Nintendo Wii-szoba egy kanadai edzőteremben

Milkovits Gábor, 2007. július 25. 18:29

Egy Vancouver-i edzőteremben a különféle gépek mellé egy olyan termet is berendeztek, ahol a Nintendo Wii és speciális távvezérlője segítségével végezhetnek gyakorlatokat azok, akiknek ehhez van kedvük.

Eddig is történtek már olyan kísérletek, hogy edzőtermekben a szobabiciklikre Playstation vagy Xbox konzolt kapcsoltak képernyővel és a megfelelő játékszoftverrel, a komplett „Wii workout station” elnevezésű virtuális edzőterem azonban ennél jóval komplexebb élményt ígér. A 130 négyzetméteres terembe látogatók ugyanis a valódi sporthoz szükséges testmozgásokat végezhetik a Wii távvezérlője segítségével, legyen szó akár teniszről, vagy éppen boxról. A valósághű élményt elősegítik a nagyméretű kivetítők, amelyeken a karakterek virtuális környezetben követik a játékosok mozgását.

Nathan Mellalieu, a Studeo 55 elnevezésű edzőterem tulajdonosa a sajtónak elmondta, hogy a Wii-termet igyekeznek beépíteni a látogatók normál edzésprogramjába, azaz bemelegítésként vagy levezetésként alkalmazzák. A döntő szempont az, hogy az emberek a konzol nyújtotta élmény segítségével minél inkább szórakozásnak tekintsék az egészséges testmozgást.

Kulcsszavak: Nintendo játék sport

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39