A Magyar Telekom rendkívüli közgyűlése döntött a csoport további integrációjáról

forrás Prim Online, 2007. június 29. 20:04

A Magyar Telekom Nyrt. mai rendkívüli közgyűlése döntést hozott a T-Online Magyarország Zrt.-ből kiváló hozzáférési üzletágnak a Magyar Telekom Nyrt.-be való beolvadásáról, valamint az Emitel Zrt. Magyar Telekommal történő egyesüléséről.

A mai tartott rendkívüli közgyűlésen Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató tájékoztatást adott a részvényeseknek a Magyar Telekom Nyrt. és a T-Online Magyarország Zrt.-ből kiváló vagyonrész, valamint az Emitel Zrt. beolvadással történő egyesülésével kapcsolatban felmerült kérdésekről. A közgyűlés elfogadta a független könyvvizsgáló nyilatkozatát az átalakulással érintett társaságok vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezeteiről, továbbá a jogutód Magyar Telekom Nyrt. vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezeteiről. Ezt követően a felügyelőbizottság ismertette a vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezetekkel kapcsolatos jóváhagyó véleményét. A közgyűlés elfogadta az átalakulással érintett társaságok vezető tisztségviselőinek írásbeli beszámolóját az egyesülés jogi és gazdasági szempontok szerinti szükségességéről.

A közgyűlés úgy határozott, hogy a jogutód gazdasági társaságban részvényesként részt venni nem kívánó személyek részére törzsrészvényenként 366 Ft-ot fizet. A közgyűlés jóváhagyta a jogutód gazdasági társaságban részvényesként részt venni nem kívánó személyekkel történő elszámolás módját, és megbízta az igazgatóságot annak végrehajtásával. A részvényesek által megtett érvényes nyilatkozatok alapján a jogutód Magyar Telekomban részvényesként részt venni nem kívánó személyek száma 2 fő 22 700 darab részvénnyel.

A közgyűlés jóváhagyta a Magyar Telekom Nyrt. mint jogutód társaság vagyonmérleg-tervezetét és vagyonleltár-tervezetét, amely a közgyűlésre beterjesztett anyagban foglaltakhoz képest a jogutód társaságban részt venni nem kívánó részvényesek részére kifizetendő vagyonhányaddal változott. A fentiekkel összhangban a jogutód Magyar Telekom Nyrt. alaptőkéje 104 274 561 500 Ft-ra változik.

A közgyűlés elhatározta a T-Online Magyarország Zrt.-ből kiváló hozzáférési üzletágnak a Magyar Telekom Nyrt.-be való beolvadását (beolvadásos kiválás), valamint az Emitel Zrt. Magyar Telekommal történő egyesülését (az Emitel Zrt. Magyar Telekom Nyrt.-be történő beolvadása útján). Az átalakulás a cégbíróság által történő bejegyzéssel válik hatályossá, tervezett időpontja 2007. szeptember 30. A közgyűlés jóváhagyta a szétválási szerződést és az egyesülési szerződést, és felhatalmazást adott annak aláírására.

A közgyűlés tudomásul vette, hogy az Emitel Zrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai lemondtak tisztségükről. Dr. Klaus Hartmann kivételével, aki 2007. június 19-ével megnövekedett feladataira tekintettel lemondott igazgatósági tagságáról, a Magyar Telekom Nyrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai változatlan feltételek és díjazás mellett látják el a jogutód társaságban az igazgatósági és a felügyelőbizottsági tisztséget.

A közgyűlés módosításokat fogadott el a Magyar Telekom Nyrt. alapszabályában is. A módosítások legfőbb oka a most elhatározott egyesülés, valamint az államot megillető szavazatelsőbbségi részvény (aranyrészvény) megszüntetéséről szóló törvénynek való megfelelés. Ez utóbbi módosítás azt jelenti, hogy a Magyar Telekom közgyűlése az egy darab, 10 000 Ft névértékű, névre szóló "B" sorozatú szavazatelsőbbségi részvényt (aranyrészvényt) 100 darab, egyenként 100 Ft névértékű "A" sorozatú, névre szóló, dematerializált törzsrészvénnyé alakította át, és az aranyrészvényhez kapcsolódó elsőbbségi jogokat megszüntette.

Kulcsszavak: Magyar Telekom +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Mesterséges intelligenciával harcol a Binance a tiltott piacbefolyásolás ellen

Nagy mennyiségű adat elemzésére alkalmas, mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvert használ a Binance a tiltott piacbefolyásolás azonosítására a kriptoszektorban. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje más cégekkel és a hatóságokkal is együttműködik annak érdekében, hogy a gyanús szereplőket ne csak a saját platformjáról, hanem a teljes piacról el lehessen távolítani. Ugyanakkor a befektetőknek is érdemes odafigyelniük azokra a jelekre, amelyek az árakat manipuláló tevékenységekre utalnak.

2023. szeptember 30. 13:24

Mostantól a Liberty irodaházban működik az eMAG hazai központja

2023 nyarának végén az eMAG Magyarország új székházba, a Wing Zrt. által fejlesztett Liberty irodaház déli szárnyába költözött a Könyves Kálmán körúton. A legnagyobb magyar e-kereskedő*  a 40 ezer négyzetméter alapterületű irodaház harmadik és negyedik emeletét, mintegy 3800 négyzetméternyi irodaterületet bérel. Ide tette át székhelyét a cégcsoport két másik brandje, a Sameday futárszolgálat és a felújított okostelefonok piactereként működő Rejoy.hu is.

2023. szeptember 30. 11:40

Stratégiai megállapodást írt alá a Corvinus és az ExxonMobil

A piacvezető magyar gazdasági egyetem és az energiaipari cég magyarországi leányvállalata együttműködésének fő célja, hogy a kölcsönös fejlődés érdekében szorosabbra fűzzék az oktatás-kutatás, valamint a gazdasági szféra kapcsolatát. 

2023. szeptember 30. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38