Új vezetés a Siemens Zrt. élén

Kovács Attila, 2007. június 23. 10:38

A Siemens Zrt. jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Beke-Martos Gábor a Siemens AG kinevezése alapján európai regionális igazgatói pozícióba lép tovább, a nemzetközi Siemens szervezetben. Ezáltal megválik hazai felsővezetői funkcióitól.

A Felügyelőbizottság, – melynek új elnökévé Hetényi Pétert választották, – 2007. június 21-én javaslatot fogalmazott meg a közgyűlés részére arról, hogy a vállalat elnök-vezérigazgatói pozícióját 2007. július 1-jétől Szentkuti László töltse be. A felügyelőbizottság (FB) jelölését június végén a közgyűlés hivatott megerősíteni.

A Siemens Zrt. FB-ülésén hozott határozatot követően feladatkörét a jövőben két új vezető veszi át: 2007. július 1-jétől az elnök-vezérigazgatói pozíciót az EPCOS Elektronikai Kft.-től érkező volt ügyvezető igazgató, Szentkuti László foglalja el, míg a gazdasági- és pénzügyi igazgató tisztségét az a Marec Bela Steffens tölti be, aki eddigi pályafutása során a németországi anyavállalat számos ágazatánál szerzett tapasztalatot különböző gazdasági vezetői pozíciókban.

Az FB egyidejűleg határozatot hozott az igazgatóság tagságával kapcsolatos változásokról is. A döntés szerint július 1-jétől mindkét új vezető igazgatósági tagként került be a testületbe Uwe Heidsieck HR igazgató mellé.  Az FB javaslatot tett az új igazgatósági elnök, Szentkúti László személyére vonatkozóan is, a döntéshozás a június végén megrendezésre kerülő közgyűlés hatáskörébe tartozik.
.
További változásként a Felügyelőbizottság elnöki pozíciójába Hetényi Péter eddigi elnökhelyettes lépett elő, aki korábban tíz éven keresztül a Siemens Rt. elnök-vezérigazgatója volt. 

Szentkuti László (39) az EPCOS Kft.-től érkezik a Siemens Zrt.-hez. 2001. február 1-jétől gazdasági vezetőként, 2001. november 1-jétől már ügyvezető igazgatóként működött közre a müncheni székhelyű EPCOS AG, magyar leányvállalatának átalakításában. Vezetése alatt a vállalat forgalma megnyolcszorozódott, és az EPCOS. ma Magyarország 200 legnagyobb cégének egyike. Jogi tanulmányait Magyarországon, Szegeden, illetve Németországban, Bonnban végezte. Jogi doktori fokozata mellett gazdasági jogász végzettséggel is rendelkezik. Kitüntetései: az Ernst & Young által adományozott „2003-as év vállalkozója”, „A merész újító” különdíjának tulajdonosa. 2001-ben Szombathely városa a „Brenner díj a városfejlesztésért” odaítélésével ismerte el tevékenységét, és megkapta „Az év embere 2000” díjat is Cegléd városától. Szentkuti László német-magyar állampolgár, anyanyelve a német, emellett folyékonyan beszél magyarul és angolul, továbbá olasz, portugál és holland nyelvtudással is rendelkezik.

Kulcsszavak: CIO +céginfo Siemens

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon először élesben is elindul a nyílt bankolás

Öt hónapja léptek életbe az Európai Unió második pénzforgalmi irányelvének (PSD2) nyílt bankolással kapcsolatos rendelkezései, és a Számlázz.hu az egyike annak a négy fintech cégnek, amely megszerezte a Magyar Nemzeti Banktól az ún. AISP engedélyt, melynek értelmében – az ügyfelek hozzájárulása után – harmadik félként hozzáférhet az ügyfelek banki adataihoz. Most pedig hazánkban először élesben is elindul a nyílt bankolás: az online számlázó autokassza rendszerébe mostantól a K&H Bank több mint 120 000 vállalkozói és nagyvállalati ügyfele is becsatlakozhat, megspórolva ezzel akár heti többórányi munkát.

2020. február 20. 14:22

A Citrixnél a Fujitsu lett “Az év partnere”

A Citrix Systems, Inc. mostani bejelentése szerint a Fujitsu nyerte el a vállalat által partnereknek odaítélt legmagasabb elismerést, „Az év partnere” díjat. A Fujitsu egyben „Az év globális rendszerintegrátora” is lett az EMEA térségben. 

2020. február 20. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás