200 millió Google Earth felhasználó

Milkovits Gábor, 2007. június 6. 21:01

Michael Jones, a Google műszaki vezérigazgatója keddi nyilvános beszédében nemes egyszerűséggel a világ ötödik legnépesebb nemzetének nevezte a Google Earth felhasználóinak táborát.

A kaliforniai Berkeley Egyetemen tartott Digitális Föld Szimpóziumon Jones elmondta, hogy a Google Earth műholdas felvételeket tartalmazó szoftvert eddig több mint 200 millióan töltötték le világszerte. Ez a szám meghaladja Brazília teljes népességét, és éppen csak elmarad Indonézia lakosságának számától. Az alkalmazást olyan vezető politikusok is rendszeresen használják, mint Jacques Chirac francia, vagy George W. Bush amerikai elnök. Utóbbi például szívesen nézegeti saját texasi ranch-ét a Google Earth-ön, amikor éppen oda vágyik a Fehér Ház helyett. A szoftver emellett a sztárok és hírességek világába is belépett, Angelina Jolie például gyermekei születési helyének koordinátáit tetováltatta magára, egy német magazin pedig ennek alapján a Google Earth-ön megkereste a helyszíneket, majd a képeket közzé is tette.

Jones szerint a szoftver megjelenése óta eltelt két évben többen telepítették a gépükre, mint ugyanebben az időszakban a Windows XP-t, ami szerinte mindenképpen figyelemreméltó adat. A Google Earth elterjedtsége miatt sokszor vitákat is kivált azzal, hogyha egyes helyszínekről nem a legfrissebb felvételeket mutatja, emellett pedig rengetegen vadásznak az érdekességekre, legutóbb például a környezeti problémák, illetve a szudáni darfúri konfliktus következményeinek megjelenése volt sajtótéma.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR most már Európa 5 legsikeresebb okostelefon márkáinak egyike!

2023 utolsó negyedévében az európai okostelefon-értékesítés mérsékelten ugyan, de 3%-kal csökkent éves szinten, a HONOR azonban bámulatos, 116%-os növekedéssel zárta az évet. 

2024. február 25. 15:39

Maradj motivált és hozz ki magadból még többet az új Samsung Galaxy Fit3 aktivitásmérővel!

A Samsung bemutatja a legújabb, széles körben elérhető Galaxy Fit3 aktivitásmérőjét, amely a vállalat továbbfejlesztett egészségmegőrző technológiájával mindenkit arra ösztönöz, hogy jobban érezze magát és egészségesebb életmódot folytasson. Az alumíniumvázzal és szélesebb kijelzővel érkező Galaxy Fit3 okoskarkötőkön a felhasználók éjjel-nappal, közvetlenül csuklójukról követhetik nyomon az alvás vagy edzés során mért, egészségüket és jóllétüket érintő információkat.

2024. február 25. 13:50

Az európai és a magyar vásárlók közül is egyre többen választanak high-end okostelefont

Egy friss piacelemzés szerint európai szinten jelentősen nőtt a felső kategóriás okostelefonok eladott darabszáma, tízből négy készülék a tavaly évvégi szezonban már ezek közül került ki. A fejlett fotós-videós, gaming képességeket, nagy tárhelyet, extra hosszú üzemidőt kínáló prémium modellek részaránya a Rejoy.hu-nál is érezhetően nőtt, 2023 utolsó negyedévben minden harmadik vásárló high-end készüléket választott a felújított kínálatból.

2024. február 25. 12:04

Van élet 1 millió dollár alatt – újraformálódik a startup piac

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is. A start it @K&H vezető nagyvállalati inkubátor szerint azonban az óvatosabb hozzáállás átrendeződést, az úgynevezett unikornisok mellett a kisebb csapatok felértékelődését hozhatja magával, az egyre inkább MI vezérelte megoldások mellett. Az inkubátorprogram a következő féléves fejlesztési időszakban ezért a digitális innovációkra fókuszál, és IT kihívást is hirdet azoknak, akiknek még nincs konkrét ötletük, de belekóstolnának a vállalkozásindítás és a startupok világába.

2024. február 25. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07