halász János, Debrecen alpolgármestere kifejtette: a város akkor erős, ha erősek a közösségei, Debrecen akkor erős, ha egyházi közösség is erős.

A kulturális alpolgármester szerint a reformtus egyház erejét mutatja, hogy építkezni, újrahasznosítani is tud, amihez a továbbiakban is megígérte Debrecen segítségét.

Üdvözölte az egyház és az egyetem együttműködését Nagy János, a Debreceni Egyetem (DE) rektora is. Reményét fejezte ki, hogy az egyeteme csaknem 30 ezer hallgatója az új központtal olyan lehetőséget kap, amire régóta vártak.

A szolgáltató központban ugyanis száz számítógépes munkaállomást alakítottak ki, amit az egyetemisták este nyolctól reggel nyolcig használhatnak. Napközben számítógépes tanfolyamokat, képzéseket rendeznek a központban, de az internetkávézót ekkor is igénybe vehetik a debreceniek, köztük az egyetemi hallgatók.

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még lehet jelentkezni a 6 millió forint összdíjazású ötletpályázatra

A nagy érdeklődésre való tekintettel február 27-ig meghosszabbítja Zöld Kód – Kódolj a holnapért! című ötletpályázatának jelentkezési határidejét a Vodafone Magyarország Alapítvány. A szervezők továbbra is hangsúlyozzák: a diákoknak szóló, fenntarthatósági kérdéseket körüljáró versenyen való részvételhez programozással kapcsolatos külön tudás, előképzettség nem szükséges, annál inkább nyitottság, a digitális platformok iránti érdeklődés és kalandvágy.

2024. február 20. 19:22

A HONOR új kampánya összehozza az ENSZ kultúráit

Az Egyesült Nemzetek Szövetségének központjában indította el „Sárkányok egyesítik a világot” kiállítását még február 9-én a HONOR az ENSZ Kínai Könyv Szövetségével, a Global Webbel és a Kínai Központi Szépművészeti Akadémiával együttműködve, az ENSZ állandó kínai képviselete támogatásával. A kínai holdújév végéig, tehát még ezen a héten is futó kiállítás a nemzetközi egységet és művészetek közti kapcsolatokat szimbolizálja.

2024. február 20. 17:41

Az ABB megerősíti vezető szerepét a következő generációs MI-alapú mobil robotika területén

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil robotok (AMR) számára kifejlesztett, mesterséges intelligenciával támogatott 3D-s látásalapú navigációs technológia vezető szállítója. A Sevensense-t 2018-ban alapították a svájci műszaki egyetem, az ETH Zürich spin-offjaként.

2024. február 20. 16:07

Megalakult a Xiaomi x Leica Optical Institute

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltelefon-gyártója, és a Leica Camera AG együtt jelentették be, hogy létrehozták a Xiaomi x Leica Optical Institute elnevezésű intézményt, amelyre az egész okostelefon iparág fejlődését meghatározó, mérföldkő jelentőségű fejleményként tekint a két vállalat. Az új szervezet elsősorban az optikai technológiák fejlesztésére koncentrál majd, különböző tudományos diszciplínák – többek között a digitális képalkotás és a mesterséges intelligenciára épülő technológiák – egyesítésével. 

2024. február 20. 14:33

A kiberbűnözők célpontjainak közel 43 százalékát kkv-k teszik ki

A Statista adatai szerint a vállalkozások több mint 72 százalékát érte zsarolóvírus-támadás 2023-ban, ami messze a legmagasabb szám az elmúlt 5 évben. Azonban az Eurostat statisztikái alapján míg a hazai nagyvállalatok kiemelt figyelmet fordítanak az IT-biztonságra, addig a kkv-szektorról már nem mondható el ugyanez, mivel az erre költött összegek alapján az utolsó harmadban szerepel az európai országok rangsorában.* 

2024. február 20. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40