Hordozható Canon fotóprinter

Milkovits Gábor, 2007. július 5. 21:49

A Canon egy olyan kisméretű fényképnyomtatót dobott piacra Amerikában, amely közvetlenül a fényképezőgépről vagy memóriakártyáról nyomtat és emellett kézben vagy nagyobb zsebben is elfér.

A Canon SELPHY CP 740 praktikusan kis mérete mellett az ára is vonzó, ugyanis pontosan a pszichológiai határnak számító 100 dollárba kerül. A készülék szabvány 10x15-ös fotókat nyomtat, teljes fotólabor-minőségben 58 másodpercenként egyet. A 2” színes LCD kijelző segít a megfelelő fotók kiválasztásában, sőt a nyomtató képes az úgynevezett vörösszem-effektus eltüntetésére is, aminek az eredménye még a nyomtatás előtt rögtön ellenőrizhető a kijelzőn. A printer egy sor memóriakártya-formátumot támogat, amelyek a következők: CompactFlash, Microdrive, Memory Stick, Memory Stick DUO, Memory Stick Pro, Memory Stick Pro DUO, SD, MMC, MMC mobile, MMC plus, mini SD, SDHC, mini SDHC és RS-MMC. Külön adapterrel a készülék ezek mellett elfogadja az xD-Picture, a Memory Stick Micro, az MMC Micro, a microSD és a micro SDHC kártyákat is.

A Canon által csak a digitális kor Polaroidjaként aposztrofált hordozható fotónyomtató pontos méreteit a gyártó ugyan nem közölte, azonban a képek alapján, amennyiben a kinyomtatott fotók valóban 10 x 15-ös méretűek, úgy az eszköz nagyjából 15 x 20 x 5 cm-es lehet. A Canon SELPHY CP 740 egyelőre csak Amerikában kerül piacra, a már említett 100 dollárért.

Kulcsszavak: Canon printer

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Sony objektív állóképekhez és videókhoz is

A Sony örömmel jelenti be az új kompakt, 35 mm-es, full-frame kompatibilis α (Alpha) E-bajonettes objektívjét, az FE 24-50mm F2.8 G standard zoomot, amely a teljes zoomtartományban F2,8 maximális rekeszértékkel rendelkezik. Kicsi és könnyű teste ellenére eléri a nagy felbontású teljesítményt és a gyönyörű bokeh-t, amely egy nagy rekesznyílású, F2,8-as G objektívtől elvárható. A 24 mm-től 50 mm-ig terjedő gyújtótávolságot fed le, így az állóképektől, például a mindennapi pillanatképektől és portréktól kezdve a videókészítésig minden megörökíthető, mindezt kiváló minőségben, de olyan kialakítással, amely a legkisebb táskában is könnyedén elfér.

2024. február 23. 14:36

Megalakult a Xiaomi x Leica Optical Institute

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltelefon-gyártója, és a Leica Camera AG együtt jelentették be, hogy létrehozták a Xiaomi x Leica Optical Institute elnevezésű intézményt, amelyre az egész okostelefon iparág fejlődését meghatározó, mérföldkő jelentőségű fejleményként tekint a két vállalat. Az új szervezet elsősorban az optikai technológiák fejlesztésére koncentrál majd, különböző tudományos diszciplínák – többek között a digitális képalkotás és a mesterséges intelligenciára épülő technológiák – egyesítésével. 

2024. február 20. 14:33

Bemutatták a MediaMarkt fotópályázatának győztes alkotásait

Ünnepélyes díjátadó keretein belül kihirdették a MediaMartk 8. alkalommal megrendezett fotópályázatának nyerteseit, és megnyitották a legjobb fotókból készült kiállítást a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban. A neves fotóművészekből álló zsűri több mint 10 000 pályázat közül választotta ki a legjobbakat.

2024. február 12. 16:03

Különleges természeti képek taroltak a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén

Vulkánkitörés okozta szélsőséges időjárást, háborús filmeket idéző repülő-showt és félelmetes sast ábrázoló alkotások nyerték el idén a HUAWEI XMAGE Awards (korábban NEXT IMAGE Awards) nemzetközi mobilfotós pályázat három fődíját. A fejenként bruttó 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalommal járó nyertes pályaműveket több mint 600 ezer nevezés közül választotta ki a szakértői zsűri. A nemzetközi megmérettetést 2017 óta rendezik meg, elsődleges célja megmutatni, hogy a magas színvonalú, akár művészi fotók elkészítéséhez nincs feltétlenül szükség professzionális fényképezőgépre.

2023. november 22. 13:09

Éld ki a kreativitásodat feszengés nélkül!

November elején nyitott Magyarország első olyan fotós műterme, ahol azok is felengedhetnek, akik egyébként nem kedvelik, ha fotózzák őket. A Budapest belvárosában található új élmény szolgáltatás az idei ünnepi szezon nagy dobása lehet.

2023. november 22. 10:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07