A Google nem használhatja a Gmail nevet Németországban

Milkovits Gábor, 2007. július 5. 22:04

Az illetékes helyi bíróság úgy döntött, hogy a Google Németországban nem használhatja tovább Gmail néven levelezőprogramját, ráadásul nem is fellebbezhet az ügyben.

Daniel Giersch német üzletember még 2000-ben indított elektronikus levelezőszolgáltatást G-Mail néven, míg a Google csak 2004-ben vitte el a Gmailt Németországba. A Google ugyanakkor a peres eljárásban azzal vádolta Gierschet, hogy anyagi haszonszerzés céljából indított szándékosan ezen a néven e-mail szolgáltatást, hogy később jó pénzért eladhassa a nevet. Az elhúzódó per ténye ugyanakkor már önmagában rácáfol erre, hiszen Giersch 3 hosszú éven keresztül pereskedett a tartalomszolgáltató-óriással, és ez nem is kevés pénzébe került. A Google és Giersch között jelenleg még Spanyolországban, Portugáliában és Svájcban folyik bírósági eljárás, míg Ausztriában az a döntés született, hogy a német üzletember továbbra is használhatja a G-Mail nevet. Elmondása szerint minden egyes processzus külön-külön több tízezer eurójába került.

Az ügyet sokadikként tárgyaló Hanza Felsőbb Körzeti Bíróság ítéletében kihangsúlyozta, hogy a jogi helyzet egyértelmű, így nem engedélyezte, hogy a Google a Legfelsőbb Bírósághoz fellebbezzen. Daniel Giersch örült az ítéletnek és a sajtónak azt nyilatkozta, hogy soha nem akarta eladni vállalkozását, és ezután is hinni fog hibrid internetes levelezőszolgáltatása sikerében. A Google részéről elmondták, hogy a német ügyfelek továbbra is ugyanazt a szolgáltatást kapják majd, mint a többi 59 országban a Gmail felhasználók, csak éppen Google Mail néven.

Kulcsszavak: Google +céginfo

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gigabit sebességű internetet ad a Vodafone a kisebb díjcsomag áráért

Nagyobb sebességű internetet ad a Vodafone Magyarország a kisebb díjcsomag árért minden új, legalább 1 éves határozott idejű vezetékes internet és TV előfizetésre kötött szerződés esetén 2024. február 15. és április 15. között. Az ajánlat keretében így most TV előfizetéssel együttesen vásárolt Net M csomag áráért Net L csomagot, a Net L csomag áráért pedig Gigabit Net* csomagot ad a szolgáltató. A kedvezmény mindaddig érvényes, amíg az előfizető csomagot nem vált, vagy le nem mondja a szerződését.

2024. február 19. 11:29

Yettel: 89%-kal nőtt az adatforgalom az előző évi ünnepekhez képest

A korlátlan adatcsomagok és az otthoni internetmegoldások térnyerése is hozzájárul, hogy előző évhez képest idén jelentősen, 89%-kal nőtt a mobilinternet-forgalom a Yettel hálózatán a december 24. és január 1. közötti ünnepi időszakot vizsgálva. A szolgáltató ügyfelei szilveszterkor 8%-kal több SMS-t küldtek, mint tavaly ugyanekkor.

2024. január 3. 11:50

Újabb településeken válik elérhetővé a Vodafone gigabites internete

A közelmúltban 8 vármegye 71 településén végzett hálózatfejlesztési munkálatokat a Vodafone Magyarország, melynek köszönhetően november végétől újabb közel 180 ezer háztartásban lesz elérhető a szolgáltató 1 gigabit* sebességű vezetékes internetszolgáltatása. A fejlesztéssel a szolgáltató üzemeltetésében lévő vezetékes hálózatának 81%-án tapasztalhatják meg a Vodafone-ügyfelek az otthoni szórakozás élményét a nagykapacitású, szupergyors internettel és TV élménnyel.

2023. december 1. 09:57

Sikeresen zárult Magyarország szélessávú fejlesztési projektje

Sikeresen zárult Magyarország szélessávú fejlesztési projektje, a fejlesztés eredményeként az ország csaknem teljes területén megvalósult a szupergyors internet kiépítése, így ma már a háztartások közel 97 százaléka hozzáférhet a legmodernebb hálózati kapcsolathoz. A projekt a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szakmai irányításával több mint 3 milliárd forint vissza nem térítendő uniós forrásból valósult meg – közölte a KIFÜ az MTI-vel csütörtökön.

2023. november 24. 17:31

Az 5G-hálózat jelenleg legfejlettebb változatát indítja ügyfelei számára a Yettel

Magyarországon elsőként – és világviszonylatban is az élmezőnyben – nyilvános ajánlatban tette elérhetővé ügyfelei számára a „standalone” azaz önálló 5G technológiát a Yettel. Az újdonság lényege, hogy míg a jelenleg elterjedt 5G-hálózatok a kapcsolat felépítésében még a 4G-re is támaszkodnak, addig a most bevezetett önálló 5G esetében már a mobil kapcsolat minden eleme 5G-n zajlik és kizárólag az 5G számára kijelölt frekvenciákat használja.

2023. november 20. 19:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07