Készül az európai YouTube

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 13. 20:35

Külföldi lapértesülések szerint a Google arra készül hogy hamarosan beindítsa az immár tulajdonába tartozó YouTube közösségi portál európai változatait.

Többek között a Les Echos nevű gazdasági magazin adta hírül, hogy Eric Schmidt, a Google elnök-vezérigazgatója még ebben a hónapban hivatalosan bejelenti a YouTube francia verziójával kapcsolatos részleteket, ezt követően pedig más európai nyelveken is elérhetővé teszi majd a vállalat a közösségi site-ot. A keresőóriás már korábban rá kellett volna szánja magát erre a lépésre, mert míg Nagy-Britanniában piacvezetőnek számít a videomegosztó portál, addig más országokban sorra jelennek meg a hasonló weboldalak, melyeknek egyre csak nő a népszerűségük. A francia lap értesülései szerint a Google már több európai tévécsatornával folytatott tárgyalásokat annak érdekében, hogy átvehessék azok anyagait, a France Televisions-el pedig már sikerült is megállapodniuk ez ügyben.
Szakértők szerint az új YouTube-verziók bevezetése jól tükrözi a Google azon törekvését, miszerint akárcsak a keresőszolgáltatását, úgy a videomegosztó portált is világviszonylatban piacvezető pozícióba akarja juttatni.

Kulcsszavak: EU web2 videó YouTube Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17