Hordozható Canon fotóprinter

Milkovits Gábor, 2007. július 5. 21:49

A Canon egy olyan kisméretű fényképnyomtatót dobott piacra Amerikában, amely közvetlenül a fényképezőgépről vagy memóriakártyáról nyomtat és emellett kézben vagy nagyobb zsebben is elfér.

A Canon SELPHY CP 740 praktikusan kis mérete mellett az ára is vonzó, ugyanis pontosan a pszichológiai határnak számító 100 dollárba kerül. A készülék szabvány 10x15-ös fotókat nyomtat, teljes fotólabor-minőségben 58 másodpercenként egyet. A 2” színes LCD kijelző segít a megfelelő fotók kiválasztásában, sőt a nyomtató képes az úgynevezett vörösszem-effektus eltüntetésére is, aminek az eredménye még a nyomtatás előtt rögtön ellenőrizhető a kijelzőn. A printer egy sor memóriakártya-formátumot támogat, amelyek a következők: CompactFlash, Microdrive, Memory Stick, Memory Stick DUO, Memory Stick Pro, Memory Stick Pro DUO, SD, MMC, MMC mobile, MMC plus, mini SD, SDHC, mini SDHC és RS-MMC. Külön adapterrel a készülék ezek mellett elfogadja az xD-Picture, a Memory Stick Micro, az MMC Micro, a microSD és a micro SDHC kártyákat is.

A Canon által csak a digitális kor Polaroidjaként aposztrofált hordozható fotónyomtató pontos méreteit a gyártó ugyan nem közölte, azonban a képek alapján, amennyiben a kinyomtatott fotók valóban 10 x 15-ös méretűek, úgy az eszköz nagyjából 15 x 20 x 5 cm-es lehet. A Canon SELPHY CP 740 egyelőre csak Amerikában kerül piacra, a már említett 100 dollárért.

Kulcsszavak: Canon printer

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új generációs kamerakészlet tartalomgyártóknak

Debütált a ZV-E10 II, a Sony legnépszerűbb tükör nélküli ZV-E10 kamerájának második generációs verziója. Az eredeti ZV-E10 a Sony videós tartalomgyártóknak szánt ZV kamerasorozata alappilléreként könnyű, kompakt, sokoldalú eszközt kínált kezdő és haladó tartalomgyártóknak egyaránt. Az új ZV-E10 II rendelkezik az eredeti kamera tartalomgyártók által kedvelt összes funkciójával – mint például a „Creative Looks” beállítással, a „Product Showcase Setting” móddal, a „Background Defocus” funkcióval és az oldalra nyitható, változtatható szögű képernyővel –, ugyanakkor még kifinomultabb és felhasználóbarátabb lett.

2024. július 14. 12:01

A HONOR és a Rankin meginvitálja az európaiakat, hogy osszák meg a hangulatukat

A HONOR, Európa leggyorsabban növekvő okostelefon márkája ma részletezte, hogy mit is takar együttműködése Rankinnal, az ikonikus fotóssal. Rankin olyan hírességeket fotózott, mint II. Erzsébet királynő, David Bowie és Kate Moss.

2024. július 10. 16:59

Akár tízezer amerikai dollárt is lehet nyerni a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén

Az akár tízezer USA-dolláros díjazású HUAWEI XMAGE Awards 2024 versenyre 2024. szeptember 15-ig várják a jelentkezéseket, akár hazánkból is. A pályázat célja, hogy ösztönözze a mobiltelefonos fotózást, támogatva a kreativitást és az egyedi nézőpontokat. 

2024. június 12. 16:27

HONOR: Kapcsolatok is múlhatnak egy jó portréfotón

Az európaiak 75%-a nem elégedett elsőre az általa készített portéfotóval, rendszeresen több felvételt készít, míg létrejön az ideális fotó, és átlagosan 268“fotó kudarcot” tárolunk a telefonunkon – derült ki egy, a közelmúltban végzett felmérésből. A megkérdezettek 6 százaléka szóba sem állna olyan valakivel, aki nem tud jó fotót csinálni a telefonjával.

2024. június 1. 13:37

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55