Casio-DoCoMo vegyes vállalat vezeték nélküli elektronikus fizetésre

Kiss Ádám Zoltán, 2007. július 4. 19:21

A Casio és a legnagyobb japán mobilszolgáltató külön vegyes vállalatot hozott létre az vezeték nélküli eszközökkel történő elektronikus fizetések megkönnyítésére.

A két vállalat közleménye szerint a Casio a DoCoMo hatalmas előfizetői tábora számára teszi elérhetőbbé az elektronikus fizetés, méghozzá napi szinten. A cél nem az, hogy néhány alkalommal ne hitelkártyával, készpénzzel, hanem telefonnal fizessünk, hanem hogy ez napi szinten történjen.

A két cég azt szeretné, ha a szendvicsekért és a koncertjegyekért is ilyen módon fizetnének az előfizetők. A cégek meglehetősen rövid időt szabtak a megvalósításhoz, a ködös távoli jövőbe vesző fejlesztgetések helyett már július 9-én létrejön az új vállalat, és már szeptember elsején megkezdi tényleges működését. Addig fel kell állítani az új fizetési rendszert, és le kell folytatni az összes tesztüzemet, mivel az ősz eleje rögtön éles üzemmel indul, ami a pénzügyi szolgáltatásoknál mindig nagyobb rizikót jelent, ráadásul a kereskedői oldalt is meg kell győzni az együttműködés fontosságáról és a befektetések várható megtérüléséről. A Casio része 6,13 millió dollárt tesz ki, ami az új cég 60 százaléka, a DoCoMo a fennmaradó 40 százalékot birtokolja majd.

Kulcsszavak: Casio DoCoMo mobilszolg

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

45 díjat kapott a HONOR az idei MWC-n

A HONOR az idei MWC-n mutatta be új, mesterséges intelligencia-alapú stratégiáját, és bejelentette többek között a HONOR Magic6 Pro-t és a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t érkezését is. Új készülékeit és technológiáit a nemzetközi sajtó is elismerte: 45 díjjal jutalmazta a céget.

2024. március 1. 13:02

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

Jön a Barbie Flip Phone, a nyár legszexibb kiegészítője

A Human Mobile Devices, Európa vezető okostelefon-gyártója a Mattellel, a világ egyik legismertebb amerikai játékgyártó cég tulajdonosával karöltve 2024 nyarán elhozza a Barbie Flip Phone-t.

2024. február 27. 14:27

A Samsung a Galaxy AI jövőképét mutatja be legújabb készülékein az MWC-n

A Samsung a Galaxy AI-jal új mobilélményeket mutat be a 2024-es Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) Barcelonában. A Samsung kiállítóterének látogatói a Galaxy AI funkciókat a Galaxy készülékeken kipróbálhatják, köztük a Galaxy S24 szérián, amelyek az AI mobilok új korszakába vezetnek. Az új ökoszisztéma magában foglalja a Galaxy Watch6 széria egészséget szolgáló okosfunkcióit is, valamint a Galaxy Ring okosgyűrűt, amelyet ezen a kiállításon mutatnak be először a nagyközönségnek.

2024. február 27. 12:53

A HONOR átfogó, mesterséges intelligencia-alapú stratégiát vitt az idei MWC-re

A HONOR Barcelonában mutatta be új, átfogó stratégiáját, amely a mesterséges intelligencia hajtotta, az operációs rendszereken túlmutató élményekre, és a szándék alapú felhasználó kezelőfelületekre épül. Nemzetközi partnereivel együttműködve több okoseszköz érkezését is bejelentette: a HONOR Magic6 Pro érkezése mellett a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t is, ami platformszintű AI-jal felszerelve kínál emberközpontú élményeket.

2024. február 26. 16:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30