A magyar EP-képviselő szerint a roaming-díjcsökkentéssel minden fogyasztó jól jár

MTI Sajtóadatbank, 2007. június 28. 10:05

A roamingdíjak csökkentése jó a diákoknak, a nyaralóknak, a turistáknak, a kis- és közepes vállalkozásoknak, egyszóval mindenkinek, aki utazik és közben akár családi, akár szakmai okokból mindig telefonközelben szeretne maradni - ismételte meg  Herczog Edit (MSZP) európai parlamenti képviselő szerdán abból az alkalomból kiadott közleményében, hogy Angela Merkel német kancellár az EP rendkívüli plenáris ülésén kiemelkedő eredménynek nevezte a rendeletet, melyben az unió maximumárakat határozott meg az EU területén belüli mobiltelefonos barangolási díjaknak.

Herczog Edit leszögezte: "a szocialista frakció nagymértékben saját sikereként üdvözli a roaming jogszabályt, hiszen mi, szocialisták harcoltuk ki az átláthatóbb szerződésekre és számlákra vonatkozó új előírásokat, valamint azt is, hogy a kedvezményekből minden fogyasztó automatikusan, minden utánajárás vagy ügyintézés nélkül, azonnal és közvetlenül részesüljön. Az ügyfelek a belső határok átlépésekor egyszerűen egy ingyenes sms-ben kapnak tájékoztatást a hívásaik új díjairól, és nincs más teendőjük, mint nyugtázni, hogy a tarifák számottevően csökkentek."

Kulcsszavak: EU roaming

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A PayPal több mint 30 európai piacon indította el a Xoom-ot

A PayPal Xoom szolgáltatásának európai bevezetésével lehetővé válik a gyors és biztonságos nemzetközi pénzküldés a világ 130 országába, köztük Magyarországra. Ezzel több mint 400 ezer külföldön dolgozó magyar küldhet pénzt Magyarországon élő családtagjainak azonnali készpénzfelvételre vagy bankszámlára a Xoom mobilalkalmazáson vagy weboldalon keresztül.

2019. július 17. 11:40

Elkészült a sportot kedvelők új alkalmazása

Érdekelné, hogy hol jógázhat a fővárosban Önhöz közel, akár egy órán belül olyan helyen, ami kutyabarát és ingyenes wifivel is rendelkezik? Mostantól ehhez nem kell órákig a neten keresgélni, mert elkészült, és ingyenesen letölthető a Budapest Sport Alkalmazás, ami különböző szempontok szerinti bontásban szinte az összes fővárosi sportolási lehetőséget, illetve sportprogramot tartalmazza. Ráadásul az applikáción belül a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa eseményei külön kiemelést kaptak, így azokról minden felhasználó időben értesülhet, illetve el is mentheti őket a saját naptárába.

2019. július 16. 15:59

Apple Pay-jel fizethetnek mától a Revolut ügyfelei

A Revolut, a világ egyik leggyorsabban növekvő technológiai vállalata, a mai napon elérhetővé teszi az Apple Pay-t a magyarországi felhasználói számára. A Revolut ügyfelei jelenleg 29 országban használhatják boltokban, applikációkban, vagy weboldalakon ezt a gyors és kényelmes fizetési megoldást iPhone, Apple Watch, iPad és Mac eszközökön.

2019. július 16. 12:55

A L’Oréal Magyarországra is elhozza a jövő szépségét

A hazai szépségápolásban is bevezette a mesterséges intelligenciával (AI) és kiterjesztett valósággal (AR) működő technológiai fejlesztéseket a L’Oréal.  Több olyan szolgáltatás is elérhetővé válik idén, amely alapjaiban változtathatja meg a fogyasztói szokásokat. Magyarországra érkezett a nyakláncként is hordható szenzor és a virtuális hajszín kipróbáló alkalmazás, és hamarosan jön a problémás bőrt elemző applikáció is.

2019. július 15. 11:10

Városnéző túra a Hipernet TúraBOT segítségével

Mit csinál egy Columbo szobor Pesten? Mi történhet, ha valaki elsétál Szegeden Dankó Pista szobra mellett? És vajon miért terelte Jókai a teheneit minden évben a nyolckerből Hűvösvölgybe? 

2019. július 14. 13:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás