Szerződést bontott a Nav'NGo a Mio Technologyval

MTI Sajtóadatbank, 2008. március 6. 08:46

Szerződést bontott a Nav'N'Go magyar navigációs szoftvergyártó a világ egyik legnagyobb személyi GPS (globális helyzetmeghatározó-rendszer) készülékforgalmazójának számító Mio Technologyval.

A két cég közötti kapcsolat megszűnése a hannoveri CeBIT információtechnológiai és telekommunikációs szakkiállításon is egyértelművé vált, ugyanis a Mio standján már a jól ismert iGo My way navigációs szoftver logója sem szerepel.

"Szemmel láthatóan mindkét fél részéről megszületett az elvi döntés, hogy a Nav'N'Go és a Mio között megszűnik az együttműködés - mondta Fazakas András operatív igazgató hozzátéve, hogy egy esetleges későbbi együttműködés elől továbbra sem zárkóznak el.

Fazakas András az MTI kérdésére válaszolva elmondta: a Mio részéről a szerződésbontás valódi oka a Nav'N'Go számára sem ismeretes, a szoftvergyártó szerint azonban a Mio több ponton is megszegte a két vállalat között korábban létrejött megállapodást.

"A szerződéssel kapcsolatban felmerült problémákat békés úton tudtuk volna rendezni, azonban a Mio részéről erre nem mutatkozott igény, gondolom azért, mert egy másik szoftveres megoldást mutattak be" - tette hozzá Fazakas.

"Véleményünk szerint a két cég között az együttműködés jó és sikeres volt, de ehhez a Nav'N'Go önmagában nem elég - hangsúlyozta az igazgató. A kifogásolt problémákat üzleti titkokra hivatkozva nem árulta el, csak annyit: nem a térképfrissítések elérhetetlensége vezetett a szerződés megszűnéséhez.

William Brook, a Mio termékigazgatója szerint a különválásnak egyszerű okai vannak: a NavMan navigációseszköz- és szoftvergyártóval történt egyesülést követően mindent saját fejlesztésként kívánnak megvalósítani, s ennek jegyében az új termékpalettájukra koncentrálnak.

A Nav'N'Go-val kötött szerződés megszűntével értelemszerűen a Mio szoftvertámogatási kötelezettsége is megszűnik. William Brook az MTI azon kérdésre nem tudott válaszolni, hogy mi lesz a még boltokban lévő iGo My Way logóval, illetve szoftverrel kínált termékekkel, és milyen megoldással próbálják megoldani a korábban vásárolt készülékek támogatását. Szerinte még az is elképzelhető, hogy a korábbi Nav'N'Go szoftverrel árult termékeikre is elérhető lesz majd egy NavMan frissítés.

Kulcsszavak: CeBIT Nav N Go MioTech

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14