Megújult az Országgyűlés internetes honlapja

MTI Sajtóadatbank, 2007. október 10. 08:41

Megújult az Országgyűlés honlapja, azzal a szándékkal, hogy szebb és a mai igényeknek jobban megfelelő, egységesebb grafikai arculattal jelenjen meg a parlament az interneten. Erről Bakos Emil, az Országgyűlés gazdasági igazgatója ír a megújult honlapon.

Tájékoztatása szerint újdonságként megjelent az Országgyűlés működése címszó, ahonnan az üléssel kapcsolatos fontosabb tudnivalókon kívül többek között az interaktív ülésrend is elérhető.

Bakos Emil kiemelte: létrehoztak egy másik címszót is Lobbi címen, amely a parlamenti lobbi-tevékenységről ad tájékoztatást és segít az eligazodásban. A gazdasági főigazgató kitért arra, hogy a tapasztalatok azt mutatták, a Futárposta címszó szerkezete és az innen elérhető információk - mivel a képviselői igényekhez igazodnak - több tudást és parlamenti gyakorlatot igényelnek. Ezért közvetlenül mellette lesz olvasható az állampolgárok könnyebb eligazodását segítő "Közérdekű információk" címszó és az itt elérhető szolgáltatások. A címoldal rövidesen kiegészül az "Adatok az Országgyűlés tevékenységéről" címszóval is.

Régóta terv, hogy az angol nyelvű honlap mellett francia nyelven is olvashatók legyenek a legfontosabb tudnivalók a magyar Országgyűlésről. Ez a munka lassan a vége fele közeledik, és még az idén várható a magyar törvényalkotást francia nyelven bemutató oldal elindítása is.

Kulcsszavak: website e-government

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50