A Google nem használhatja a Gmail nevet Németországban

Milkovits Gábor, 2007. július 5. 22:04

Az illetékes helyi bíróság úgy döntött, hogy a Google Németországban nem használhatja tovább Gmail néven levelezőprogramját, ráadásul nem is fellebbezhet az ügyben.

Daniel Giersch német üzletember még 2000-ben indított elektronikus levelezőszolgáltatást G-Mail néven, míg a Google csak 2004-ben vitte el a Gmailt Németországba. A Google ugyanakkor a peres eljárásban azzal vádolta Gierschet, hogy anyagi haszonszerzés céljából indított szándékosan ezen a néven e-mail szolgáltatást, hogy később jó pénzért eladhassa a nevet. Az elhúzódó per ténye ugyanakkor már önmagában rácáfol erre, hiszen Giersch 3 hosszú éven keresztül pereskedett a tartalomszolgáltató-óriással, és ez nem is kevés pénzébe került. A Google és Giersch között jelenleg még Spanyolországban, Portugáliában és Svájcban folyik bírósági eljárás, míg Ausztriában az a döntés született, hogy a német üzletember továbbra is használhatja a G-Mail nevet. Elmondása szerint minden egyes processzus külön-külön több tízezer eurójába került.

Az ügyet sokadikként tárgyaló Hanza Felsőbb Körzeti Bíróság ítéletében kihangsúlyozta, hogy a jogi helyzet egyértelmű, így nem engedélyezte, hogy a Google a Legfelsőbb Bírósághoz fellebbezzen. Daniel Giersch örült az ítéletnek és a sajtónak azt nyilatkozta, hogy soha nem akarta eladni vállalkozását, és ezután is hinni fog hibrid internetes levelezőszolgáltatása sikerében. A Google részéről elmondták, hogy a német ügyfelek továbbra is ugyanazt a szolgáltatást kapják majd, mint a többi 59 országban a Gmail felhasználók, csak éppen Google Mail néven.

Kulcsszavak: Google +céginfo

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szolgáltatófüggetlen 5G-s tesztprojekt indul

A tesztek célja annak vizsgálata, hogyan lehet különböző környezetben – például sűrűn lakott belvárosban, vagy agrárterületen – gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni, majd ezt a jövőben, amikor az 5G-alapú alkalmazások elterjedése és az adatforgalom növekedése szükségessé teszi, nagy volumenben is környezettudatos módon széles körben megvalósítani. A tapasztalatok alapján a hálózaton később különféle okos szolgáltatások is elérhetővé válnak.

2022. május 24. 09:55

Az új Internet Pro díjcsomagban a vezetékes internet mobilinternettel egészül ki

A Vodafone frissen bevezetett Internet Pro csomagjával az alap vezetékes internetszolgáltatás mellé egy kiegészítő mobiladatot tartalmazó SIM kártyát és opcionálisan Wi-Fi hotspot eszközt is vásárolhatnak az előfizetők. A korlátlan mobil adatot az ügyfelek havonta egyszer tetszőleges időpontban aktiválhatják 72 órára a My Vodafone applikáción keresztül, így, ha esetleg valami megzavarja a vezetékes szolgáltatást, az internetelérés így akkor is folyamatos marad, ha például az utcában zajló építkezés, csatornázás, áramszünet vagy a rossz időjárás miatt elmegy az otthoni internet.

2022. május 5. 12:43

5G-s otthoni internetszolgáltatást indít a Yettel

A Yettel a vezetékes internetet kiváltani képes új technológia, az 5G eddigi egyik legígéretesebb üzleti modelljét és érdemi felhasználási lehetőségét hozta el a hazai lakossági piacra.

2022. május 3. 19:55

A Huawei a föld alá is elvitte az 5G-t az iparágak digitális igényei miatt

A Huawei több mint tízszeresére növelné a jelenlegi sávszélességet a hálózatok evolúciójának következő állomását jelentő 5.5G technológiával, ami másodpercenként 10 gigabit sebességű, bárhol elérhető hálózati kapcsolatot tesz majd lehetővé – mondta a vállalat elnöke a 19. Huawei Global Analyst Summit csúcstalálkozón. 

2022. április 29. 09:59

Kisvállalkozóknak segít a Telekom szolgáltatása

A kisvállalkozók többsége ritkán szakít időt a munkán kívül másra, mert úgy vélekedik, hogy személyes jelenléte nélkül megáll az üzlet – derül ki a Telekom kutatásából. A vállalat digitális megoldásokkal kívánja csökkenteni a vállalkozókra nehezedő terhelést, hogy jusson idejük más fontos dolgokra is, így például feltöltődésre, miközben az üzlet zavartalanul és hatékonyan megy tovább. 

2022. március 22. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24