Modernizálta informatikai rendszerét a Dunaferr

forrás Prim Online, 2007. július 6. 09:22

A Dunaferr Zrt., hazánk legnagyobb acélműve és 11. legnagyobb vállalata a HP segítségével modernizálta informatikai rendszerét és csökkentette üzemeltetési költségeit. A mintegy nyolcezer főt alkalmazó vállalat a következő négy évben a jelenlegi évi 1,8 millió tonnás acéltermelése megduplázására készül. A dinamikus üzleti növekedés kiszolgálásához elkerülhetetlen volt az idejétmúlt, költséges, nagygépes (mainframe) környezetben működő vállalatirányítási rendszer cseréje.

Natalia Bashynska, a Dunaferr Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese és Roman Vasko informatikai igazgató csütörtöki sajtótájékoztatójukon elmondták, számos lehetséges irány állt előttük. Dönthettek volna a meglévő rendszer frissítése, bővítése mellett, vagy több új platform közül is választhattak. Végül a HP Integrity és HP Proliant rendszerei, illetve a HP EVA háttértárai mellett döntöttek. Választásukat elsősorban három tényező befolyásolta: a beruházás megtérülése (ROI), illetve ötéves teljes fenntartási költsége (TCO), a bevezetés időigénye, kockázata, illetve az iparági trendek és szabványok. Szintén a döntés mellett szólt, hogy egy cégre (HP) bízhatták a megoldásban részt vevő vállalatok koordinációját.

A Dunaferr Zrt. 2007 nyarán állt át az SAP legújabb, R/3 verziójára, amelyhez a HP szakértői számos kiegészítő modult is telepítettek. Ezzel párhuzamosan a korábban alkalmazott DB2 adatbázist is az iparági szabványos Oracle-re cserélték.

A Dunaferr vezetői elmondták: a fejlesztésekkel közel felére csökkentették informatikai üzemeltetési költségeiket, ugyanakkor gyorsabban, rugalmasabban vezethetnek be új üzleti funkciókat. Az átállásból a körülbelül 700 felhasználó semmit nem vett észre – legfeljebb azt, hogy a rendszer gyorsabb lett.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Összefog az ABB és a Contro-Net

Az ABB és mérnöki szolgáltatásokat nyújtó régi értékesítési partnere, a magyarországi székhelyű Contro-Net Kft. (Contro-Net), közösen kínál teljesen integrált, költséghatékony megoldást az ESAB móri száraz és nedves porkeverő üzemei számára. Az ESAB világviszonylatban vezető helyet tölt be a hegesztő- és vágóberendezések, valamint a hegesztőanyagok előállításában. 

2022. július 3. 11:39

Új cégtársak a PwC Magyarország vezetői között

A PwC Magyarország örömmel jelenti be két új cégtárs kinevezését. A könyvvizsgálati üzletágat 2022. július 1-jétől Sávoly-Hatta Anita és Halmosi Gábor erősíti partneri pozícióban.

2022. július 3. 10:11

Elégedettebbek a magyarok a digitális munkahelyeken

A DreamJobs állásportál friss kutatása szerint a magyar munkavállalók kétharmada már a pandémia előtt is használt digitális megoldásokat feladatai teljesítésére. Kiderült, hogy minél nagyobb egy vállalat mérete, annál több területen élnek online eszközökkel, és minél több ilyen módszer áll a dolgozók rendelkezésére, annál vonzóbbá válik a munkahelyük. A digitális felületek használata alig okoz gondot a mindennapokban, ráadásul összetartóbb és gyorsabban dolgozó csapatok alakultak ki alkalmazásukkal. Az egyéni tapasztalatokban is jól teljesítenek az internetes megoldások; úgy a munkavégzés hatékonyságában, mint a személyes kapcsolatok és bizalom kialakításában.

2022. július 1. 15:19

A webáruházak sikere múlhat a futárcégen

Mivel a vásárlók számára a szállítás gyorsasága és a biztonság egyaránt fontos szempontok az online vásárlásnál, a webáruházak sikerében meghatározó lehet, hogy milyen futárszolgálatot választanak. A több ezer hazai webáruházzal dolgozó Packeta szakemberei hét pontban foglalták össze, mire érdemes figyelnie egy online kereskedőnek az automatahálózattól a mobilapplikációig.

2022. július 1. 13:55

Egyszerűbbé válik a magyar cégek számára Angliába utalni

A Brexit után a magyar vállalatoknak is nehezebb lett az Egyesült Királysággal történő kereskedelem nem csupán logisztikai, hanem pénzügyi szempontból is. Pedig az EU-ból való kilépés ellenére jelentősen élénkült a két ország közötti gazdasági kapcsolat, ahogy megnőtt a pénzügyi átutalások volumene is. 2021-re 3,61 milliárd fontra nőtt a hazai cégek exportja, és 1,52 milliárd fontra nőtt a szigetországból érkező import volumene. 

2022. július 1. 12:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24