A Magyar Telekom rendkívüli közgyűlése döntött a csoport további integrációjáról

forrás Prim Online, 2007. június 29. 20:04

A Magyar Telekom Nyrt. mai rendkívüli közgyűlése döntést hozott a T-Online Magyarország Zrt.-ből kiváló hozzáférési üzletágnak a Magyar Telekom Nyrt.-be való beolvadásáról, valamint az Emitel Zrt. Magyar Telekommal történő egyesüléséről.

A mai tartott rendkívüli közgyűlésen Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató tájékoztatást adott a részvényeseknek a Magyar Telekom Nyrt. és a T-Online Magyarország Zrt.-ből kiváló vagyonrész, valamint az Emitel Zrt. beolvadással történő egyesülésével kapcsolatban felmerült kérdésekről. A közgyűlés elfogadta a független könyvvizsgáló nyilatkozatát az átalakulással érintett társaságok vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezeteiről, továbbá a jogutód Magyar Telekom Nyrt. vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezeteiről. Ezt követően a felügyelőbizottság ismertette a vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezetekkel kapcsolatos jóváhagyó véleményét. A közgyűlés elfogadta az átalakulással érintett társaságok vezető tisztségviselőinek írásbeli beszámolóját az egyesülés jogi és gazdasági szempontok szerinti szükségességéről.

A közgyűlés úgy határozott, hogy a jogutód gazdasági társaságban részvényesként részt venni nem kívánó személyek részére törzsrészvényenként 366 Ft-ot fizet. A közgyűlés jóváhagyta a jogutód gazdasági társaságban részvényesként részt venni nem kívánó személyekkel történő elszámolás módját, és megbízta az igazgatóságot annak végrehajtásával. A részvényesek által megtett érvényes nyilatkozatok alapján a jogutód Magyar Telekomban részvényesként részt venni nem kívánó személyek száma 2 fő 22 700 darab részvénnyel.

A közgyűlés jóváhagyta a Magyar Telekom Nyrt. mint jogutód társaság vagyonmérleg-tervezetét és vagyonleltár-tervezetét, amely a közgyűlésre beterjesztett anyagban foglaltakhoz képest a jogutód társaságban részt venni nem kívánó részvényesek részére kifizetendő vagyonhányaddal változott. A fentiekkel összhangban a jogutód Magyar Telekom Nyrt. alaptőkéje 104 274 561 500 Ft-ra változik.

A közgyűlés elhatározta a T-Online Magyarország Zrt.-ből kiváló hozzáférési üzletágnak a Magyar Telekom Nyrt.-be való beolvadását (beolvadásos kiválás), valamint az Emitel Zrt. Magyar Telekommal történő egyesülését (az Emitel Zrt. Magyar Telekom Nyrt.-be történő beolvadása útján). Az átalakulás a cégbíróság által történő bejegyzéssel válik hatályossá, tervezett időpontja 2007. szeptember 30. A közgyűlés jóváhagyta a szétválási szerződést és az egyesülési szerződést, és felhatalmazást adott annak aláírására.

A közgyűlés tudomásul vette, hogy az Emitel Zrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai lemondtak tisztségükről. Dr. Klaus Hartmann kivételével, aki 2007. június 19-ével megnövekedett feladataira tekintettel lemondott igazgatósági tagságáról, a Magyar Telekom Nyrt. igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai változatlan feltételek és díjazás mellett látják el a jogutód társaságban az igazgatósági és a felügyelőbizottsági tisztséget.

A közgyűlés módosításokat fogadott el a Magyar Telekom Nyrt. alapszabályában is. A módosítások legfőbb oka a most elhatározott egyesülés, valamint az államot megillető szavazatelsőbbségi részvény (aranyrészvény) megszüntetéséről szóló törvénynek való megfelelés. Ez utóbbi módosítás azt jelenti, hogy a Magyar Telekom közgyűlése az egy darab, 10 000 Ft névértékű, névre szóló "B" sorozatú szavazatelsőbbségi részvényt (aranyrészvényt) 100 darab, egyenként 100 Ft névértékű "A" sorozatú, névre szóló, dematerializált törzsrészvénnyé alakította át, és az aranyrészvényhez kapcsolódó elsőbbségi jogokat megszüntette.

Kulcsszavak: Magyar Telekom +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több időt igényel az álláskeresés, mint egy évvel korábban

Minimálisan csökkent az aktív álláskeresők aránya egy év alatt a hazai munkaerőpiacon, minden második dolgozó elégedett jelenlegi helyével, vagy legalábbis nem gondolkodik a váltáson. 1500 fő megkérdezésével készítette el rendszeres, negyedéves reprezentatív felmérését a Profession.hu 2024 elején, amelyben az álláskeresési státuszt és szokásokat vizsgálja.

2024. március 1. 11:35

Csökkenő profitvárakozások az e-autóiparban

Átírja a piaci versenyt a kínai autóipar előretörése, változnak a fogyasztói elvárások, a döntéshozók pedig a következő években is nehézségekre számítanak a nyersanyag-ellátásban. Egyebek mellett ezt állapítja meg az autóipari vezetők körében a KPMG által elvégzett felmérés, a 24. Annual Global Automotive Executive Survey. 

2024. február 29. 20:17

Kell-e félteni a munkánkat az AI-tól?

Bár a világban egyre többen használják munkájuk során a mesterséges intelligenciát (AI), Magyarországon a felsővezetők közel fele még nem látja tisztán felhasználásának lehetőségeit, igaz, ugyanennyien nyitottak is az alkalmazására. Egyelőre semmi konkrét jel nem utal arra, hogy elveszi a munkánkat a mesterséges intelligencia – bár a hazai vállalatoknak még nincs egyöntetű válasza arra, hogy milyen hatással lesz az AI a munkaerőpiacra. A Randstad egyik globális kutatása szerint azonban a munkavállalóknak határozottabb véleményük van: több mint felük az AI előnyeit látja, közel felük izgatott a mesterséges intelligenciában rejlő munkahelyi lehetőségeket illetően.

2024. február 29. 18:59

A GreenGo a külső kerületekben és az agglomerációban erősít

Az autómegosztók sikerének és népszerűségének egyik kulcsa, hogy a felhasználók számára elérhető-e a szolgáltatás mindennapi életük fontos helyszínei közelében. A szolgáltatási terület bővíthetőségének korlátait a GreenGo most Külső Zónák megnyitásával bontotta le, megnyitva a bérlés lehetőségét Csepeltől Budafokig, egyben segítve az agglomerációs városok fenntarthatósági törekvéseit is.

2024. február 29. 17:30

Az ABB energiagazdálkodási megoldást vezet be az ivóvíz- és szennyvízágazatban

Az ABB bevezette az ABB Ability OPTIMAX energiagazdálkodási megoldását az ivóvíz- és szennyvízágazat számára, melynek segítségével az üzemeltetők meghatározhatják a telephelyeken belüli elkerülhető energiaveszteségeket. A digitális optimalizáló eszköz több eszköz összehangolt vezérlésével, valamint az adatok és a folyamatok láthatóságával csökkentheti az energiafelhasználást és az energiaköltségeket.

2024. február 29. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30