A magyar EP-képviselő szerint a roaming-díjcsökkentéssel minden fogyasztó jól jár

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 28. 10:05

A roamingdíjak csökkentése jó a diákoknak, a nyaralóknak, a turistáknak, a kis- és közepes vállalkozásoknak, egyszóval mindenkinek, aki utazik és közben akár családi, akár szakmai okokból mindig telefonközelben szeretne maradni - ismételte meg  Herczog Edit (MSZP) európai parlamenti képviselő szerdán abból az alkalomból kiadott közleményében, hogy Angela Merkel német kancellár az EP rendkívüli plenáris ülésén kiemelkedő eredménynek nevezte a rendeletet, melyben az unió maximumárakat határozott meg az EU területén belüli mobiltelefonos barangolási díjaknak.

Herczog Edit leszögezte: "a szocialista frakció nagymértékben saját sikereként üdvözli a roaming jogszabályt, hiszen mi, szocialisták harcoltuk ki az átláthatóbb szerződésekre és számlákra vonatkozó új előírásokat, valamint azt is, hogy a kedvezményekből minden fogyasztó automatikusan, minden utánajárás vagy ügyintézés nélkül, azonnal és közvetlenül részesüljön. Az ügyfelek a belső határok átlépésekor egyszerűen egy ingyenes sms-ben kapnak tájékoztatást a hívásaik új díjairól, és nincs más teendőjük, mint nyugtázni, hogy a tarifák számottevően csökkentek."

Kulcsszavak: EU roaming

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okostelefonként és tabletként is használható a Mate Xs

A Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága bemutatta a vállalat legújabb összehajtható okoskészülékét, a Mate Xs-t. A gyártó a legfejlettebb technológiákkal szerelte fel az egyszerre okostelefonként és tabletként is használható, 8”-es FullView kijelzővel érkező eszközt, amelynek hajlékonyságáért folyékony fémből készített zsanérok és több mint száz finom alkatrész felel. A Mate Xs a Huawei legújabb 5G-képes chipjére épül, ezáltal az egyik legerősebb és leggyorsabb 5G-okostelefon lesz a kategóriájában, míg fotózás élményét négy kamera és számos egyéb innováció támogatja.

2020. február 24. 19:30

Szupergyors fotózás a Sony új készülékével

A Sony bejelentette, hogy az első 5G kapcsolódási lehetőséggel rendelkező okostelefonjával erősíti tovább Xperia kínálatát. A Xperia 1 II gyorsasága által alkalmas arra, hogy a felhasználók könnyedén fogyasszanak és készítsenek tartalmakat, valamint olyan piacvezető Sony technológiákkal látták el.

2020. február 24. 19:01

OLED kijelzőt kapott a Sony új okostelefonja

A Sony bejelentette az Xperia 10 II okostelefont, mely egy új, kiemelkedő középkategóriás modell a szórakoztató elektronikai eszközeik portfóliójában.

2020. február 24. 18:33

Elérhető áron kínál prémium kamerafunkciókat az LG 2020-as K okostelefon-szériája

Az LG Electronics (LG) bejelentette 2020-as K-szériáját, azaz a K61, K51S és K41S modellekből álló legújabb középkategóriás okostelefon-sorozatot. Az új készülékek megújult kamerarendszerükkel, multimédia-funkcióikkal és stabil teljesítményükkel első osztályú felhasználói élményt kínálnak anélkül, hogy a vásárlóknak mélyen a zsebükbe kellene nyúlniuk. Az eddig csak az LG felsőkategóriás készülékeiből ismert prémium funkciókkal az új telefonok még napjaink kiélezett mobilpiaci versenyében is ideális választást jelentenek.

2020. február 23. 13:34

A Cisco megjósolta mi várható 2023-ra

A Cisco legújabb Annual Internet Report előrejelzése szerint 2023-ra a világ mobilkapcsolatainak több mint 10%-át teszik majd ki az 5G kapcsolatok, amelyek átlagos sebessége 575 Mbp/s lesz, vagyis 13-szor gyorsabb, mint egy átlagos mobil kapcsolat. Ez a teljesítmény lehetővé teszi a mesterséges intelligencia (AI), valamint a különböző IoT-alkalmazások elterjedését, beleértve többek között az önvezető autókat, az okosvárosokat és a hálózatba kapcsolt egészségügyi eszközöket. 

2020. február 23. 10:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás