A szülők nem tudják, mit csinál a PC előtt a gyermekük

forrás Prim Online, 2007. június 7. 14:05

A Spy Sweeper kémprogramirtók fejlesztője, a Webroot Software biztonságtechnikai vállalat megbízásából a közelmúltban felmérés készült az amerikai fiatalok internetezési szokásairól, elsősorban biztonsági vonatkozásban. A felmérés során a fiatalok szüleit is megkérdezték - kiderült, hogy gyermekeikről alkotott képük nem igazán fedi a valóságot.

A háromévesnél idősebb, 17 évesnél fiatalabb gyermekek majdnem 60%-a használja több-kevesebb rendszerességgel az internetet. Igen népszerűek körükben a különféle közösségi oldalak, ezeken azonban nem csupán ismerőseikkel tartják a kapcsolatot, mert 43% teljesen idegen emberekkel is chatelt vagy levelezett már. A válaszadók egyharmada kapott már szexuálisan explicit (mocskos) email-üzenetet vagy találkozott pornográf előugró ablakkal böngészés közben. A felmérést megelőző fél év során az internetező gyerekek számítógépeinek több, mint negyede kapott kémprogram-fertőzést.

Az amerikai szülők általában nincsenek tisztában azzal, mit csinál a számítógép előtt a gyermekük. A szülők háromnegyede úgy vélte, a gyerek két órát vagy annál is kevesebbet tölt otthon internetezéssel. Ezzel szemben a gyerekek 45%-a három vagy több órán keresztül használja a világhálót. A fiatalkorúak több, mint a fele legalább néha vásárol online, ezzel szemben a szülők 71%-a nyilatkozott úgy, hogy gyermekük soha nem vesz semmit az interneten keresztül.

Az amerikai legfelsőbb bíróság szerint a törvényi szabályozás kevésbé hatékony, a fiatalkorúak védelmére inkább technikai eszközök (szoftverek) alkalmasabbak. Ennek ellenére csupán a szülők fele telepített valamilyen szülői felügyeleti rendszert a gyerek által használt számítógépre.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR most már Európa 5 legsikeresebb okostelefon márkáinak egyike!

2023 utolsó negyedévében az európai okostelefon-értékesítés mérsékelten ugyan, de 3%-kal csökkent éves szinten, a HONOR azonban bámulatos, 116%-os növekedéssel zárta az évet. 

2024. február 25. 15:39

Maradj motivált és hozz ki magadból még többet az új Samsung Galaxy Fit3 aktivitásmérővel!

A Samsung bemutatja a legújabb, széles körben elérhető Galaxy Fit3 aktivitásmérőjét, amely a vállalat továbbfejlesztett egészségmegőrző technológiájával mindenkit arra ösztönöz, hogy jobban érezze magát és egészségesebb életmódot folytasson. Az alumíniumvázzal és szélesebb kijelzővel érkező Galaxy Fit3 okoskarkötőkön a felhasználók éjjel-nappal, közvetlenül csuklójukról követhetik nyomon az alvás vagy edzés során mért, egészségüket és jóllétüket érintő információkat.

2024. február 25. 13:50

Az európai és a magyar vásárlók közül is egyre többen választanak high-end okostelefont

Egy friss piacelemzés szerint európai szinten jelentősen nőtt a felső kategóriás okostelefonok eladott darabszáma, tízből négy készülék a tavaly évvégi szezonban már ezek közül került ki. A fejlett fotós-videós, gaming képességeket, nagy tárhelyet, extra hosszú üzemidőt kínáló prémium modellek részaránya a Rejoy.hu-nál is érezhetően nőtt, 2023 utolsó negyedévben minden harmadik vásárló high-end készüléket választott a felújított kínálatból.

2024. február 25. 12:04

Van élet 1 millió dollár alatt – újraformálódik a startup piac

Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a hazai startup piac a befektetéseket és a csapatok számát illetően is. A start it @K&H vezető nagyvállalati inkubátor szerint azonban az óvatosabb hozzáállás átrendeződést, az úgynevezett unikornisok mellett a kisebb csapatok felértékelődését hozhatja magával, az egyre inkább MI vezérelte megoldások mellett. Az inkubátorprogram a következő féléves fejlesztési időszakban ezért a digitális innovációkra fókuszál, és IT kihívást is hirdet azoknak, akiknek még nincs konkrét ötletük, de belekóstolnának a vállalkozásindítás és a startupok világába.

2024. február 25. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07