Aláírták a Vodafone-beruházás szerződését

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 28. 09:06

A magyar kormány és a Vodafone csoport elnöke szerdán Budapesten aláírta a távközlési társaság nemzetközi pénzügyi központjának megvalósításáról szóló szerződést - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

A kormányfő közölte: a mintegy 9 milliárd forintos  beruházással 746 új munkahely jön létre. Az állami támogatás mértéke 1,3 milliárd forint.

John Bond, a Vodafone csoport elnöke közölte: 20 országot elemeztek, de végül Magyarország mellett döntöttek egyebek mellett a jól képzett munkaerő miatt.

A Vodafone csoport elnöke közölte: a pénzügyi központban 18 ország üzleti tranzakcióit kezelik majd.

A Vodafone Magyarország vezérigazgatója és Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter május 11-én jelentette be, hogy a Vodafone csoport új szolgáltató központot hoz létre Budapesten. Beck György a magyarországi cég vezérigazgatója akkor azt mondta, hogy egy hároméves konszolidáció eredményeként a Vodafone szolgáltatásainak jelentős részét - pénzügy, humánerőforrás, beszerzés - központosítja. A cég vezetésének döntése szerint ezeket a szolgáltatásokat Magyarországra telepíti, és innen szolgálja ki leányvállalatait.

A Vodafone magyarországi befektetéseinek értéke, az 1999-es megalakulása óta mintegy 2 milliárd dollár, a magyar piacon csaknem 20 százalékos részesedéssel rendelkezik.

A cégek 2004 óta 40 ehhez hasonló szolgáltató központot telepítettek Magyarországra, amelyek révén 14 ezer új munkahely jött létre. A kormány célja, hogy a következő 3-4 évben ezt a számot megduplázzák.

A brit Vodafone márciussal zárult üzleti évében 4,806 milliárd fontos adózás utáni veszteséget könyvelt el, az egy évvel korábbi 17,233 milliárdos veszteség után.

Kulcsszavak: Vodafone-hu +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hiába jön a recesszió, a digitalizáción nem spórolnak a cégek

Német nyelvterületen tíz cég közül nyolc érzékelt gazdasági lassulást az elmúlt fél évben. Ennek megfelelően elindultak a takarékossági programok, ám ezek között a legritkább esetben szerepel a digitalizációra szánt költések megkurtítása – állapította meg az IFUA Horváth & Partners stuttgarti központú vezetési tanácsadó cég.

2019. november 20. 14:20

A Fujitsu kutatása szerint a munkaerő átalakítása az üzleti siker kulcsa

A Fujitsu új kutatási eredményeiből kiderül, hogy a munkaerő kiterjedt átalakítása kulcsszerepet játszott a stratégiai célkitűzéseiket az elmúlt három évben „jelentősen túlteljesítő” vállalatok közel háromnegyedénél (72%). A Fujitsu és a Citrix megbízásából végzett vizsgálat* megerősítette, hogy annak ellenére, hogy a munkaerő átalakításának jelenleg a dolgozói ellenállás a legfőbb akadálya (38%), ennek előnyeit is a dolgozók élvezik: a magasabb béreket, az átképzést és a technológiafrissítést. 

2019. november 20. 10:18

Túllépnének a pedagógusok az iskolai kereteken a műszaki pályaorientációban

Több, külsős szakmai forrásból származó ismeretre, támogatásra lenne szüksége az általános- és középiskolai tanároknak, hogy a diákjaik pályaválasztását hathatósan segítsék, és körükben a műszaki szakmákat eredményesebben népszerűsítsék – derült ki az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) által szervezett 21. századi STEM pedagógus konferencián

2019. november 19. 18:45

Hónapokba telik betölteni egy megüresedő állást

Vajon mennyi idő alatt lehet betölteni egy megüresedő állást ma Magyarországon? A Profession.hu legfrissebb adatai szerint a tapasztalt szakértők, vezetők esetében a kiválasztási folyamat akár hosszú hónapokig is eltarthat. Ráadásul, a cégek többségének véleménye szerint ez az idő a jövőben még tovább fog növekedni.

2019. november 19. 17:14

Lezárult az OTT-ONE szerverberuházása

Lezárultak az OTT-ONE 1,1 milliárd forintból megvalósuló szerverberuházásának előkészítő munkálatai: a beszerzett szerverek 2019. december 1-től állnak majd üzembe. A teljes egészében saját forrásból finanszírozott szerverkapacitás amellett, hogy támogatja a vállalatot a meglévő ügyfelek magas szintű kiszolgálásában, új lehetőségeket is teremt a társaság számára: a mintegy 800 kiszolgáló egységből álló szerverkapacitás igénybevételére már meg is kötötték az első szolgáltatási szerződést. 

2019. november 19. 12:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás