Bezárt az allofmp3.com

Milkovits Gábor, 2007. július 3. 20:06

Valószínűleg közvetve a nemzetközi kereskedelmi szervezetek, közvetlenül pedig az orosz kormány nyomására beszüntette tevékenységét az allofmp3.com illegális zeneletöltő oldal, ám máris itt van helyette utódja, az mp3sparks.com.

Az allofmp3.com, amely az Apple iTunes után, a világ második legnagyobb forgalmú zeneáruházaként tüntette fel magát, régóta szálka volt a nemzetközi zeneipar szemében, mivel jogdíjfizetés nélkül, a szokásos árak töredékéért kínált letölthető zenéket az interneten. Az oldalt üzemeltető MediaServices nevű orosz cég ugyanakkor váltig állította, hogy egy helyi irodán keresztül fizetnek a művészeknek jogdíjat, illetve tevékenységük összhangban van az orosz törvényekkel. Emellett azzal is védekeztek, hogy az oldalon minden felhasználót figyelmeztettek hazája szerzői jogi törvényeinek betartására. A céget eddig számtalan, elsősorban brit és amerikai lemeztársaság perelte be. Az allofmp3 működése olyannyira felbőszítette a nemzetközi kereskedelmi szervezeteket, hogy a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) a tavalyi tárgyalásokon az oldal bezárásától tette függővé Oroszország tagként történő felvételét.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy az oldal bezárása mögött valóban az orosz hatóságok nyomásgyakorlása áll-e, akik a WTO-tagságot kiemelt célként kezelő kormányzat nevében jártak volna el. Amennyiben így van, úgy a MediaServices által az allofmp3 helyett indított igen hasonló, gyakorlatilag csak nevében eltérő mp3sparks.com megtűrése azt jelzi, hogy valódi erőteljes beavatkozás helyett az orosz kormány csak kozmetikázza a tényeket, hogy azt mondhassa, teljesítette a WTO által támasztott feltételeket.

Kulcsszavak: MP3 zene

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan alakul az üvegszálas adatátvitel technológia jövője?

Jelenleg vitathatatlan az üvegszálas technológiák szerepe a szélessávú internethálózatokban. Azonban ezek a hálózatok elsősorban a nagyvárosokat és környéküket szolgálják ki, így jogos a kérdés, hogyan fejlődik majd ez az iparág a következő években 2030-ig. A Deloitte tanulmánya négy szélsőséges forgatókönyvet vázol fel a piac fejlődésével kapcsolatban, melyekben azt igyekeztek megbecsülni, milyen irányt vehet az üvegszálas adatátvitel technológia jövője, kik lehetnek a legfontosabb szereplők, illetve hogyan alakulhatnak a fogyasztói szokások. 

2021. december 4. 11:54

Egymillió oktatási intézmény internethozzáférését térképezték fel az Ericsson segítségével

Egy évvel azután, hogy az Ericsson globális partnerségre lépve támogatni kezdte a Giga Kezdeményezés elnevezésű, az iskolai internetellátottságot feltérképező programot, mérföldkőhöz érkezett a közös munka, hiszen világszerte egymillió iskola internet hozzáférési lehetőségeit sikerült már felmérni.

2021. november 4. 21:25

Évi kétmillió mérés az NMHH független netsebességmérő oldalán

Ha az internetsebességünk rendszeresen elmarad a szolgáltató által garantált értékektől, érdemes a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH)  mérőszolgálatához fordulnunk. A Szélessáv.net oldalon elérhető internetsebességmérő most megújult, pontosabban dokumentált mérési jegyzőkönyvvel segíti a fogyasztó védelmét. Az elmúlt évben a külső felhasználók több mint kétmillió mérést végeztek el a független hatósági felületen.

2021. október 21. 15:38

Bemutatja 10 Gbit/s sávszélességű lakossági szolgáltatását a DIGI

A DIGI Magyarországon elsőként indítja el a 10 Gbit/s sávszélességet biztosító szolgáltatását, a jelenlegi piacon legnagyobb sávszélességgel bíró Fiberlink 10G-t. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat az első magyarországi távközlési szolgáltató, amely 10 Gbit/s-ot elérő szolgáltatást biztosít, ezzel a technológiai fejlődés új fejezetét elindítva a piacon.

2021. október 19. 18:42

A 3G küszöbön álló búcsúja során a hírközlési hatóság a fogyasztók védelmére összpontosít

A mobiltelefon-hálózatokban használt 3G-technológia felett eljárt az idő, lassú, drága és nem hatékony – ezt erősítették meg a mobilszolgáltatók és az állami szereplők is a 3G jövőjéről szervezett konferencián csütörtökön. A kivezetés időpontjáról a szolgáltatók döntenek, a hatóság célja a fogyasztók védelme, a tudatos döntésekhez szükséges információ biztosítása – mondta Kollár Péter, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szakértője.  

2021. október 1. 18:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58