A News Corp is megvenné a Yahoo-t

Kiss Ádám Zoltán, 2008. február 14. 20:47

A The Wall Street Journal értesülései szerint a Rupert Murdoch sajtómágnás érdekeltségébe tartozó News Corp is érdeklődik a Yahoo iránt, egyelőre úgy tűnik, hogy a Microsofttól eltérő megközelítésben.

A hír vélhetően megalapozott, mert ugyan titkos tárgyalásokról szól, és nem sok részletet közöl, de nem csak a The Wall Street Journal pénzügyi világban megszerzett hírneve szól mellette, hanem az a tény is, hogy maga az újság is a hírben szereplő Murdoch tulajdonába tartozik. A lap szerint a News Corp is kifejezte határozott érdeklődését a Yahoo iránt, miután az elutasította a Microsoft 44,6 milliárd dolláros ajánlatát. A két fél titkos tárgyalásokba kezdett, melynek során kialakulni látszik valamilyen közös nevező. Ennek oka nem a Microsofténál magasabb vételár, hanem az eltérő konstrukció. A News Corp ugyanis a kezdeti tervektől eltérően egy 20 százalékos tulajdonrészesedés megvásárlásával állt elő, ami igen kedvező lehetőségeket nyújtana a Yahoo számára, ráadásul függetlensége megőrzése mellett. A készpénz, vagy részvénybevétel mellet új terjeszkedési felülethez és kapcsolatokhoz jutna a Yahoo. A News Corp érdekeltségébe tartozik a Dow Jones, a Fox News, a The Sun, a The Times és az elmúlt évek egyik favoritja, a MySpace közösségi oldal is.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új raktárbázisba költözött a MediaMarkt

A MediaMarkt vásárlóinak száma a korábbi évek többszörösére növekedett. A fokozott igények teljesítése és a kiszolgálás minőségének további javítása érdekében a társaság új raktárbázis mellett döntött.

2019. szeptember 15. 10:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás