Piacon az Apple iPhone

Milkovits Gábor, 2007. július 1. 09:13

Az Apple az eredeti menetrendnek megfelelően helyi idő szerint péntek este 6 órakor piacra dobta Amerikában minden idők legnagyobb hírveréssel beharangozott elektronikus készülékét, az iPhone zenelejátszós okostelefont.

A sajtójelentések szerint a legtöbb Apple és AT&T üzletben jól fogyott az iPhone, amire már órákkal a nyitás előtt hosszú sorok várakoztak. Arról természetesen még nincsenek adatok, hogy hány készülék fogyott az első napon, az Apple azonban igyekezett megnyugtatni a vásárlókat, hogy szombaton is mindenkinek jut még a termékből. Ennek némileg ellentmond, hogy a Cnet újságírója az egyik San Francisco-i üzletből péntek este 7 órakor vitte el az utolsó 8 GB-os modellt, amit követően sokan csalódottan ki is álltak a sorból. Ebből persze még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, az azonban valószínűnek látszik, hogy a csak 100 dollárral drágább, viszont kétszeres tárolókapacitású termék lesz a népszerűbb. A sorban állást egyébként sehol nem zavarta meg rendzavarás és a jól felkészült Apple boltokban viszonylag gyorsan kiszolgálták a vevőket, míg a valamivel lassabban működő AT&T üzleteknél rövidebbek voltak a sorok. Késő estére a legtöbb Apple Store előtt már meg is szüntették a sorok ellenőrzését, és a vevők a hétköznapi üzletmenethez hasonlóan, bár még mindig igen sokan érkeztek a boltokba. A Palo Alto belvárosában található üzletben maga Steve Jobs vezérigazgató felügyelte az iPhone piaci premierjét.

Az 500/600 dollárba kerülő, 4-8 GB-os Apple iPhone-t zenelejátszója és forradalmi érintésérzékelős kezelőfelülete teheti igazán vonzóvá a vásárlók számára, és erre alapozva a gyártó magabiztosan 10 millió készülék eladásával számol 2008 végéig. A zenelejátszós okostelefon hátrányaként a kötelező 2 éves exkluzív AT&T szerződést (Amerikában), illetve a valódi 3G helyett csak GPRS hálózati kapcsolatot szokták felróni.

Kulcsszavak: iPhone Apple mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára

2023. június 1-től a DIGIMobil és a DIGINet Aktív 50 ügyfelei a Vodafone Magyarország belföldi mobilhálózatát használják, így az előfizetők jelentősen nagyobb, csaknem országos lefedettséget élvezhetnek – mindehhez a DIGI 2023. december 31-ig garantálja a korábbi előfizetésekben szereplő kedvező, 4 forint/perces tarifát. Az érintett ügyfeleknek nem kell kicserélniük SIM-kártyájukat az új hálózatra való átálláshoz, azonban az adatroaming bekapcsolására, illetve egyes készülékeken a manuális hálózatválasztásra is szükség lehet.

2023. június 8. 17:08

A QNAP továbbfejlesztette mobilos biztonsági mentési megoldását

A QNAP Systems, Inc. kiadta a Qfile Pro mobilalkalmazást iOS-hez, a már meglévő Qfile mobilalkalmazás továbbfejlesztett verzióját.

2023. június 8. 11:27

Exkluzív betekintést adnak három hősies hivatás munkájába a HUAWEI P60 Pro-val készített fényképek

Magyar fotográfusokkal együttműködve különleges mobilfotó-sorozattal mutatja be az éjszaka hétköznapi hőseinek életét a Huawei. A Huawei P60 Pro okostelefonnal készített képek exkluzív betekintést adnak három olyan hivatás – kutató-mentők, tűzoltók, polgárőrök – képviselőinek életébe, akik éjszakánként mások biztonságáért, nyugalmáért dolgoznak, akkor is készenlétben állva, amikor a többség az időt pihenéssel, alvással tölti. 

2023. június 7. 20:41

Divatfotózás a HONOR csúcskategóriás készülékével

A fotózás a kezdetektől fogva a divatipar elengedhetetlen része. A folyamatosan változó trendeket és stílusokat ugyanis meg kell örökíteni, elvégre meghatározzák az egyes korszakokat. A fotótechnológia fejlődése jelentős szerepet játszott a divatfotózás alakulásában is, exkluzív művészeti formából a személyes stílus médiumává alakítva azt. A HONOR Magic5 Pro egy forradalmi okostelefon, amely új szintre emeli a fotózást. Egy olyan eszköz a divatrajongók számára, amely ideális hogy, segítségével felfedezzék és kiaknázzák kreatív lehetőségeiket.

2023. június 7. 15:54

Korlátlan belföldi mobilinternetet kínál az új Mobilnet XXL díjcsomag

A megnövekedett adatigényekre reagálva megújítja hordozható eszközökhöz is használt, csak mobilinternetet biztosító SIM-kártyákhoz tartozó lakossági hordozható mobilinternet portfolióját a Vodafone Magyarország. A szolgáltató új díjcsomagja, a korlátlan belföldi adatkeretet kínáló Mobilnet XXL a Mobilnet Start+, a Mobilnet Medium+ és Mobilnet 150 GB csomagokat váltja. 

2023. június 4. 12:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39