Telekommunikációs cégegyesülések segíthetik a Wall Streetet

MTI Sajtóadatbank, 2007. július 3. 09:48

Az amerikai határidős indexek felfelé mozdultak hétfőn, főként a telekommunikációs ágazatból érkező felvásárlási hírek hatására, miközben a piac egy, a profitkilátásokat nagyban meghatározó makroadat, a feldolgozóipar aktivitási indexe nyilvánosságra kerülésétől vár iránymutatást. A Reuters felmérése szerint az ISM "vonatkozó" indexe változatlan marad.

Kanada legnagyobb telefontársasága, a BCE Inc beleegyezett, hogy egy befektetői csoport, amelynek tagjai között az Ontario Teachers Pension Plan is megtalálható, 32,8 milliárd dollárért megszerezze a céget; ez lehet az eddigi legnagyobb kanadai vállalateladási ügylet. A BCE amerikai tőzsdei árfolyama négy százalékkal ugrott meg.

Pénteken az AT&T Inc. is vételről döntött: a Dobson Communications Corp. vidéki vezeték nélküli szolgáltatásokat nyújtó vállalatot veszi meg 2,8 milliárd dollárért.

Készülő felvásárlások is mozgathatják az árfolyamokat: a vezeték nélküli kommunikációhoz nélkülözhetetlen tornyokat szállító Global Tower Partners megvásárlását az ausztrál Macquarie Group által kezelt infrastrukturális alapok konzorciuma venné meg a Blackstone magánbefektetési társaságtól 1,4 milliárd dollárért.

Lefelé indult a Kraft árfolyama, miután a Financial Times azt közölte, a cég tárgyalásokat folytat a francia Danone élelmiszeripari csoport kekszgyártó egységének megvételéről.

Az Apple Inc. árfolyama nyitás előtt kissé csökkent, bár az elektronikus kereskedésben már nyert: a befektetők adatokat várnak arról, hogy sikerült az iPhone piaci bemutatkozása.

Előtérben vannak a geopolitikai tényezők is: forró lett a hangulat a sikertelen londoni merényletkísérletek és a hét végi skóciai repülőtér támadás után.

A határidős indexek közül az S&P 500 futures 5,6 ponttal nőtt, számított értéke felett alakul; 23 ponttal került magasabbra a Dow futures, 7,25 ponttal a Nasdaq 100 futures.

Kulcsszavak: AT&T Apple +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több időt igényel az álláskeresés, mint egy évvel korábban

Minimálisan csökkent az aktív álláskeresők aránya egy év alatt a hazai munkaerőpiacon, minden második dolgozó elégedett jelenlegi helyével, vagy legalábbis nem gondolkodik a váltáson. 1500 fő megkérdezésével készítette el rendszeres, negyedéves reprezentatív felmérését a Profession.hu 2024 elején, amelyben az álláskeresési státuszt és szokásokat vizsgálja.

2024. március 1. 11:35

Csökkenő profitvárakozások az e-autóiparban

Átírja a piaci versenyt a kínai autóipar előretörése, változnak a fogyasztói elvárások, a döntéshozók pedig a következő években is nehézségekre számítanak a nyersanyag-ellátásban. Egyebek mellett ezt állapítja meg az autóipari vezetők körében a KPMG által elvégzett felmérés, a 24. Annual Global Automotive Executive Survey. 

2024. február 29. 20:17

Kell-e félteni a munkánkat az AI-tól?

Bár a világban egyre többen használják munkájuk során a mesterséges intelligenciát (AI), Magyarországon a felsővezetők közel fele még nem látja tisztán felhasználásának lehetőségeit, igaz, ugyanennyien nyitottak is az alkalmazására. Egyelőre semmi konkrét jel nem utal arra, hogy elveszi a munkánkat a mesterséges intelligencia – bár a hazai vállalatoknak még nincs egyöntetű válasza arra, hogy milyen hatással lesz az AI a munkaerőpiacra. A Randstad egyik globális kutatása szerint azonban a munkavállalóknak határozottabb véleményük van: több mint felük az AI előnyeit látja, közel felük izgatott a mesterséges intelligenciában rejlő munkahelyi lehetőségeket illetően.

2024. február 29. 18:59

A GreenGo a külső kerületekben és az agglomerációban erősít

Az autómegosztók sikerének és népszerűségének egyik kulcsa, hogy a felhasználók számára elérhető-e a szolgáltatás mindennapi életük fontos helyszínei közelében. A szolgáltatási terület bővíthetőségének korlátait a GreenGo most Külső Zónák megnyitásával bontotta le, megnyitva a bérlés lehetőségét Csepeltől Budafokig, egyben segítve az agglomerációs városok fenntarthatósági törekvéseit is.

2024. február 29. 17:30

Az ABB energiagazdálkodási megoldást vezet be az ivóvíz- és szennyvízágazatban

Az ABB bevezette az ABB Ability OPTIMAX energiagazdálkodási megoldását az ivóvíz- és szennyvízágazat számára, melynek segítségével az üzemeltetők meghatározhatják a telephelyeken belüli elkerülhető energiaveszteségeket. A digitális optimalizáló eszköz több eszköz összehangolt vezérlésével, valamint az adatok és a folyamatok láthatóságával csökkentheti az energiafelhasználást és az energiaköltségeket.

2024. február 29. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30