Telekommunikációs cégegyesülések segíthetik a Wall Streetet

MTI Sajtóadatbank, 2007. július 3. 09:48

Az amerikai határidős indexek felfelé mozdultak hétfőn, főként a telekommunikációs ágazatból érkező felvásárlási hírek hatására, miközben a piac egy, a profitkilátásokat nagyban meghatározó makroadat, a feldolgozóipar aktivitási indexe nyilvánosságra kerülésétől vár iránymutatást. A Reuters felmérése szerint az ISM "vonatkozó" indexe változatlan marad.

Kanada legnagyobb telefontársasága, a BCE Inc beleegyezett, hogy egy befektetői csoport, amelynek tagjai között az Ontario Teachers Pension Plan is megtalálható, 32,8 milliárd dollárért megszerezze a céget; ez lehet az eddigi legnagyobb kanadai vállalateladási ügylet. A BCE amerikai tőzsdei árfolyama négy százalékkal ugrott meg.

Pénteken az AT&T Inc. is vételről döntött: a Dobson Communications Corp. vidéki vezeték nélküli szolgáltatásokat nyújtó vállalatot veszi meg 2,8 milliárd dollárért.

Készülő felvásárlások is mozgathatják az árfolyamokat: a vezeték nélküli kommunikációhoz nélkülözhetetlen tornyokat szállító Global Tower Partners megvásárlását az ausztrál Macquarie Group által kezelt infrastrukturális alapok konzorciuma venné meg a Blackstone magánbefektetési társaságtól 1,4 milliárd dollárért.

Lefelé indult a Kraft árfolyama, miután a Financial Times azt közölte, a cég tárgyalásokat folytat a francia Danone élelmiszeripari csoport kekszgyártó egységének megvételéről.

Az Apple Inc. árfolyama nyitás előtt kissé csökkent, bár az elektronikus kereskedésben már nyert: a befektetők adatokat várnak arról, hogy sikerült az iPhone piaci bemutatkozása.

Előtérben vannak a geopolitikai tényezők is: forró lett a hangulat a sikertelen londoni merényletkísérletek és a hét végi skóciai repülőtér támadás után.

A határidős indexek közül az S&P 500 futures 5,6 ponttal nőtt, számított értéke felett alakul; 23 ponttal került magasabbra a Dow futures, 7,25 ponttal a Nasdaq 100 futures.

Kulcsszavak: AT&T Apple +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felpörgeti a víztechnológiai fejlesztéseket a Xylem

Új, innovatív finanszírozási mechanizmus támogatásáról döntött a globális víztechnológiai piac meghatározó szereplője, a Xylem. Az Isle Utilities vízügyi tanácsadó céggel közösen elindított „Trial Reservoir” nevű kezdeményezés egy új megközelítés a forradalmi vízügyi technológiák anyagi támogatására és elterjesztésére. A két cég együttműködésével megvalósuló program hozzáférést biztosít a víztechnológiai innovátorok számára a kísérleti projektekhez szükséges tőkéhez, kezdetben főként a vízkezelő rendszerek széndioxid-kibocsátását csökkentő technológiákra összpontosítva. 

2022. január 23. 16:35

Rekordösszeget adtak össze a befektetők az építőipart forradalmasító sikercégnek

Az osztrák B2B szektor történetének legnagyobb összegű második fordulós tőkebevonási körében 69 millió dollárt gyűjtött össze a befektetőktől az építőipari, épületüzemeltetési szoftvert fejlesztő és forgalmazó bécsi központú cég, a Magyarországon is ismert PlanRadar.  Az európai piacon meghatározó szerepet betöltő vállalat a pénzt nemzetközi terjeszkedésre és technológiai fejlesztésre használja fel. A cél a jelenlegi forgalom megháromszorozása 2022-ben, ami az eddigi eredmények ismeretében reális elképzelés.

2022. január 22. 16:52

Azure Machine Learning és AI a környezetbarát szennyvízkezelésért

A szennyvízkezelés során egy új Microsoft fejlesztés révén előre jelezhető a víz mennyiségének és ezzel a minőségének hirtelen megváltozása. A Microsoft mesterséges intelligenciát alkalmazó megoldását a hazai központú, biológiai víztisztító rendszereket fejlesztő Organica Water a világon az elsők között tervezi kipróbálni. A globális vízproblémák enyhítését segítő innováció szervesen illeszkedik a Microsoft – a vállalat saját működését is megreformáló – fenntarthatósági stratégiájába. Az innovatív újítással a Microsoft a hatékonyabb vízgazdálkodáshoz járul hozzá világszerte.

2022. január 22. 10:15

A világon elsőként mutatták be az okostelefonba integrált SIM (iSIM) technológiáját

A telekommunikációs iparág vezető innovátorai, a Vodafone, a Qualcomm Technologies, Inc. és a Thales egyesítették erőiket, hogy bemutassanak egy olyan okostelefont, amely az ún.  iSIM (az ieUICC*  GSMA specifikáción alapuló) technológiával működik. Az új megoldás lehetővé teszi, hogy a SIM-kártya funkcióit a készülék fő processzorába integrálják. Ezzel a bejelentéssel lehetővé válik a technológia kereskedelmi forgalomba hozatala mindazon készülékek esetében, amelyek a mobilszolgáltatásokhoz való csatlakozáshoz iSIM-et használnak.

2022. január 21. 19:37

Sikeres közép-európai cipőkereskedő használja az Oracle Cloudot

A lengyel alapítású eobuwie.pl Közép- és Kelet-Európa egyik vezető cipő-, táska- és kiegészítő kereskedője, Magyarországon ecipo.hu márkanéven ismert. Ahogy a vállalat új piacokra terjeszkedik, úgy válik egyre összetettebbé árukészlete és választéka. A tervezési folyamatok racionalizálása és automatizálása, valamint a változó vásárlói igények kielégítése érdekében az eobuwie.pl nemrégiben az Oracle Retail felhő-alapú kereskedelmi megoldását választotta. Mostantól a vállalat különböző termékkategóriákért felelős részlegei egy integráltabb és intelligensebb tervezési folyamat végrehajtására lesznek képesek minden termékcsalád és a növekvő választék tekintetében a márkaportfólióban.

2022. január 21. 13:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58