Kínában is szolgáltathat tartalmat a Google

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 22. 10:33

A Google megkapta az előzetes jóváhagyást Pekingtől, amellyel a keresőportáljáról híressé vált óriáscég megkezdheti a tartalomszolgáltatást a világ második legnagyobb internet-piacán.

Elemzők szerint a tartalomszolgáltatáshoz szükséges engedéllyel, amelyet a Kínai Informatikai Minisztérium adott ki, a Google több reklámbevételre tehet szert.

Marsha Wang, a Google szóvivője pozitívan értékelte a kínai hatóságok előzetes jóváhagyását, azonban nem részletezte, hogy még milyen engedélyeket kell beszerezniük ahhoz, hogy a Google híreket szolgáltathasson a kínai internetezőknek.

"Az engedélyek beszerzése döntő fontosságú ahhoz, hogy a Google a nagy hirdetőket is magához tudja vonzani, és abban is segít, hogy minél több tartalmat próbáljanak megjelentetni" - vélekedett Edward Yu, aki egy pekingi központú nemzetközi elemző cég igazgatója.

A kínai webes keresők piacát a Baidu.com vállalat vezeti, amely az év elején kapta meg a hírszolgáltatáshoz szükséges engedélyeket. A Baidu 2007 első negyedévében 21 százalékkal részesedett a kínai online hirdetések 1,37 milliárd jüanos (közel 33,5 milliárd forintos) piacán, a Google részesedése jelenleg 7 százalék.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48