XAPT: magyar vállalatirányítási siker az USA-ban

forrás Prim Online, 2007. július 3. 14:11

Észak-Amerika egyik legnagyobb Caterpillar-dealere, a Miami székhelyű Kelly Tractor Co., és egyik legnagyobb energetikai cége, a Pantropic Power Inc. az XAPT-ot választotta Microsoft Dynamics AX-alapú integrált vállalatirányítási rendszerének megvalósítására. A magyar cég sikeréhez hozzájárult a szintén Caterpillar-dealer magyar Huntraco Zrt. számára fejlesztett és bevezetett rendszer sikere.

Az 1933 óta működő, jelentős hagyományokkal rendelkező Kelly Tractor Co. Caterpillar és egyéb építőipari munkagépek, a Pantropic Power Inc. Caterpillar elektromos energia előállító berendezések, tengerészeti energiaellátó berendezések, mezőgazdasági és ipari szivattyúk értékesítésével, bérbeadásával, szervizével és alkatrész-kereskedelmével foglalkozik, együttes árbevételük több mint 800 millió dollár. Az XAPT megoldása a Microsoft Dynamics AX rendszert kiegészítve ezen üzleti területek lefedésére készült. A versenyben a Microsoft Dynamics AX nagy múltú, neves amerikai és európai versenytársaival szemben nyert, mert a Dynamics AX biztosítja azt a rugalmasságot, amivel a rendszer a cégek hosszú évek óta jól működő, versenyelőnyt biztosító folyamataihoz igazítható. A több millió dollár értékű projekt a kettő cégre külön-külön és több fázisban valósul meg, a végső kiépítésben több mint 500 egyidejű felhasználó dolgozik a rendszerrel. Az XAPT megoldása a Dynamics AX fejlesztéseken kívül tartalmaz egy Agile Point alapú integrált üzleti folymatmenedzsment megoldást is a munkafolyamatok egységes, jelenleginél hatékonyabb támogatása céljából. A rendszerek bevezetésében részt vesz az XAPT globális stratégiai partnere, a Tectura is.

Az XAPT Magyarországon 2005. elején vezetett be integrált rendszert a Caterpillar munkagépek forgalmazásával, szervizelésével, alkatrészellátásával és bérbeadásával foglalkozó Huntraco Zrt-nél. Az XAPT iparági tapasztalatát a Caterpillar üzleti logikájával ötvözve - a Micrsosoft globális stratégiájával egyezően - egy új iparági szoftvermegoldást és implementációs modellt fejlesztett ki. Az iparági megoldás és annak bevezetése olyan jól sikerült, hogy a magyar cég szívesen ajánlotta más, szintén Caterpillar berendezésekkel foglalkozó testvérvállalatok számára is, így ez is hozzájárult az amerikai sikerhez.

Kulcsszavak: Xapt-hu +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több időt igényel az álláskeresés, mint egy évvel korábban

Minimálisan csökkent az aktív álláskeresők aránya egy év alatt a hazai munkaerőpiacon, minden második dolgozó elégedett jelenlegi helyével, vagy legalábbis nem gondolkodik a váltáson. 1500 fő megkérdezésével készítette el rendszeres, negyedéves reprezentatív felmérését a Profession.hu 2024 elején, amelyben az álláskeresési státuszt és szokásokat vizsgálja.

2024. március 1. 11:35

Csökkenő profitvárakozások az e-autóiparban

Átírja a piaci versenyt a kínai autóipar előretörése, változnak a fogyasztói elvárások, a döntéshozók pedig a következő években is nehézségekre számítanak a nyersanyag-ellátásban. Egyebek mellett ezt állapítja meg az autóipari vezetők körében a KPMG által elvégzett felmérés, a 24. Annual Global Automotive Executive Survey. 

2024. február 29. 20:17

Kell-e félteni a munkánkat az AI-tól?

Bár a világban egyre többen használják munkájuk során a mesterséges intelligenciát (AI), Magyarországon a felsővezetők közel fele még nem látja tisztán felhasználásának lehetőségeit, igaz, ugyanennyien nyitottak is az alkalmazására. Egyelőre semmi konkrét jel nem utal arra, hogy elveszi a munkánkat a mesterséges intelligencia – bár a hazai vállalatoknak még nincs egyöntetű válasza arra, hogy milyen hatással lesz az AI a munkaerőpiacra. A Randstad egyik globális kutatása szerint azonban a munkavállalóknak határozottabb véleményük van: több mint felük az AI előnyeit látja, közel felük izgatott a mesterséges intelligenciában rejlő munkahelyi lehetőségeket illetően.

2024. február 29. 18:59

A GreenGo a külső kerületekben és az agglomerációban erősít

Az autómegosztók sikerének és népszerűségének egyik kulcsa, hogy a felhasználók számára elérhető-e a szolgáltatás mindennapi életük fontos helyszínei közelében. A szolgáltatási terület bővíthetőségének korlátait a GreenGo most Külső Zónák megnyitásával bontotta le, megnyitva a bérlés lehetőségét Csepeltől Budafokig, egyben segítve az agglomerációs városok fenntarthatósági törekvéseit is.

2024. február 29. 17:30

Az ABB energiagazdálkodási megoldást vezet be az ivóvíz- és szennyvízágazatban

Az ABB bevezette az ABB Ability OPTIMAX energiagazdálkodási megoldását az ivóvíz- és szennyvízágazat számára, melynek segítségével az üzemeltetők meghatározhatják a telephelyeken belüli elkerülhető energiaveszteségeket. A digitális optimalizáló eszköz több eszköz összehangolt vezérlésével, valamint az adatok és a folyamatok láthatóságával csökkentheti az energiafelhasználást és az energiaköltségeket.

2024. február 29. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30