Valóra vált az Apple iPhone figyelmeztetése

Kiss Ádám Zoltán, 2007. szeptember 29. 18:28

Az Apple a héten kiadott egy figyelmeztetést, miszerint szoftverfrissítés után előfordulhat, hogy nem működnek majd a házilag függetlenített telefonok. A ma megjelent átfogó, 10 hibát javító frissítés telepítése után úgy tűnik valóban így van.

Az elemzők kissé kétkedve fogadták az Apple bejelentését, hiszen egyértelmű az anyagi kapcsolat a függetlenítés és a cég között, mivel az Apple a szokásoktól eltérően a tulajdonosok telefonforgalma után is részesedést kap. Éppen ezért elemi érdeke, hogy a felhasználók az országonként kiválasztott egyetlen exkluzív szolgáltatónál maradjanak. Az iPhone gyártója tagadta, hogy szándékosan inkompatibilis frissítéseket adna ki, de figyelmeztetett, hogy „javíthatatlan kár” keletkezhet a készülékek szoftverében, ha függetlenített iPhone-okat frissítenek. A mai frissítés javításai kifejezetten biztonsági jellegűek, így valóban elengedhetetlenek. Sok ezer felhasználó függetleníttette drága készülékét, hogy ne legyen egy számára nem szimpatikus szolgáltató, vagy díjcsomag rabja, és ők most nehéz helyzetbe kerültek. A befutó első tapasztalatok szerint ugyanis valóban tömegesen válnak működésképtelenné a frissítés után a függetlenített iPhone-ok. Erre lehetne megoldás a szoftver jelenlegi állapotban történő megőrzése, de mivel nem extra szolgáltatásokról, hanem a biztonsági szint emeléséről van szó, ez aligha lehet hosszú távú megoldás.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így kíméli szemünket a HONOR Magic5 Pro

Napjainkban a technológia kikerülhetetlen eleme a hétköznapoknak, így létfontosságú, hogy azzal is foglalkozzunk, hogy a digitalis eszközök milyen hatással vannak szemeinkre. A HONOR Magic5 Pro, a vállalat legújabb csúcskategóriás készüléke számos szemkímélő funkcióval óvja a felhasználók látását. 

2023. május 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01