Növekvő net-populáció egész Európában

Kiss Ádám Zoltán, 2007. június 5. 08:56

Egy friss felmérés szerint jóllehet hatalmas különbségekkel, de egész Európában növekszik a nethasználat, a toplistát Hollandia vezeti.

A comScore adatai szerint az átlagos európai havi 16,5 napon csatlakozik az internethez, és 24 órát tölt el 2662 weboldal megtekintésével. A legmagasabb net-populáció Hollandiában található, az ország 83 százaléka tekinthető online-nak, a szintén európai országként vizsgált Oroszország produkálta a legalacsonyabb értéket 11 százalékkal. A vizsgált 16 országban több mint 221 millió ember csatlakozott egy hónapban az internetre, különböző szokások szerint. Érdekes adat, hogy numerikusan Németország rendelkezik a legnagyobb internetes közönséggel, ám az Egyesült Királyság átlaga a legaktívabb, a lakosságra leosztva az átlagos 24 óra helyett 34,4 órát töltenek internetezéssel, és a vizsgált hónapban egy adott időpontban 21,8 millió brit volt online. A 16 országból 13-ban a Google volt a leglátogatottabb webhely, ezt követte a Microsoft és a Yahoo. Ha átlagot akarunk vonni, 40 százalékra tehető az európai országok online populációja, ám egyes régebbi EU államok is ez alatt teljesítenek, például Olaszország 36, vagy Spanyolország 39 százalékkal.

Európai toplista net-populáció szerint:

Hollandia 83%
Norvégia 70%
Svédország 70%
Dánia 68%
Finnország 65%
Egyesült Királyság 62%

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Csomagot Európába, de mennyiért?

Az európai országok közötti csomagküldés árait átlátható módon foglalja össze az Európai Bizottság weboldala, ahol a legnépszerűbb európai csomagkézbesítési szolgáltatások tarifáit lehet összehasonlítani. Az Európai Csomagár-összehasonlító Oldal nem csak a fogyasztóknak, de a kis- és középvállalkozásoknak is hasznos lehet, különösen a karácsonyi ajándékrendelések csúcsidőszakában. Az oldal linkje a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) honlapjáról is elérhető. 

2019. december 11. 10:05

Hat magyar cég is bemutatkozott a világ egyik legnagyobb fintech eseményén

A Startup Campus és Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA)  együttműködésében hat hazai fintech cég kapott lehetőséget, hogy részt vegyen a pénzügyi világ egyik legfontosabb innovációs eseményén, a londoni Fintech Connecten. A brit piacban érdekelt startupok nem csak a globális pénzügyi innováció legfrissebb trendjeibe láthattak bele, hanem saját termékük helyi bevezetéséhez is hasznos tapasztalatokat gyűjthettek.

2019. december 11. 09:09

Kihirdették a „Digitális Esély 2019” pályázat nyerteseit

Az SAP Hungary és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács idén hatodik alkalommal támogatja hátrányos helyzetű fiatalok infokommunikációs képzését. A „Digitális Esély” pályázat keretében 2019-ben 7 non-profit szervezet között 7,8 millió forintot osztottak szét innovatív, előremutató helyi kezdeményezések megvalósítására.

2019. december 10. 19:03

Optimistább cégvezetők, erősödő beruházási szándék

A Rentasystem immár hatodikkal alkalommal volt kíváncsi a KKV-k és a nagyvállalatok IT és egyéb eszköz-beruházásaira és azok finanszírozási hátterére. A tavalyi évhez hasonlóan továbbra is stagnálnak az IT beruházások, a tartós bérleti konstrukció azonban óriási növekedésnek indult.

2019. december 10. 18:22

Influencer Marketing Kisokost és Fogalomtárat adott ki az IAB Hungary

Az IAB Hungary honlapjáról ingyenesen letölthető kiadványokat a szakmai szervezet Influencer Munkacsoportja készítette. Az Influencer Fogalomtár abban segít a piaci szereplőknek, hogy fogalmi kérdésekben egy nyelvet beszéljenek. Az Influencer Marketing Kisokos pedig a teljesség igénye nélkül kitér az influencer marketing típusaira, formáira, bemutatja az ideális brief sablont és folyamatmenedzsmentet. Egy gyakorlatias tudásanyag, amely minden piaci szereplő munkáját segíti.

2019. december 10. 13:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás