Újabb hálózati tárolóhely a D-Linktől

forrás Prim Online, 2008. március 5. 19:04

A D-Link a CeBIT-en mutatta be legújabb hálózati háttértárolóját, az immáron RAID5 funkcióval is rendelkező, 4 SATA HDD fogadására kész, OLED kijelzős DNS-343 modellszámú fejlesztését. Az eszközt lényege, hogy négy merevlemez-meghajtón tárolja a dokumentumokat, fájlokat és digitális médiatartalmat, melyek központosítottan minden hálózati felhasználó számára elérhetőek. A beépített FTP szerver segítségével az adatok interneten keresztül is elérhetők.

Különleges jellemzők: A technikai beállítások és a merevlemez kapacitásról szóló információ közvetlenül a DNS-343 kijelzőjéről olvasható le. A hálózati tároló RAID5 technológiát kínál a megnövelt adatátvitelhez az adatolvasási eljárás közben, mely megelőzi a nem várt hibák okozta adatvesztést.
A hálózati tárolót kis- és középvállalkozások számára tervezték, melyek hatékony adatmegosztást és biztonságot igényelnek.

A DNS-343 hálózati tároló négy SATA merevlemez (max. 1000 Gigabit/s merevlemezenként) számára biztosít helyet, összesen 4 terabyte méretben. Se további eszközre, se kábelre nincs szükség a telepítéshez. A merevlemezek kezelése egyszerű és rugalmas. Négy működési mód lehetséges: a “Just a Bunch Of Disks” (JBOD) mód minden meghajtót egyetlen nagy lemezzé alakít. A RAID0 azonos méretű, egymással kapcsolatban álló blokkokra osztja a merevlemezt, így biztosítva a lehető legjobb olvasási és írási sebességet. A RAID1 1:1 arányú képet tükröz minden lemezről a mellette levőre. Megnövelt adatátvitelt biztosítva a RAID5 mód nagy kapacitású tároló helyet biztosít minden meghajtón egyidejűleg. Így nagyméretű meghajtók is könnyen telepíthetők. Ennek köszönhetően a fennmaradó merevlemezek (RAID1 vagy RAID5) adatforrásként funkcionálnak hiba esetén, hiszen a hibás lemez javítása után innen elérhetőek az adatok.

A Microsoft Active Directory Serverhez való csatlakoztatáskor minden adat tárolható és kezelhető a DNS-343-on a belső üzleti biztonsági feltételeknek megfelelően. Az irányítói funkció olyan jellemzőket jelöl ki különböző felhasználókhoz és hálózati forrásokhoz, mint a hozzáférési felismerés, felhasználói engedély az alkalmazásokhoz és a maximális tárolási hely. Az irányítói szintű engedély kijelölése megvédi a fontos adatokat a jogosulatlan hozzáféréstől. Ezzel a módszerrel lehetővé válik, hogy csak a jogosult felhasználók férjenek hozzá a számukra elhelyezett információhoz.

A DNS-343 telepítése egyszerű: a mellékelt D-Link Easy Search Utility szoftver felismeri az eszközt a hálózaton, és csatlakoztatja a meghajtókat, néhány lépés után pedig automatikusan megjelenik a DNS-343 hálózati forrásként. A háttérmásoló szoftver, melyet szintén mellékelünk, lehetővé teszi az adatok kézi, folyamatos és ütemezett háttérmásolását.

Kulcsszavak: hálózat CeBIT D-Link

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50