Egyszerű és gyors képmegosztás mindenkinek

Picasa Webalbumok

forrás Prim Online, 2007. szeptember 4. 14:20

A nyaralásokon, barátokkal eltöltött bulikon, családi összejöveteleken és a munkahelyen számos kép készül, amelyek általában a különböző fotósoknál maradnak. Meglehetősen bonyolult ezek mindegyikét beszerezni vagy elkérni – de a Google tud segíteni. A felhasználók mostantól magyar nyelvű kezelőfelületen rendezhetik internetre feltöltött fotóikat a Picasa Webalbumok segítségével.

A Google mától magyarul is elérhetővé tette Picasa Webalbumok nevű szolgáltatását. A program önálló alkalmazásként vagy a már jól ismert Picasa kiegészítőjeként is futtatható, de verziótól függetlenül hasznos segítséget nyújt a képek rendszerezésében és kezelésében, így bárki könnyen megkeresheti, szerkesztheti és megoszthatja fotóit.

A Picasa Webalbumok kezelése nagyon egyszerű, az online képmegosztás gyors és problémamentes. Egy kattintással feltölthetők a képek az internetre, így azokat másodpercek múlva már láthatják is a barátok és ismerősök. A fotókat megtekintőknek nem szükséges regisztrálniuk, anélkül is letölthetik a nekik tetsző képeket, hogy aztán eltárolhassák vagy kinyomtathassák azokat.

 A felhasználóknak magánéletükbe és képeikbe nem szükséges mindenkinek bepillantást engedniük – mind a megtekinthető fotók, mind a megtekintésre jogosultak köre korlátozható. Ezenkívül feliratok és megjegyzések is hozzáadhatók a fotókhoz, sőt a kedvenc felvételek listájának megalkotása is lehetséges; sőt a program akár email-ben is küldhet értesítést, ha a felhasználó valamelyik barátja új képeket töltött fel a saját albumába.

Az új tulajdonságok lehetővé teszik, hogy a képek teljes méretben megtekinthetők legyenek, sőt forgathatók, nagyíthatók vagy gyorsan átlapozhatók is. Az 1 GB-nyi tárterületen hozzávetőleg 4000 kép osztható meg ingyen az interneten.

A Picasa Webalbumok a Picasa programmal külön vagy együtt is használható, mind Windows, mind Macintosh operációs rendszer alatt a következő böngészőkkel: Internet Explorer 6.0, IE 7 Beta 2, Firefox 1.0+ vagy Safari 2.0. A Picasa Webalbumok a http://picasaweb.google.com/ címen érhető el.

Kulcsszavak: fotó onlineszolg Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38