Pentax Optio V20 5x zoommal és innovatív portréfunkcióval

Széles Csongor, 2008. március 19. 12:27

A Pentax bemutatta Optio sorozatának legújabb darabját, a V20 kompaktot, amely 8 megapixeles képérzékelővel, 5x zoommal, és 3 inches LCD képernyővel igyekszik belopni magát a felhasználók szívébe. Ha mindez ez nem elég, akkor érdemes egy pillantást vetni az ultra-vékony vázra, vagy a legújabb Pentax technológiára, amelyeket portréfotózáskor forgathatunk nagy haszonnal.

Az arcfelismerő technológia automatikusan felismeri a keresőben megjelenő arcokat, beállítja az optimális expozíciót, a mosolyfelismerő technológiának köszönhetően a felvételeinken csak felfele fognak görbülni a szájak, a hunyorgás-kontroll pedig jelzi a fotósnak ha valakinek a szeme zárva maradt, így még melegében l megismételhetjük a felvételt. A listát témakövető autófókusz, 52MB beépített memória, automata makró funkció, amely a maximum 10cm tárgytávolságnál automatikusan makró módra vált.

A 8 megapixeles képérzékelő megfelel a mai követelményeknek, ráadásul átlagosnál jobb minőségű Pentax objektív támogatja: az Optio V20 5x optikai zoommal rendelkezik, amely full frame-re átszámítva 36-180mm-nek feleltethető meg. A Pentax új kompaktja 3 inch átmérőjű LCD képernyőt kapott, amelynek 230.000 pixeles felbontása megfelel a mai elvárásoknak, ráadásul bármeny irányból 170 fokos betekintési szöget biztosít, és tükröződés-gátló bevonatot is kapott, így erősebb fényben is meglehetősen jól használható.

A digitális stabilizátor az ISO érzékenységet állítja optimálisra, és maximálisan ISO 6400-ra képes. Ennek köszönhetően rövidebb záridővel fotózhatunk, csökkentve ezzel a bemozdulás esélyét.

Emellett megtaláljuk még a videó módot, a panoráma módot, a dátumozó funkciót, a FotoNation automatikus vörös-szem csökkentő funkciót is. Az Optio V20 támogatja a PictBridge technológiát, a DPOF funkciót, az EXIF Print és a PRINT Image Matching III technológiát is.

Kulcsszavak: Pentax kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony bejelentette legújabb ultraszéles látószögű zoomos vlogkameráját

A Sony bemutatja a ZV vlogkamera sorozatának második generációs kameráját, a ZV-1 II-t, amely rendkívül népszerű, piacvezető funkciókat tartalmaz. A ZV-1-nél szélesebb látószöggel a ZV-1 II segít a vloggereknek, hogy kiemelkedően fotogén képminőséggel még magával ragadóbb történeteket mesélhessenek.

2023. május 25. 15:42

A Nikon kiadja az agilis z 8 fényképezőgépet

A Nikon a nagy teljesítményű és agilis Z 8 fényképezőgéppel bővíti a professzionális Z sorozatú, tükör nélküli fényképezőgépei kínálatát. A Z 9 számos funkciója mellett könnyű vázzal rendelkező, vadonatúj Z 8 elképesztő rugalmasságot biztosít a videókkal és állóképekkel is dolgozó hibrid alkotók számára, amellyel életre kelthetik elképzeléseiket.

2023. május 11. 11:23

Szépirodalmi és fotós pályázatot hirdettek

Titkot rejt az erdő címmel hirdet országos vers- próza- és meseíró pályázatot a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. Nyolcadik alkalommal rendezi meg az egyesület a különleges versenyt. A természetvédelmi-irodalmi pályázattal a 6-19 éves kategóriát célozzák meg. Idei újítás, hogy fotós kategóriába is külön címen jelentkezhetnek a gyerekek. A rendezvény fővédnöke Halász Judit, Kossuth- és Jászai díjas színművész, aki ötödik éve támogatja a rendezvényt.

2023. május 10. 14:17

A Sony új firmware-frissítést jelentett be az FX3 és FX30 kamerákhoz

A Sony új firmware-frissítéseket jelentett be az FX3 full-frame és az FX30 Super 35 digitális mozikamerákhoz, amelyek a filmes történetmesélés funkcióinak bővítésével és a filmalkotók szorosabb kapcsolatával jár. 

2023. április 20. 17:40

A Sony új vlogkamerája biztosítja a tökéletes tartalomgyártási élményt

A Sony bejelentette az új ZV-E1 modellt, egy cserélhető objektíves vlogkamerát, amely nagy teljesítményű, 35 mm-es full-frame szenzorral rendelkezik a tökéletes tartalomkészítés élményéért. 

2023. április 20. 17:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01