Valóra vált az Apple iPhone figyelmeztetése

Kiss Ádám Zoltán, 2007. szeptember 29. 18:28

Az Apple a héten kiadott egy figyelmeztetést, miszerint szoftverfrissítés után előfordulhat, hogy nem működnek majd a házilag függetlenített telefonok. A ma megjelent átfogó, 10 hibát javító frissítés telepítése után úgy tűnik valóban így van.

Az elemzők kissé kétkedve fogadták az Apple bejelentését, hiszen egyértelmű az anyagi kapcsolat a függetlenítés és a cég között, mivel az Apple a szokásoktól eltérően a tulajdonosok telefonforgalma után is részesedést kap. Éppen ezért elemi érdeke, hogy a felhasználók az országonként kiválasztott egyetlen exkluzív szolgáltatónál maradjanak. Az iPhone gyártója tagadta, hogy szándékosan inkompatibilis frissítéseket adna ki, de figyelmeztetett, hogy „javíthatatlan kár” keletkezhet a készülékek szoftverében, ha függetlenített iPhone-okat frissítenek. A mai frissítés javításai kifejezetten biztonsági jellegűek, így valóban elengedhetetlenek. Sok ezer felhasználó függetleníttette drága készülékét, hogy ne legyen egy számára nem szimpatikus szolgáltató, vagy díjcsomag rabja, és ők most nehéz helyzetbe kerültek. A befutó első tapasztalatok szerint ugyanis valóban tömegesen válnak működésképtelenné a frissítés után a függetlenített iPhone-ok. Erre lehetne megoldás a szoftver jelenlegi állapotban történő megőrzése, de mivel nem extra szolgáltatásokról, hanem a biztonsági szint emeléséről van szó, ez aligha lehet hosszú távú megoldás.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50