Versenyhivatali áldás a Microsoft-aQuantive ügyletre

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 9. 17:50

Az aQuantive online reklámügynökség képviselői a hétvégén bejelentették, hogy az Amerikai A Szövetségi Kereskedelmi Kamara (FTC) engedélyezte a cég Microsoft általi felvásárlását.

A trösztellenes eljárások vizsgálatát végző szervezet még júniusban kezdte meg a Microsoft-aQuantive ügy kivizsgálását, hogy megállapítsák, vajon a redmondi konszern nem kerülhet-e monopolhelyzetbe az akvizíció által. A formális ellenőrzéseknek a múlt héten szakadt vége, és az FTC úgy határozott, hogy engedélyezi a két cég összeolvadását, mivel meglátásuk szerint ezáltal nem borulhat fel a piaci egyensúly, ugyanis a szoftveróriás legnagyobb konkurensei (Google, Yahoo) is hasonló felvásárlásokba bocsátkoztak.

A Microsoft még idén tavasszal a DoubleClick internetes reklámcégre vetett szemet, azonban ez végül kicsúszott a redmondiak markából, mert a Google vételi ajánlata (3.1 milliárd dollár) jóval nagyobb volt az övékénél. Ezt követően szinte szükségszerűvé vált egy hasonló profilú vállalkozás megszerzése, hogy tarthassák a lépést a keresőóriással, így esett a szoftveróriás választása az aQuantive-ra, melyért nem kevesebb mint 6 milliárd dollárt hajlandó kifizetni a Microsoft.

A FTC hétvégén közzétett határozata értelmében nincs akadálya a felvásárlásnak, az ügylet lezárására pedig az elkövetkező hetekben kerítenek sort a szerződő felek.

Kulcsszavak: +céginfo Microsoft

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Globális innovációs központot nyitott Üllőn a Lenovo

A Lenovo nagyteljesítményű számításokra és mesterséges intelligenciára szakosodott európai innovációs központját a vállalat üllői gyártóüzemébe helyezte át a még magasabb szintű ügyfélkiszolgálás érdekében. A központot helyszíni raktárkészlettel működtetik, ami lehetővé teszi, hogy a Lenovo ügyfelei a legfejlettebb energiaellátási és hűtési infrastrukturális megoldásokhoz, valamint a legújabb generációs technológiákhoz is hozzáférjenek az ellátási láncon belül. 

2023. december 5. 11:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27