Biztonságos online bankolás Boot CD-vel

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 15. 20:00

Az ausztráliai Bond egyetem egyik munkatársa létrehozott egy olyan Live CD-t, amely alkalmas a biztonságos online tranzakciók lebonyolítására.

A BOSS (Bank on Secure System) névre keresztelt megoldás alkalmazásával a fejlesztő, Paddy Krishnan szerint bárki teljes nyugalommal bejelentkezhet az interneten saját banki fiókjába, és pénzt utalhat át anélkül, hogy tartania kellene attól, hogy másnapra kiürítik a számláját. A módszer lényege igen csak egyszerű: a felhasználóknak csupán be kell helyezniük az optikai meghajtóba a különleges Boot Cd-t, és restartolniuk kell a PC-t. Ekkor az esetlegesen fertőzött operációs rendszer helyett a BOSS-lemez tartalma töltődik be, ezt követően pedig megnyílik egy böngésző ablak, amellyel lehívhatják az ügyfelek saját bankjuk weboldalát. Végül egy virtuális billentyűzet segítségével egérrel üthetik be az internetezők azonosítójukat és jelszavukat. A tranzakció lebonyolítása után a felhasználóknak csupán ki kell venniük a Boot-lemezt az optikai meghajtóból, és ismét újra kell indítaniuk számítógépüket.

A billentyűzetfigyelő programoknak tehát semmi esélyük a BOSS-al szemben, mivel a Live Cd működése közben a merevlemezen lévő trójaiak és más különböző adatrabló szoftverek nem léphetnek működésbe.

Kulcsszavak: bankszolg security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07