Csak jövőre jön Európába a Zune

Milkovits Gábor, 2007. június 4. 19:33

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója azt nyilatkozta a német Wirtschafts Woche gazdasági hetilapban, hogy a cég kénytelen 2008-ra halasztani a Zune hordozható zenelejátszó európai forgalmazását.

Ballmer azzal indokolta a halasztást, hogy a Zune fejlesztésével és piacra dobásával kapcsolatos kezdeti beruházási költségek egyelőre nem térültek még meg, márpedig addig nem kívánnak az amerikain kívül más piacokon terjeszkedni, amíg ez a célkitűzés meg nem valósul. Szakértők és egyszerű internetes fórumozók ugyanakkor inkább azt gyanítják a hír hátterében, hogy a Microsoft a Zune eddigi enyhén szólva mérsékelt sikeréből tanulva hamarosan egy megújult változattal rukkol elő, és a régebbi verziót már meg sem kísérli bevezetni az egyébként is élesebb versenyt diktáló európai piacra.

Akármi is áll a lépés mögött, annyi bizonyos, hogy az Apple iPod hegemóniájának megtörése továbbra is kemény feladatnak ígérkezik. A divatot teremtő hordozható zenelejátszóból 2001 óta több mint 100 milliót adtak el, ráadásul az iPhone mobiltelefon/zenelejátszó hibrid június végi megjelenésével tovább erősödhet az Apple pozíciója a piacon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05