HP virtualizáció: új szoftver és partnerprogram

forrás Prim Online, 2007. június 11. 14:48

A HP ma bemutatott új virtualizációs szoftvere külön eszközzel támogatja a Sun-migrációk megtervezését. A cég partnerprogramja segítséget nyújt a vállalatoknak a virtualizáció gyorsabb megvalósításához és ezen keresztül üzleti eredményeik javításához.

A HP Integrity szerverekhez készült HP Virtual Server Environment (HP VSE) szoftverfejlesztései az üzleti igények szerint bővíthető ill. szűkíthető virtuális szerverbázissal (poollal) optimalizálják az erőforrások hasznosítását. A HP nagyvállalati tároló- és szerverszoftver-portfóliójában fontos szerepet betöltő HP Virtual Server Environment és a kapcsolódó szolgáltatások a virtualizált IT-környezetben zajló tervezés, bevezetés és az üzemeltetés egyszerűsítésével csökkentik a költségeket és javítják a reagálókészséget.

A HP Integrity szerverekre történő átállás és konszolidálás megtervezését támogató HP Integrity Essentials Capacity Advisor importálni tudja a HP Performance Agent által Sun-szerverekről összegyűjtött adatokat. A könnyen kezelhető szoftver új trendkövetési képességei lehetővé teszik a jövőbeni használat szimulálását a HP-UX, Windows és Linux konszolidáció megtervezésekor.

A HP VSE for HP-UX 11i további fejlesztései a kockázatok intelligens enyhítésével segítik a jobb üzleti eredmények elérését:


ˇ    A HP Integrity Essentials Virtualization Manager segítségével az ügyfelek perceken belül azonosíthatják és megtekinthetik a virtuális szerverkörnyezet alkalmazásait;
ˇ    A HP Integrity Essentials Global Workload Manager meghatározza, milyen típusú terhelések férhetnek hozzá automatikusan a tartalékkapacitáshoz, szigorítja a pénzügyi ellenőrzést és elősegíti a fontos alkalmazások szolgáltatási szintjének fenntartását;
ˇ    A HP Global Instant Capacity a hardverhasználati jogok rendszerek közötti átruházásával segíti a változó üzleti szükségetek gazdaságos kielégítését. Katasztrófa esetén automatikusan áthelyezi a használati jogokat az offline szerverekről.

A HP ezenkívül bemutatta a HP Serviceguard új változatát is, amely kibővíti a virtualizációs ügyfeleknek kínált rendelkezésre állást növelő lehetőségek körét. A HP Serviceguard for Linux magas rendelkezésre állást biztosít a virtuális gépeken futó Linux-alkalmazásokhoz a VMware technológiát alkalmazó HP ProLiant szervereken éppúgy, mint a virtuális gépekkel dolgozó HP Integrity rendszereken.

A HP virtualizációs partnerprogramja felgyorsítja a virtualizáció terjedését

Az új HP Partner Virtualization Program keretében a független szoftverszállítók (ISV-k) biztonságos, virtualizált környezetben építhetik meg és tesztelhetik alkalmazásaikat, és sokféle virtualizációs technológia, platform és vendég operációs rendszer közül válogathatnak. A HP online elérhető partnerközpontjaiban (HP Partner Technology Access Center) az ISV-k gyorsan tesztelhetik, bevizsgálhatják és finomhangolhatják a virtuális gépeken futó alkalmazásokat.

A HP virtualizációs partnerprogramja keretében az ISV-k könnyen és automatikusan igényelhetnek ill. használhatnak HP ProLiant és HP Integrity szervereket a virtuális környezetben futó alkalmazások tesztelésére a HP és partnerei (pl. a VMWare) szoftvereinek segítségével. Az ISV-k sokféle operációs rendszer (HP-UX 11i, Microsoft Windows és Linux – Novell SUSE Linux Enterprise Server vagy Red Hat Enterprise Linux) alkalmazásait javíthatják, vizsgálhatják be és támogathatják. Sőt, online katalógusban is szerepeltethetik alkalmazásaikat, így az ügyfelek könnyen és gyorsan utánanézhetnek, rendelkezésre áll-e a piacon a keresett tesztelt alkalmazás.

Az új program ezenkívül megfizethetővé teszi az ISV-k számára a nyílt forráskódú és Linux virtualizációt, a nyílt forráskódú közösség vezetői számára pedig arra is lehetőséget biztosít, hogy heterogén környezetben értékeljék az egyes alkalmazások erősségeit.

A virtualizáció fontos szerepet játszik az üzleti eredményeket új generációs adatközpont segítségével javító alkalmazkodó infrastruktúra, a HP Adaptive Infrastructure kiépítésében. A HP Adaptive Infrastructure portfólió termékeivel az ügyfelek elmozdulhatnak a több egymástól elszigetelt költséges környezetek felől a közös erőforrásbázisba összevont IT-eszközök felé, és infrastruktúrájuk optimalizálásával javíthatják az üzleti szükségleteikhez pontosan illeszkedő szolgáltatások rugalmasságát és minőségét.

Bővebben a HP virtualizációs portfóliójáról: www.hp.com/go/virtualization

Kulcsszavak: +céginfo HPQ

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09