A News Corp is megvenné a Yahoo-t

Kiss Ádám Zoltán, 2008. február 14. 20:47

A The Wall Street Journal értesülései szerint a Rupert Murdoch sajtómágnás érdekeltségébe tartozó News Corp is érdeklődik a Yahoo iránt, egyelőre úgy tűnik, hogy a Microsofttól eltérő megközelítésben.

A hír vélhetően megalapozott, mert ugyan titkos tárgyalásokról szól, és nem sok részletet közöl, de nem csak a The Wall Street Journal pénzügyi világban megszerzett hírneve szól mellette, hanem az a tény is, hogy maga az újság is a hírben szereplő Murdoch tulajdonába tartozik. A lap szerint a News Corp is kifejezte határozott érdeklődését a Yahoo iránt, miután az elutasította a Microsoft 44,6 milliárd dolláros ajánlatát. A két fél titkos tárgyalásokba kezdett, melynek során kialakulni látszik valamilyen közös nevező. Ennek oka nem a Microsofténál magasabb vételár, hanem az eltérő konstrukció. A News Corp ugyanis a kezdeti tervektől eltérően egy 20 százalékos tulajdonrészesedés megvásárlásával állt elő, ami igen kedvező lehetőségeket nyújtana a Yahoo számára, ráadásul függetlensége megőrzése mellett. A készpénz, vagy részvénybevétel mellet új terjeszkedési felülethez és kapcsolatokhoz jutna a Yahoo. A News Corp érdekeltségébe tartozik a Dow Jones, a Fox News, a The Sun, a The Times és az elmúlt évek egyik favoritja, a MySpace közösségi oldal is.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG 2030-ig megvalósítja a teljes karbonsemlegességet

Az LG Electronics (LG) Zero Carbon 2030 néven intenzív kibocsátáscsökkentő programot indított útjára, mellyel 12 év alatt világszinten nullára kívánja csökkenteni a tevékenységéből adódó nettó széndioxid-kibocsátást.

2019. május 27. 14:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone bemutatta, mire képes Budapest első állandó 5G bázisállomása

2019. május 23. 15:50

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05
online sportfogadás